Hyvä tietää

Pukeutuminen SeaDreamin jahdeilla on tyylikästä ja eleganttia mutta kuitenkin rentoa. Aamiaisella ja lounaalla Topside-ravintolassa voi hyvin käyttää shortseja ja muita rennompia vaatteita. Uima-asuja, lyhyitä vaatteita ja urheiluvaatteita voi hyvin käyttää allasalueella, urheilussa ja aktiviteeteissa sekä kylpylässä. Iltaisin miehiltä ei vaadita puvun käyttöä eikä naisilta iltapuvun. Sen sijaan miehet käyttävät suoria housuja ja tyylikkäitä paitoja sekä mahdollisesti takkia tai bleiseriä. Naiset käyttävät mekkoja, hameita tai housuja tyylikkäiden paitojen kanssa. Shortseja, farkkuja tai t-paitoja ei ole suotavaa käyttää iltaisin.

Useimmissa satamissa jahdeille on mahdollisuus päästä klo 15.00 alkaen. Tarkka aika ilmoitetaan aina risteilylipussa. Kun varaat lentojasi, varmista lennon laskeutuvan vähintään kolme tuntia ennen jahdin lähtöä. Aika kuitenkin vaihtelee kohteittain. Lähtöselvityksessä katsotaan passit sekä tarvittavat viisumidokumentit ja suoritetaan turvatarkastus.

Ehdottomasti viimeistään 8 viikkoa ennen lähtöä laivayhtiölle on toimitettava tiettyjä tietoja. Tiedot voi syöttää itse osoitteessa http://www.seadream.com/guest-registration-form. Matkalippuja ei saa, ennen kuin tiedot on annettu.

Virallinen valuutta jahdeilla on Yhdysvaltain dollari. Matkan aluksi avataan tili risteilyn ajaksi, jolloin kaikki mahdolliset veloitukset veloitetaan suoraan luottokortiltasi. Näin rahaa ei tarvitse kantaa risteilyn aikana mukana.

Laivan sähkövirta on 110/220. Suomalaiset sähkölaitteet sopivat suoraan hytissä olevaan pistorasiaan ilman adapteria.

Laivoille ei saa tuoda aseita, huumeita tai muita asioita, jotka voivat vaarantaa matkustajien tai henkilökunnan turvallisuutta tai ovat laissa kiellettyjä. Yleissääntönä voidaan myös pitää sitä, että jos jokin on kielletty lennoilla, sitä ei saa tuoda myöskään laivalle. Varustamon henkilökunnalla on oikeus tutkia matkustajan hytti ja matkatavarat, kiellettyjen asioiden varalta.

SeaDreamilla ei ole juurikaan palveluja pienemmille lapsille. Vanhemmat, yli 13-vuotiaat lapset ovat tervetulleita jahdeille. Kun lapsia on mukana, vanhempien oletetaan huolehtivan lasten käyttäytymisestä risteilyllä. Risteilyille ei valitettavasti voida ottaa alle 1-vuotiaita lapsia. Lisäksi kaikkien alle 18-vuotiaiden on matkustettava yli 18-vuotiaan aikuisen kanssa. Mikäli aikuinen ei ole huoltaja, on lapsen huoltajan toimitettava viimeistään 9 viikkoa ennen risteilyn alkua lupalappu matkatoimistolle.

Yksi SeaDreamin tärkeimpiä ominaisuuksia on palkittu ruokatarjonta. Se on arvostettua niin matkustajien kuin kriitikoidenkin kesken. Menu on herkullinen yhdistelmä perinteisiä klassikoita sekä kansainvälisyyttä. Kaikki raaka-aineet ovat aina tuoreita ja annokset valmistetaan tilauksesta. Matkustajilla on mahdollisuus ruokailla sisätiloissa sekä myös ulkona rennon elegantissa ilmapiirissä. Ruokasali mahduttaa tarvittaessa kaikki vieraat myös samanaikaisesti syömään. The Maitre’d-ravintolassa on alkoveja yksityisyyttä kaivattuihin ruokailuhetkiin. Aamiainen sekä lounas tarjoillaan The Topside-ravintolassa, jossa on päivittäin vaihtuva menu sekä kylmä buffetpöytä. Aamuvirkuille on tarjolla vastaleivottuja croissanteja ja leivoksia laadukkaan kahvin tai teen kera. Uima-altaan lähettyviltä saa päivisin tuoreita täytettyjä leipiä. Lisäksi huonepalvelu palvelee ympäri vuorokauden ja tarjolla on useita kevyitä ja terveellisiä vaihtoehtoja. Ruokailuajat vaihtelevat aluksen seilaaman reitin mukaan. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot etukäteen sekä myös vielä jahdilla.

SeaDreamin jahdeilla palvelumaksut kuuluvat aina matkan hintaan eikä tippiä tarvitse jättää.

Laivan viidennellä kannella sijaitsee pieni lääkäriasema. Palvelut ovat kuitenkin rajalliset ja saatavilla olevat lääkkeet ovat kuitenkin rajalliset. Ilmoitathan mahdollisista sairauksista laivayhtiölle hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

SeaDream-jahdeilla saa tupakoida ulkokansilla 3, 4 ja 6 ruokailuaikoja lukuun ottamatta. Tupakointi ei ole sallittua hyteissä tai missään suljetuissa sisätiloissa.

SeaDream suosittelee, että laivan arvioidun saapumisajan ja lennolle tehtävän lähtöselvityksen välillä on vähintään 3-4 tuntia satamasta riippuen. Jos olet varannut matkasi itse, varmista että sinulla on riittävästi aikaa maihintulon ja lennon lähdön välillä. Risteilykeskus ei ota vastuuta matkailijan itse järjestämistä paluulennoista. Itse ostettuja lentolippuja ei välttämättä voi muuttaa.

Internetin käyttö on mahdollista kaikissa hyteissä. Veloitus on $35/24h ja $99/7 päivää. Kannettavia tietokoneita on mahdollisuus lainata veloituksetta. Kirjastossa on myös tietokoneita, joiden käytöstä veloitetaan erikseen. Huomioithan ettei Internet-yhteys ole yhtä nopea kuin maalla on saatavilla. Normaali nettisivujen selaaminen sekä sähköpostien lukeminen onnistuu kyllä, mutta esimerkiksi videoiden katsominen tai Skypen käyttö ovat kiellettyjä. Yhteydenpito risteilyltä maihin Satelliittipuhelin, kansainväliset puhelimet vuokralle, sähköposti, Internet-yhteys sekä kannettavat tietokoneet ovat käytössä maksua vastaan. Huoneessa olevalla puhelimellasi voit olla yhteydessä kehen tahansa ympäri maailmaa.

Suosittelemme kaikille matkustajillemme kattavaa matkavakuutusta. Keskustele matkan aikana tarvitsemistasi vakuutuksista oman vakuutusyhtiösi kanssa.

Varmista aina etukäteen, mitä passi- ja viisumivaatimuksia vierailukohteissa on. Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassa oleva passi riippumatta millä risteilyllä matkustetaan. Passin tulee olla voimassa ainakin kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Huom! USA:n viranomaismääräysten mukaisesti jokaisella maahan saapuvalla Suomen kansalaisella tulee olla oma, koneellisesti luettava passi ja siinä tulee olla digitaalinen valokuva. Passi on koneellisesti luettava kun sen tietosivun alalaidassa on kaksi tekstiriviä, joissa on passia koskevat tiedot merkittynä kirjaimin ja > -merkein. Tällaisella passilla voi matkustaa USA:han niin kauan kuin passi on voimassa ja muuten kunnossa. 26.10.2006 jälkeen myönnetyissä passeissa tulee lisäksi olla biotunniste, johon passin haltijan henkilötiedot on integroitu. Kaikki Suomessa myönnetyt uudet 5 vuoden ja vanhat 10 vuoden passit täyttävät nämä edellytykset. Useissa maissa (esim. USA) kaikki maahantulijat kuvataan ja heiltä otetaan sormenjäljet. Lentoyhtiöt ovat velvoitettuja EU-komission päätöksen perusteella antamaan tiettyjen maiden (mm. USA) maahantuloviranomaisille pääsyn jokaisen matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin. USA:n tulli- ja rajavartiolaitos (Department of Homeland Security / Customs and Border Protection) on ottanut käyttöön elektronisen hyväksymismenettelyn USA:han matkaavia varten.

Matkustajan tulee tehdä ESTA-hyväksyntä Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa. 8.9.2010 alkaen ESTA-hyväksyntä on maksullinen. Maksun suuruus on USD 21 ja se peritään luottokorttimaksuna hakemuksen yhteydessä. ESTA-hyväksyminen on voimassa kaksi vuotta tai lyhyemmän ajan, mikäli passi vanhenee ennen sitä tai passin tiedot muuttuvat. ESTA-hyväksynnnän puuttuessa voidaan matkustajilta evätä pääsy koneeseen. ESTA hakemuksen voi tehdä oheisen linkin kautta.

Nimesi kirjoitetaan matkalippuun juuri sellaisessa muodossa kuin se lukee passisi koneellisesti luettavassa osiossa (esim. Haemaelaeinen). Lennolle tai risteilylle lähtösi voidaan estää mikäli lentolipussa on eri nimi kuin passissa. Joissakin maissa vaaditaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, jos nouset maihin risteilyn aikana. Tähän tarkoitukseen soveltuu hyvin esimerkiksi valokopio passin kuvasivusta.

Matkaa varatessasi asiakkaan on ilmoitettava kirjallisesti kaikki fyysiset tai psyykkiset sairaudet, raskaus sekä muut tilat, joiden vuoksi matkustaja saattaa tarvita risteilyn aikana lääkärin palveluja. Jos vastaavaa ilmenee risteilyn varaamisen jälkeen, on niistä ilmoitettava matkatoimistolle. Raskaana oleva matkustaja, jonka raskausviikot ovat ylittäneet 24 viikkoa, ei ole mahdollisuutta osallistua risteilylle.

SeaDreamin jahdeilla on hälyttimiä kuulo-ongelmaisille matkustajille, jotka hälyttävät esimerkiksi oveen koputettaessa tai savusta. Nämä hälyttimet voidaan asentaa mihin hyttiin tahansa. Tarpeesta on ilmoitettava etukäteen. Opaskoirat ovat sallittuja laivoilla, mutta eivät välttämättä pääse kaikkiin satamiin. Hytti 215 on suurempi kuin muut hytit ja sitä voidaan toivoa matkaa varatessa.

Matkustaminen voidaan kieltää, jos muiden matkustajien tai henkilökunnan turvallisuus koetaan uhatuksi.