Huippuvuoret

Varaa risteily

Syrjässä Pohjoisella jäämerellä sijaitseva eksoottinen Huippuvuoret edustaa Norjan ja koko maailman pohjoisinta aluetta. Huippuvuoret ovat käsin kosketeltava vertauskuva äärimmäisyyksille: luonnon hallitsevina elementteinä ovat jää, tuuli, meri ja lumi. Lähde mukaan matkalle, jolta saat taatusti unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä.

Huippuvuorten arktinen ilmasto suosii koviin ilmasto-olosuhteisiin sopeutuneita eläimiä – Huippuvuorilla asuukin enemmän jääkarhuja kuin ihmisiä. Matkustaminen ja kaupungeissa majoittuminen on kuitenkin turvallista.

Arktiset alueet, kuten Huippuvuoret, ovat matkakohteena poikkeuksellisia. Näissä kohteissa ollaan ilmasto-olosuhteista riippuvaisia.

Sää matkakohteessa saattaa vaihdella myös kesällä. Lämmin auringonpaiste voi lyhyessä ajassa muuttua jäätäväksi sateeksi tai myrskyksi. Varaa aina mukaan sateen ja tuulenpitävä takki ja housut, villapusero, lämpimät alusvaatteet, sukat, käsineet ja päähine sekä tukevapohjaiset jalkineet kuten vaelluskengät. Älä unohda myöskään aurinkolaseja ja -voidetta.

Etäisyydet ja liikkuminen

Huippuvuorten suurin asutuskeskus sijaitsee pääkaupunki Longyearbyenissä. Longyearbyen on pieni ja tiivis kaupunki, jossa oleelliset palvelut sijaitsevat lähellä toisiaan. Liikkuminen pois kylästä ilman asiantuntevaa opasta on kiellettyä. Risteilymatkoilla nähdään myös muita kaupunkeja ja kohteita Huippuvuorilla.

Satama

Longyearbyen satama sijaitsee noin kilometrin päässä hotellista, ravintoloista ja muista oleellisista palveluista. Satama sijaitsee noin 5 kilometrin päässä lentoasemalta.

Varaa Huippuvuorten risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria