Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Oman

Varaa risteily

Arabian niemimaan kärjessä sijaitseva Omanin sulttaanikunta on vuorten, meren ja aavikoiden maa, joka on pystynyt säilyttämään oman identiteettinsä. Omanissa pääsee kokemaan aitoa ja autenttista arabikulttuuria, jota ei välttämättä löydy enää Persianlahden suurkaupungeista. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kiinnostuneita turisteista. Jopa miljoona Omanin kolmesta miljoonasta asukkaasta on paimentolaiselämää eläviä beduiineja.

Omanin pääkaupungissa Masqatissa moderni kaupunkikuva yhdistyy perinteiseen arabialaiseen arkkitehtuuriin. Kaupungilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, vaan se jakautuu erilaisiin kaupunginosiin, kuten vanhaan kaupunkiin sekä moderneihin liikekeskustoihin. Sultaani Qabus ibn Saidin valtakauden aikana tehdyt parannukset maan infrastruktuuriin, koulutusjärjestelmään ja terveydenhuoltoon näkyvät erityisesti Masqatissa.

Masqatissa on paljon nähtävää ja tehtävää. Rantabulevardin lähellä sijaitsevasta Matrahin basaarialueelta löytyy tuliaisiksi upeita käsitöitä, kultakoruja, parfyymejä ja nahkatuotteita. Masqatin ehkä tunnetuin nähtävyys on sulttaani Qabus ibn Saidin rakennuttama Suuri Moskeija, johon mahtuu yhtä aikaa yli 20 000 rukoilijaa.

Omaninlahden vesi on puhdasta, mikä houkuttelee matkailijoita tutustumaan vesistöihin snorklaten ja sukeltaen. Maassa on hyviä sukelluskouluja. Omaninlahdella järjestetään myös veneretkiä, joilla upeista maisemista pääsee nauttimaan parhaiten.

Satama

Useilla Persianlahden risteilyillä vieraillaan Omanissa. Risteilyalukset pysähtyvät Masqatin historiallisessa satamassa, josta on upeat näkymät vuorille ja muinaisille linnoituksille. Satama sijaitsee Masqatin vanhassa kaupungissa.

Bussit kuljettavat matkustajat alukselta sataman portille, josta voi matkustaa taksilla kaupunkiin. Matrahin soukin upea markkina-alue sijaitsee vain muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä satamasta.

Varaa Omanin risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria