3.3.2024

Kesän suosituin risteilyreitti

Varaa risteily

Kesä lähestyy vauhdilla! Royal Caribbeanin Suomessa rakennettu suosikkilaiva, maailman suurimpiin laivoihin kuuluva Oasis of the Seas, nähdään läntisellä Välimerellä koko kesäkauden ajan. Laiva seilaa viikon risteilyllä Etelä-Euroopan upeimpiin rannikkokaupunkeihin: Civitavecchiaan, Napoliin, Barcelonaan, Palmaan, Marseilleen ja La Speziaan.

Kysymys kuuluukin: kumman reitin sinä valitsisit?

Reitti 1: Lähtö Roomasta

Civitavecchia (Rooma) – Napoli – Merellä – Barcelona – Palma de Mallorca – Marseille – La Spezia (Firenze, Pisa, Cinque Terre) – Civitavecchia (Rooma)

Reitti 2: Lähtö Barcelonasta

Barcelona – Palma de Mallorca – Marseille – La Spezia (Firenze, Pisa, Cinque Terre) – Civitavecchia (Rooma) – Napoli – Merellä – Barcelona

Pssst. Kurkkaa kaikki risteilyt täältä!

Historiallinen Rooma

Forum Romanum oli Rooman antiikin aikainen keskus.

Aaah, ihana historiallinen Rooma – mikä olisikaan upeampi tapa aloittaa lomailu, kuin viettämällä pari päivää ”ikuisessa kaupungissa”. Antiikin ajan Colosseum, Vatikaanivaltion taideaarteet, Trevin suihkulähde, Forum Romanum… Rooma kuhisee historiallista nähtävää! Jos päätät aloittaa risteilysi Civitavecchiasta, suosittelemme lämpimästi yhdistämään risteilyyn pienen kaupunkiloman Roomassa. Jos kuitenkin aloitat risteilysi Barcelonasta, ei hätä ole tämän näköinen – laiva pysähtyy Civitavecchian satamaan koko päiväksi, jotta myös päiväretki Rooman on mahdollinen.

Tiesitkö?

Oasis of the Seas -laivan risteilyt lähtevät (ja toki myös pysähtyvät) Civitavecchian satamakaupungista, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Roomasta. Jos lennät Roomaan, paras tapa kulkea lentokentältä Civitavecchiaan on juna. Leonardo Express -junayhteys kulkee Fiumicinon lentokentältä Rooman keskustaan noin puolessa tunnissa. Matka-aika Rooman keskustasta Civitavecchiaan vaihtelee 45 minuutin ja vajaan puolentoista tunnin välillä riippuen junasta. Civitavecchian satama sijaitsee noin 2 kilometrin päässä juna-asemasta.

Monipuolinen Napoli

Napolista pääsee kätevästi vaikkapa vierailemaan Pompeijiin tai Caprin saarelle.

Ihastuttava Napoli on ehkä Italian vähemmän tunnettuja matkakohteita. Eteläisen Italian suurin kaupunki on kuitenkin nostattanut suosiotaan – eikä ihme! Napolin ympärillä on useita mielenkiintoisia päivämatkakohteita, joista tunnetuimpia ovat muinainen Pompeiji, kaunis Caprin saari ja upea Amalfin rannikko. Myös pitkä rantaviiva houkuttelee alueelle matkailijoita. Napolin rikas historia tulee tutuksi vanhan kaupungin pikkukaduilla kierrellessä: kaupungissa on useita mielenkiintoisia museoita ja vierailunarvoisia kirkkoja. Italian suurin oopperatalo, Teatro son Carlo, on myös mieleenpainuva vierailukohde.

Barcelona

Ihastuttava Barcelona tunnetaan upeasta arkkitehtuuristaan.

Barcelona on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Ranta- ja kulttuuriloma yhdistyvät helposti Barcelonassa. Kaupungissa on 12 km pitkä hiekkaranta, mutta myös upeaa arkkitehtuuria. Antonio Gaudín kädenjälki näkyy Sagrada Familian lisäksi Güellin puistossa ja palatsissa sekä Casa Milán ja Battlón taloissa. Barcelonassa on myös mielenkiintoisia museoita, joissa jokaisen taiteesta nauttivan kannattaa vierailla. On Picassoa, Miróa ja jopa Salvador Dalín museo Figueresissa, vain retkimatkan päässä Barcelonasta.

Barcelona on ihana kohde useamman päivän tutustumista ajatellen. Jos lähdet risteilylle Barcelonasta, voit helposti yhdistää matkaasi muutaman päivän loman kaupungissa.

Tiesitkö?

Barcelonan satama sijaitsee suositun Las Ramblas -kävelykadun päässä. Helpoin tapa päästä lentokentältä keskustaan tai suoraan satamaan on taksi. Matka kestää noin puoli tuntia liikenteestä riippuen. Taksit ovat edullisia – matkan lentokentältä satamaan ei pitäisi maksaa yli 40 euroa. Keskustaan pääsee myös bussilla, junalla tai metrolla noin puolessa tunnissa. Keskustassa kulkuvälinettä täytyy vaihtaa päästäkseen satamaan. Matkaa metrolla (linja L3) Drassanesin asemalle, ylitä katu kohti merta ja löydät bussipysäkin (Mirador de Colom), josta pääset bussilla kaikkiin sataman terminaaleihin!

Merellinen Palma de Mallorca

Mallorca tunnetaan ihanista rannoistaan.

Monipuolinen Mallorca on pitkään ollut yksi Espanjan suosituimmista matkakohteista – eikä suotta! Saaren kaunis luonto, vehreät vuoristokylät, valkeahiekkaiset rannat, viehättävät kaupungit ja miellyttävä Välimeren ilmasto hurmaavat matkailijan kuin matkailijan. Mallorcalla rantapäivään on helppo yhdistää myös kulttuuria – pääkaupunki Palmassa voi nauttia historiallisista rakennuksista ja erinomaisista ostosmahdollisuuksista. Muista maistaa myös mallorcalaisia herkkuja: ensaimada-piiraita ja sobrasara-makkaroita!

Eläväinen Marseille

Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki.

Ranskan toiseksi suurin kaupunki, Marseille, on todellinen kulttuurien sulatusuuni. Marseillea ovat hallinneet aikojen saatossa niin foinikialaiset, kreikkalaiset kuin roomalaisetkin. Pitkä historia on kaupungissa kaikkialla läsnä. Marseillen tunnetuin nähtävyys on 2600-vuotias vanha satama, Vieux Port, joka hallitsee kaupunkia läsnäolollaan. Muita vierailun arvoisia nähtävyyksiä ovat Monte Criston kreivi -romaanista tutuksi tullut Château d’Ifin linnoitussaari sekä mahtipontinen Notre Dame de la Garden basilika. Moderniin Marseilleen pääset tutustumaan kaupungin rantabulevardien terasseilla, sataman laadukkaissa ravintoloissa sekä hyvin varustelluissa tavarataloissa.

Mahdollisuuksien La Spezia

Cinque Terreen pääsee kätevästi La Spezian satamakaupungista.

Vilkkaana satamakaupunkina tunnettu La Spezia on täydellinen matkakohde juurikin sijaintinsa puolesta. Kaupungin lähellä sijaitsee useita tunnettuja päiväretkikohteita. Valinnan vaikeus saattaa iskeä juuri sillä hetkellä, kun pitää päättää viettäisikö päivän mieluiten kuvankauniissa Cinque Terressä, kaltevasta tornistaan tunnetussa Pisassa vai renessanssiajan taiteen ja kulttuurin kehdossa Firenzessä. Varustamot järjestävät retkiä historiallisiin kaupunkeihin – ja toki esimerkiksi Cinque Terreen on helppo lähteä tutustumaan omatoimisesti junalla! Päivän voi viettää myös ihastuttavaan La Speziaan tutustuen.

Tiesitkö?

Cinque Terren viisi pikkukylää sijaitsevat vain lyhyen junamatkan päässä La Speziasta; matka La Spezian rautatieasemalta ensimmäiseen kylään kestää vain noin 10 minuuttia. Noin 20 euroa maksava Cinque Terre Rail -päiväpassi mahdollistaa junamatkat kylien välillä. Välttääkseen juna-aseman ruuhkat, passi kannattaa ostaa jo ennakkoon netistä.

Tuliko fiilis, että tämä täytyy päästä testaamaan?

Löydät kaikki Oasis of the Seas -laivan Välimeren risteilyt Risteilykeskuksen nettivaraamosta. Lisätietoa laivasta löytyy Risteilykeskuksen nettisivuilta. Autamme mielellämme sopivan risteilyn valitsemisessa. Kysy meiltä lisää!

Edellinen artikkeli

13.2.2024

Esittelyssä Risteilykeskuksen tiimi

Risteilykeskuksen toimistolla juhlittiin ystävänpäivää. Ystävyys ja hyvä tiimihenki ovat olennainen osa päivittäistä toimintaamme, joten ajattelimme, että nyt olisi hyvä hetki avata ovi kulissien taakse ja esitellä ihana tiimimme.

Lue lisää : Esittelyssä Risteilykeskuksen tiimi

Seuraava artikkeli

18.3.2024

Sinä kysyt, me vastaamme – usein kysytyt kysymykset risteilyistä

Oletko harkinnut risteilylle lähtöä, mutta et ole varma, miten lähestyä asiaa? Jotta voit edetä sujuvasti risteilyloman suunnittelussa, keräsimme blogiimme vastaukset muutamaan yleisimpään risteilykysymykseen.

Lue lisää : Sinä kysyt, me vastaamme – usein kysytyt kysymykset risteilyistä