Dubai

Varaa risteily

Dubai tunnetaan turvallisena luksuslomakohteena, jossa aika ei käy pitkäksi. Vauraassa Dubaissa onkin paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa on upeita rantoja, hulppeita ostoskeskuksia, mahtavia rakennuskomplekseja ja kauniita moskeijoita. Moderni Dubai on rakennettu keskelle aavikkoa – turistilla on siis myös mahdollisuus kokeilla kamelinratsastus taitojaan autiomaassa. Kaupungissa paremmin viihtyville Dubailla on tarjota Souk-basaareja ja luksusliikkeitä – kotimaata halvemmilla hinnoilla tietenkin.

Arabialaista tunnelmaa löytää kuitenkin vielä Dubain kaduilta. Pistäydy vaikkapa maustekaupassa tai maista herkullista arabialaista ruokaa.

Etäisyydet ja liikkuminen

Dubain kansainvälinen lentoasema sijaitsee vain 5 kilometrin päässä Dubain keskustasta, mutta etäisyys kohteisiin vaihtelee paljon, sillä kaupunki sijaitsee pitkittäin rannikolla. Lentoasemalta kulkee busseja ja metro (punainen linja) keskustaan. Julkisen liikenteen matka-ajat lentokentältä keskustaan ovat 40 minuutista eteenpäin.

Lentokenttäterminaalien välillä on liityntäkuljetus.

Satama

Useat Persianlahden risteilyt lähtevät Dubaista. Dubain risteilysatama (Sheikh Rashid Passenger Terminal) sijaitsee 15 kilometrin päässä Dubain lentokentästä, lähellä keskustaa. Parhaiten satamaan pääsee taksilla. Taksimatkan hinta lentokentältä satamaan on noin 15–20 euroa. Taksimatka keskustasta satamaan kestää noin 15 minuuttia.

Dubain satamassa on kolme terminaalia, joissa on hyvät palvelut ja ilmainen wifi-yhteys. Satamasta on hankala kävellä minnekään. Jotkin ostoskeskukset tarjoavat ilmaisia menopaluubusseja satamasta ostoskeskukseen.

Lue lisää Dubain satamasta.

Varaa Dubain risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria