Sydney

Varaa risteily

Kansainvälinen Sydney ihastuttaa aurinkoisella asenteellaan. ”Maailman kauneimpana kaupunkina” tunnettu Sydney houkuttelee matkailijoita upealla katukulttuurillaan ja monilla mahdollisuuksillaan. Päivän voi aloittaa rentoutumalla tai surffaamalla kuuluisalla Bondi Beachilla, shoppaillen Oxford Streetilla tai tutustumalla Chinatowniin. Illan lähestyessä rantamaiseman voi vaihtaa Sydneyn vilkkaaseen yöelämään tai rauhalliseen ravintolaan kaupungin keskustassa.

Päiväretkillä voi tutustua paremmin Sydneytä ympäröivään alueeseen. Blue Mountains -vuoret häikäisevät kauneudellaan ja ovatkin lähes pakollinen nähtävyys Sydneyhyn matkaaville. Myös muut ympäröivät kansallispuistot ja viinitilat ovat vierailun arvoisia.

Liikkuminen ja etäisyydet

Sydneyn kansainvälinen lentoasema sijaitsee 8 kilometrin päässä Sydneyn keskustasta, Mascotin esikaupunkialueella. Lentokentältä kulkee busseja ja junia Sydneyn keskustaan, mutta satamaan pääsee parhaiten taksilla. Junat kulkevat 10 minuutin välein ja matka kestää 13 minuuttia. Lentokenttäbussiin kannattaa ostaa lippu jo etukäteen.

Satama

Useat Australian risteilyt lähtevät tai pysähtyvät Sydneyssä. Risteilyalukset pysähtyvät kahdessa eri satamassa, aluksen koosta riippuen. Osa aluksista on laiturissa Barangoossa, Darling Harbourissa. Suuremmat alukset ankkuroituvat keskeisempään satamaan Circular Quayhin, josta on lyhyt kävelymatka keskustaan. Junat, bussit, lautat, ja taksit kulkevat kaikki Circular Quayn läheltä. Darling Harbour on kuitenkin myös suosittu turistialue, joka sijaitsee noin 13 kilometrin päässä lentokentästä. Taksilla matka kestää noin 20–25 minuuttia.

 

Varaa Sydneyn risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain