Tunnelma jahdeilla

Variety Cruisesin jahdeilla tunnelma on kodikas ja rento, sillä alukset ovat pienikokoisia. Mikäli suurten alusten hulina kyllästyttää, nämä jahdit ovat loistava vaihtoehto. Pienimmälle jahdille, Callistolle, mahtuu ainoastaan 34 matkustajaa. Variety Voyager on jahdeista suurin, ja sille mahtuu 72 matkustajaa.

 

Kanssamatkustajat

Variety Cruisesin asiakkaat ovat yleensä iältään yli 55-vuotiaita reissaajia, joille matkailu on tuttua puuhaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että laivat eivät ole esteettömiä. Kansien välillä liikkuminen ja maihin nouseminen edellyttävät normaalia liikuntakykyä. Jahdit kiinnostavat myös häämatkalaisia. Risteilyt pienillä jahdeilla takaavat sen, että muihin matkustajiin tutustuu nopeasti. Myös aluksen miehistö ja henkilökunta tulevat varsin tutuksi risteilyn kuluessa.

 

Lapset

Jahdeilla ei ole varsinaisia tiloja tai ohjelmaa lapsille. Variety Cruises ei suosittele risteilyjään alle 11-vuotiaille. Aluksilla ei kuitenkaan ole ikärajaa.

 

Pukukoodi

Jahdeilla ei ole pukukoodia, vaan käytännöllisyys on tärkeintä. Varustamo tarjoaa vinkkejä pukeutumiseen kuhunkin risteilykohteeseen. Matkalle pakatessa kannattaa huomioida, että varustamo suosittelee pakkaamaan kevyesti ja välttämään kovia matkalaukkuja, sillä hyteissä on rajoitetusti säilytystilaa.

 

Ruokailu

Puolihoitoruokailu (aamiainen ja lounas tai illallinen) kuuluu risteilyn hintaan osalla Kreikan saariston risteilyistä. Muilla risteilyillä hintaan sisältyy täysihoitoruokailu. Aamiainen ja lounas tarjoillaan buffettina. À la carte -illallinen tarjoillaan pöytiin.

 

Tupakointi aluksilla

Tupakointi ei ole sallittua alusten sisätiloissa. Ulkokansilta löytyy tuhkakuppeja.

 

Jahtien varustelu ja viihde

Koska tila jahdeilla on rajoitettu, ei niiltä löydy suurempien alusten hienouksia ja viihdeohjelmaa. Risteilyiden kohokohta onkin satamakohteet eikä niinkään meno ja meininki aluksella. Kaikilta jahdeilta löytyy pieni kirjasto, josta saa vapaasti lainata lomalukemista, mikäli omaa lukemista ei tullut pakattua mukaan. Joko kirjastosta tai aluksen vastaanotosta löytyy lisäksi lautapelejä, pelikortteja sekä DVD-elokuvia. Lounge-tiloissa esitetään myös usein elokuvia. Vesiurheiluvälineitä kuten sukellusmaskeja ja räpylöitä sekä kajakkeja saa myös lainata vapaasti. Aluksilla ei ole uima-altaita, sillä uimaan pääsee suoraan jahtien uimalaitureilta. Osalla jahdeista on myös pieni spa, jossa on lisämaksusta tarjolla muun muassa hierontaa. Variety Voyager alukselta löytyy myös kuntosali. Pyykkipalvelu on saatavilla lisämaksusta.

 

Palvelurahat

Palvelurahat eivät kuulu risteilyn hintaan. Palvelurahan suositeltu määrä on Variety Voyager ja Callisto aluksilla 15–18 €/hlö/pv ja muilla jahdeilla 13–15 €/hlö/pv. Kirjekuori tippejä varten löytyy hytistä.

 

Palvelukielet

Jahtien pääkieli on englanti. Miehistö puhuu kuitenkin useita kieliä kuten saksaa, ranskaa, espanjaa ja venäjää.