Tunnelma tutkimusmatkajahdeilla

Tyypillinen aikataulu jahdeilla

Päivä alkaa aamupalalla noin 6.30-10.00. Aamiaista voi nauttia omassa hytissä tai buffet-tyylisesti jommassakummassa ravintolassa. Sään salliessa aamiaista voi myös nauttia maisemia ihaillen ulkokannella. Aamulla ravintoloiden aukioloaikojen ulkopuolella pääaulassa on tarjolla kahvia, teetä ja leivonnaisia.

Päiväsaikaan matkustajat lähtevät usein tutustumaan kuhunkin satamakohteeseen joko varustamon retkelle tai omatoimisesti. Aluksen vastaanotosta saa paikallisia karttoja sekä vinkkejä kohteeseen tutustumiseen.

Lounas tarjoillaan 12.30-14.00 välillä. Lounasta voi syödä sekä pääravintolassa että grilliravintolassa. Ajoittain risteilyillä järjestetään myös grillijuhlia.

Lounaan jälkeen on aikaa rentoutua ja nauttia laivan palveluista. Muun muassa aluksen infinity-allas, Ponant Yacht Spa -kylpyläalue, kuntosali, kirjasto ja kauppa ovat matkustajien käytössä. Henkilökunta järjestää myös erilaista puuhaa workshopeista luentoihin. Aluksella tarjoillaan kuumia juomia ja leivonnaisia kello 16 iltapäiväteen merkeissä.

Ennen illallisaikaa ehtii hyvin nautiskella aluksen cocktail-tarjonnasta baarissa, lounge-tiloissa tai ulkokansilla. Illallinen tarjoillaan noin kello 19.30. Pääravintolassa tarjoillaan neljän ruokalajin à la carte -illallinen viineineen, ja grilliravintolassa syödään rennosti buffet-tyyliin. Illallinen grilliravintolassa vaatii pöytävarauksen. Ilta jatkuu esimerkiksi tanssiesityksillä tai elokuvilla.

 

Gourmet-ruoka

Varustamon ranskalaisuus näkyy vahvasti risteilyiden ruokalistoissa. Ruokalistat suunnitellaan yhteistyössä Michelin-kokki Alain Ducassen yrityksen, Ducasse Conseilin, kanssa. Ruoka valmistetaan laadukkaista, tuoreista ja paikallisista raaka-aineista.

 

Pukukoodi

Pukukoodi jahdeilla on smart casual. Tutkimusmatkaristeilyille on hyvä pukeutua käytännöllisesti, ja mukavat kengät ovat tärkeät. Kapteenin gaalaillallisille matkustajien odotetaan pukeutuvan juhlavasti. Arktisilla tutkimusmatkoilla matkustajat saavat käyttöönsä anorakin.

 

Palvelurahat laivan henkilökunnalle

Tipin jättäminen laivan henkilökunnalle kuuluu tapoihin, mutta ei ole pakollista. Palvelurahan suositeltu suuruus on noin 10-12 €/päivä/hlö.

 

Häämatkat

Ponant tarjoaa häämatkalaisille upeita etuja. Kun häämatka tehdään 12 kuukauden sisällä vihkimisestä, saa pariskunta seuraavat edut:

 

Classic-paketti (parvekehytit)
  • 300 euron alennus hytin hinnasta
  • pullo samppanjaa
  • 25 % alennus parivalokuvauksesta
  • pieniä yllätyksiä laivalla

 

Prestige-paketti (sviitit)
  • 300 euron alennus sviitin hinnasta
  • pullo samppanjaa
  • 25 % alennus parivalokuvauksesta
  • kaksi valokuvaa maksutta
  • yksi maksuton kylpylähoito per hytti (arvoltaan max 115 euroa)
  • pieniä yllätyksiä laivalla