Hongkong

Varaa risteily

 

 

Britannian entinen siirtomaa Hongkong on vilkas pilvenpiirtäjäkaupunki, jossa itä kohtaa lännen. Modernissa kaupungissa asuu noin 7 miljoonaa ihmistä, joten kaupungissa kuhisee aina. Hongkong tarjoaa matkailijalle makuelämyksiä aasialaisesta keittiöstä, luksus shoppailua ja jännittäviä retkipaikkoja. Ratikkaretki Victoria Peakille on taattu menestys: huipulta pilvenpiirtäjäkaupunki levittäytyy jalkojen juureen. Hongkongin satama on myös suosittu vierailukohde – erityisesti pimeän aikaan laivojen ja kaupungin tuhannet valot ovat hieno näky. Hongkongista on myös helppo lähteä rannalle tai tutkimaan alueen lähisaaria.

 

 

Liikkuminen ja etäisyydet

Hongkongin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 33 kilometrin päässä Ocean Terminalista ja noin 40 kilometrin päässä Kai Tak Cruise Terminalista. Nopein tapa liikkua Hongkongissa on taksi.

Junamatka lentokentältä Kowloonin asemalle kestää 30 minuuttia, josta kulkee bussi Ocean Terminalin läheisyyteen. Kowloonin asemalta pääsee myös viidessä minuutissa taksilla terminaaliin. Lentokentältä pääsee myös suoraan bussilla Nathan Roadin pysäkille, josta on noin 10 minuutin kävelymatka Ocean Terminaliin.

Lentoasemalta Kai Tak Cruise Terminaliin: lentoasemalta kulkee juna Kowloonin asemalle, josta pääsee minibussilla noin 25 minuutissa Kai Tak Cruise Terminaliin.

Satama

Suurin osa risteilyaluksista pysähtyy Victoria-sataman Ocean Terminalissa, joka sijaitsee kahden jättikokoisen ostoskeskuksen, Ocean Centerin ja Harbourin Cityn, lähellä. Terminaalista löytyy mm. pankkiautomaatti ja siellä on ilmainen wi-fi -yhteys.

Myös Kai Takin uudessa terminaalissa pysähtyy aluksia, joten alusten saapumisterminaali kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin. Terminal Kai Tak sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Ocean Terminalista.

Lue lisää Hong Kongin satamasta.

Varaa Hongkongin risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain