Singapore

Varaa risteily

Singaporelaisuutta verrataan usein kastikkeeseen, joka sitoo eri aineosat yhteen. Pienen kaupunkivaltion väestö onkin hyvin monimuotoista: singaporelaiset ovat buddhalaisia, hinduja, muslimeja, katolilaisia ja muita kristittyjä. Moderni Singapore on Aasian vauraimpia maita: puhtaassa ja turvallisessa kaupungissa liikkuessa se on helppo aistia. Singaporessa voi esimerkiksi saada roskaamisesta mojovat sakot!

Singaporelainen keittiö on villi sekoitus aasialaisia makuja ja sitä kutsutaankin usein yhdeksi maailman maukkaimmaksi. Kannattaa maistaa sotkuista chilirapua tai mausteista kookosmaito-nuudelikeittoa, laksaa. Singapore on myös erinomainen shoppailukohde. Hintataso on halvempi kuin Suomessa, joten löytöjä on helppo tehdä!

Etäisyydet ja liikkuminen

Singaporen kansainvälinen lentoasema, Changi, tunnetaan yhtenä maailman tehokkaimmista lentokentistä. Terminaalien välillä kulkee liityntäjuna.

Nopein ja halvin tapa matkustaa keskustaan on metro (MRT). Jos matkustat keskustaan metrolla (MRT), joudut vaihtamaan linjaa Tanah Merahin (EW4) asemalla. Lentoasemalta pääsee keskustaan myös bussilla tai junalla. Bussissa lippua ostaessa ei anneta takaisin vaihtorahaa, joten tasaraha kannattaa olla katsottuna jo etukäteen. Taksimatka keskustaan kestää noin 20-30 minuuttia, mutta on vaihtoehdoista kallein.

Satama

Singaporessa on kaksi risteilysatamaa; Singapore Cruise Centre sekä uudempi Marina Bay Cruise Centre.

Singapore Cruise Centre sijaitsee Harbourfont Centerin kauppakeskuksessa, jonne pääsee kätevästi matkustamaan metrolla (MRT). Harbourfront Station sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Osoite: 1 Maritime Square, Singapore 099253

Marina Bay Cruise Centreen kannattaa matkata junalla. Matkusta North-South -linjaa pitkin Marina South Pierin pysäkille. Asemalta on 600 metrin katettu kävelymatka risteilijäterminaaliin. Osoite: 61 Marina Coastal Drive, Singapore 018947

Lue lisää Singaporen satamista.

Varaa Singaporen risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria