Oman

Varaa risteily

 

Arabian niemimaan kärjessä sijaitseva Omanin sulttaanikunta on vuorten, meren ja aavikoiden maa, joka on pystynyt säilyttämään oman identiteettinsä. Omanissa pääsee kokemaan aitoa ja autenttista arabikulttuuria, jota ei välttämättä löydy enää Persianlahden suurkaupungeista. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kiinnostuneita turisteista. Jopa miljoona Omanin kolmesta miljoonasta asukkaasta on paimentolaiselämää eläviä beduiineja.

Omanin pääkaupungissa Muscatissa moderni kaupunkikuva yhdistyy perinteiseen arabialaiseen arkkitehtuuriin. Kaupungilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, vaan se jakautuu erilaisiin kaupunginosiin, kuten vanhaan kaupunkiin sekä moderneihin liikekeskustoihin. Sultaani Qaboon bin Saidin valtakauden aikana tehdyt parannukset maan infrastruktuuriin, koulutusjärjestelmään ja terveydenhuoltoon näkyvät erityisesti Muscatissa.

 

Muscatissa on paljon nähtävää ja tehtävää. Rantabulevardin lähellä sijaitsevasta Muttrah soukin basaarialueelta löytyy tuliaisiksi upeita käsitöitä, kultakoruja, parfyymejä ja nahkatuotteita. Muscatin ehkä tunnetuin nähtävyys on sulttaani Qaboos bin Saidin rakennuttama Suuri Moskeija, johon mahtuu yhtä aikaa yli 20 000 rukoilijaa.

Omaninlahden vesi on puhdasta, mikä houkuttelee matkailijoita tutustumaan vesistöihin snorklaten ja sukeltaen. Maassa on hyviä sukelluskouluja. Omaninlahdella järjestetään myös veneretkiä, joilla upeista maisemista pääsee nauttimaan parhaiten.

 

Satama

Useilla Persianlahden risteilyillä vieraillaan Omanissa. Risteilyalukset pysähtyvät Muscatin historiallisessa satamassa, josta on upeat näkymät vuorille ja muinaisille linnoituksille. Satama sijaitsee Muscatin vanhassa kaupungissa.

Bussit kuljettavat matkustajat alukselta sataman portille, josta voi matkustaa taksilla kaupunkiin. Muttrah soukin upea markkina-alue sijaitsee vain muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä satamasta.

Varaa Omanin risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Videot