Auckland

Varaa risteily

”Purjeiden kaupunki” Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Merellinen Auckland on tunnettu lukuisista aktiviteeteistaan ja upeasta sijainnistaan: Aucklandista pääse nopeasti rannalle, merelle tai Waitakeren metsiin. Kaupungin ilmapiiri on rento ja kansainvälinen: sushi-kojuja ja intialaisia ravintoloita löytyy keskustasta lähes yhtä paljon kuin länsimaisia kuppiloitakin. Vilkkaasta kaupungista on helppo lähteä päiväretkelle horisontissa häilyville saarille: hyppää vain lauttaan ja kohta voitkin jo ihailla näköalaa Rangitoto-tulivuorisaaren huipulta. Huippuviinejä kannattaa lähteä nauttimaan Waiheken saarelle.

Parhaiten Aucklandista pääsee nauttimaan vuokraamalla auton. Syrjäiset rannat ihastuttavat luonnollisuudellaan ja pitkällä rantaviivallaan. Auckland on hyvä paikka aloittaa Uuden-Seelannin valloittaminen!

Etäisyydet ja liikkuminen

Aucklandin kansainväliseltä lentokentältä on 22 kilometrin matka Aucklandin keskustaan. Airbus Express kulkee suoraan lentoasemalta kaupungin keskustaan. Bussilipun hinta on noin 9 euroa.

Satama

Aucklandin satamassa on kaksi laituria, Queens Wharf ja Princes Wharf, joissa isot risteilyalukset pysähtyvät. Satama sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä Aucklandin keskustasta. Airbus Express kulkee satamasta suoraan kentälle. Matka kestää 45–60 minuuttia. Bussit ja taksit lähtevät Britomartin asemalta, joka sijaitsee myös aivan sataman tuntumassa.

Varaa Aucklandin risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria