Erityistarpeet

Holland America Line on omistautunut tarjoamaan ainutlaatuisen risteilykokemuksen kaikille asiakkailleen, mukaan lukien henkilöt, joilla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita. Laivoilla on huomioitu esteettömyys, jotta kaikki voisivat nauttia rentouttavasta risteilystä.

 

Liikuntarajoitteiset

Holland America Linen laivoilla pääsee liikkumaan pyörätuolilla. Parhaiten esteettömyys on huomioitu uusimmilla laivoilla. Holland America Line suosittelee risteilylle mukaan manuaalista, kokoon taittuvaa pyörätuolia tai hyvin kevyitä sähköpyörätuoleja/sähkömopoja. Myös muiden apuvälineiden mukaanotto on kuitenkin mahdollista. Varustamon omilla sivuilla on kaikkien laivojen pohjapiirrustukset, joihin on merkitty esteettömät reitit ja esteettömät wc:t eri kansilla. Allaskannen altaisiin ja porealtaisiin ei yleensä ole nostinta. Holland America Line tarvitsee tiedon kaikista mukaan tulevista apuvälineistä sekä muun muassa pyörätuolin mitat ja painon sekä pyörätuolin käyttäjän painon. Nämä tiedot tarvitaan viimeistään 45 päivää ennen risteilyä, mieluiten jo matkavarauksen yhteydessä.

Esteettömiä hyttejä löytyy kaikilta Holland America Linen laivoilta. Esteettömiä hyttejä on kolmenlaisia ja niiden määrä laivaa kohden vaihtelee. Täysin esteettömiä hyttejä on joissakin laivoissa vain muutama. Esteetön risteilyloma Holland America Linella kannattaa siis varata hyvissä ajoin.

Fully accessible cabins (FAC)
Nämä hytit soveltuvat pyörätuolia käyttäville liikuntarajoitteisille. Hytti ja sen kylpyhuone ovat tilavia liikkua pyörätuolilla ja sängyn molemmille puolille pääsee pyörätuolilla. Kylpyhuoneessa on tukikaiteita ja seinästä taittuva suihkutuoli.

Fully Accessible Cabins / Single Side Approach (FAC-SSA)
Nämä hytit ovat normaaleja hyttejä tilavampia ja hytissä pääsee liikkumaan myös pyörätuolilla. Pyörätuolilla pääsee kuitenkin vain toiselle puolelle sänkyä. Jos kyseessä on parisänky, sänky on seinää vasten ja sen toiselle puolelle mahtuu pyörätuoli. Jos kyseessä on kaksi erillistä sänkyä, niiden välissä on tilaa pyörätuolille.

Ambulatory Accessible Cabins (AAC)
Näitä esteettömiä hyttejä on laivoilla eniten. Ne ovat tavallisen hytin kokoisia, mutta seinissä on tukikaiteita. Nämä hytit sopivat henkilöille, jotka eivät käytä apuvälineitä tai apuvälineenä on esimerkiksi kävelykeppi tai kävelyteline. Tukikaiteet kylpyhuoneessa hyödyttävät ylimääräistä tasapainotukea tarvitsevia.

 

Kuulovammaiset

Holland America Line toimittaa pyynnöstä kuulovammaisille hyttiin laitteen, joka hälyttää visuaalisesti tai värinällä muun muassa jonkun ollessa ovella, puhelimen soidessa tai palohälytystilanteessa. Hytin puhelimeen on saatavana äänen vahvistin. Tekstitys pyritään aina saamaan hytin television elokuviin, mutta tämä riippuu satelliittiyhteyden toimivuudesta. Turvaohjeet ovat saatavana tekstitetyssä muodossa. Induktiosilmukka on käytössä laivan esityksissä.

 

Näkövammaiset

Holland America Line tarjoaa näkövammaisille tai heikkonäköisille matkustajille opastetun kierroksen laivassa risteilyn ensimmäisenä päivänä. Päivän ohjelma, uutiset ja ruokalistat ovat saatavana ladattavassa muodossa asiakkaan omalle tietokoneelle tai laivan yleiselle koneelle Explorations kahviloissa. Ennakkoilmoituksella viimeistään 45 päivää ennen risteilyä ravintoloiden ruokalistat ovat saatavana myös pistekirjoituksella tai normaalia suuremmalla tekstillä.

 

Lisähappi

Risteilylle voi ottaa mukaan lisähappilaitteen. Se on kuljetettava käsimatkatavaroissa ja asiakkaan täytyy huolehtia itse kaikkien siihen liittyvien välineiden kuljettamisesta laivaan. Ilmoita mukaan tulevasta lisähapesta viimeistään 45 päivää ennen matkaa, mutta mielellään jo matkavarauksen yhteydessä. Jos et tuo omaa lisähappeasi, voit tilata lisähapen joko Special Needs At Sea -yhtiöltä tai Scootaround -yhtiöltä. Huomioithan, että Holland America Line ei salli muiden yhtiöiden toimittamaa lisähappea.

Lisätietoa Holland American tarjoamista palveluista erityistarpeisiin liittyen varustamon englannin kielisiltä sivuilta. Autamme sinua mielellämme kaikissa erityistarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.