Erityistarpeet

MSC Cruises palvelee parhaansa mukaan myös henkilöitä, joilla on erityistarpeita ja yhtiö on sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä esteettömyyssäädöksiä. Kaikki MSC:n laivat ovat suhteellisen uusia, moderneja ja lämminhenkisiä. Esteettömyys on laivoissa huomioitu hyvin.

 

Liikuntarajoitteiset

Laivojen kaikki kannet ja yleiset tilat on tehty mahdollisimman esteettömiksi liikkua myös erilaisilla apuvälineillä. Yleisiä esteettömiä wc-tiloja löytyy kaikilta laivoilta. Allaskannen altaisiin ja porealtaisiin ei yleensä ole nostinta. MSC Cruises tarvitsee tiedon kaikista mukaan tulevista apuvälineistä sekä muun muassa pyörätuolin mitat ja painon sekä pyörätuolin ja käyttäjän yhteispainon. Ilmoita nämä tiedot matkaa varatessasi.

Esteettömiä hyttejä löytyy kaikilta MSC Cruisesin laivoilta. Meraviglia-luokan laivoissa esteettömiä hyttejä on 53, Seaside-luokan laivoissa 52, Fantasia-luokan laivoissa 43-45, Musica-luokan laivoissa 16-17 ja Lirica-luokan laivoissa 4-5. Hyttejä löytyy 2-4 hengelle, laivasta riippuen lähes kaikissa hyttiluokissa. Kaikissa esteettömissä hyteissä on normaalia enemmän tilaa liikkua: hytin ja kylpyhuoneen ovet ovat 90 cm leveitä ja kaikissa kynnyksissä on rampit (parvekehyteissä myös parvekkeelle). Sänkyjen alla on tyhjää tilaa ja kaappien tangot ovat normaalia matalammalla. Kylpyhuoneet ovat tilavia ja niissä on esteetön suihku ja seinästä taittuva suihkutuoli. Wc-istuin on hieman korotettu. Tukikaiteita on useimmiten wc-istuimen toisella puolella ja takana, ei välttämättä molemmilla puolilla. Lavuaari on normaalia matalampi.

 

Kuulovammaiset

MSC Cruises toimittaa ennakkopyynnöstä kuulovammaisille hyttiin laitteen, joka hälyttää visuaalisesti tai värinällä muun muassa jonkun ollessa ovella, puhelimen soidessa, herätyskellon soidessa tai palohälytystilanteessa. Hytin tekstipuhelimen avulla onnistuu kommunikointi laivan vastaanoton kanssa ympäri vuorokauden. Tekstitys pyritään aina saamaan hytin television elokuviin. Viittomakielen tulkkaus englannin kieliselle viittomakielelle on saatavana Yhdysvalloista lähteville ja sinne saapuville risteilyille, jos tarpeesta ilmoittaa viimeistään 60 päivää ennen risteilyä.

 

Näkövammaiset

MSC Preziosalla, MSC Divinalla, MSC Splendidalla ja MSC Fantasialla on kylttejä pistekirjoituksella yleisissä tiloissa, hisseissä ja hyttien sisäänkäynneillä. Kaikilla laivoilla yleisten tilojen, kansien ja tender-alusten suunnittelussa on otettu näkövammaiset huomioon.

 

Dialyysi

MSC Cruises toivottaa tervetulleeksi risteilylle myös peritoneaalidialyysiä tarvitsevat asiakkaat, jotka huolehtivat itse mukaan tulevista laitteista ja lääkityksistä, joita risteilyn aikana tarvitsevat. Hemodialyysi onnistuu hyvin rajoitetusti joillakin reiteillä ja siihen liittyviä laitteita saavat toimittaa laivaan vain tietyt valmistajat. Hemodialyysiä tarvitsevien asiakkaiden on keskusteltava tarpeesta MSC Cruisesin kanssa ennen risteilyn varaamista.

 

Erityistä tukea tarvitsevat lapset

Erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat tervetulleita osallistumaan kaikkiin lasten ohjelmiin, mutta MSC Cruisesin henkilökunta ei tarjoa lapsille hoitoa tai avustusta. Lapsi voidaan yhteissopimuksella vanhempien kanssa sijoittaa ikätasoaan nuorempien ryhmään, mikäli se sopii paremmin hänen kognitiiviseen tasoonsa. Erityistä tukea tarvitseva lapsi voi tarvittaessa osallistua aktiviteetteihin myös tutun aikuisen kanssa.

 

Lisätietoa MSC Cruisesin tarjoamista palveluista erityistarpeisiin liittyen varustamon englannin kielisiltä sivuilta. Autamme sinua mielellämme kaikissa erityistarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.