Risteilyt arktisiin kohteisiin

Lähde mukaamme tutkimaan maailman syrjäisimpiä kolkkia; tutustumaan arktisten alueiden historiaan ja elintapoihin, sekä ihastumaan maailman kauneimpiin maisemiin. Tätä ei ihan jokainen eläessään koe!

Arktisiin kohteisiimme kuuluvat Antarktis, Grönlanti ja Huippuvuoret. Parhaiten tutustut näihin talvisiin valtakuntiin Hurtigrutenin risteilyillä. Eteläisen jäämeren Antarktis on alue, johon kuuluu Etelämantereen lisäksi alueen kymmenet saaret.

Etelämantereella ei ole vakituista ihmisasutusta lukuun ottamatta kansainvälisiä tutkimusasemia. Upea Antarktis onkin siis yksi maailman syrjäisimmistä alueista, jossa ihminen on koskaan käynyt!

Jäätikön peittämä Grönlanti on upea luontokohde. Grönlanti on vastakohtaisuuksien maa; valtavien jäätiköiden lisäksi saarella on vehreitä vuoria ja kauniita vuonomaisemia. Saarta asuttaa äärimmäisiin olosuhteisiin tottuneet inuiitit.

Huippuvuoret tunnetaan erityisesti jääkarhujen valtakuntana. Upeaa maisemaa ovat jo vuosisatojen ajan muokanneet jää, tuuli, lumi ja vesi. Norjalle kuuluva saaristo sijaitsee Pohjoisella jäämerellä.

Risteilykeskus tarjoaa yli kymmenen upeata risteilyä Antarktikselle, Grönlantiin ja Huippuvuorille.