Rio de Janeiro

Varaa risteily

 

Häikäisevän kauniiden vuorten ympäröimä Rio de Janeiro hurmaa rennolla asenteellaan. Aurinko paistaa tässä eksoottisessa kaupungissa lähes läpi vuoden, joten lämmin loma on varmasti taattu! Rentoudu Ipaneman tai Copacabanan kuuluisilla hiekkarannoilla, kävele rantabulevardia pitkin ja nauti tuoreista hedelmistä. Nouse köysirataa pitkin Sokeritoppavuorelle tai ihaile Corcovadovuorelle rakennettua Kristuspatsasta. Rio de Janeiro on täynnä tekemistä – tässä kaupungissa viihtyy mielellään pidempäänkin!

Rio de Janeiro on tietenkin hyvin tunnettu myös helmikuisista karnevaaleistaan. Uppoudu musiikin, tanssin ja värien maailmaan! Toinen hyvin suosittu juhla riolaisten ja turistien keskuudessa on uusivuosi. Tällöin kaupungit rannat täyttyvät miljoonista juhlijoista, jotka tulevat paikalle ihailemaan ilotulituksia, pitämään hauskaa ja tanssimaan.

 

Liikkuminen ja etäisyydet

Rio de Janeiron suurin lentoasema, Galeāon kansainvälinen lentoasema, sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Pienempi lentoasema, Santos Dumont, sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta.

Rio de Janeirossa on kattava metro ja linja-autoverkosto, joka kulkee myös Galeāon kansainväliseltä lentoasemalta keskustaan. Taksilla ja bussilla kulkeminen on edullista, mutta tiet voivat olla ruuhkaisia.

Satama

Useat Etelä-Amerikan ja Brasilian risteilyt pysähtyvät tai lähtevät Rio de Janeirosta. Rio de Janeiron satama sijaitsee noin 8 kilometrin päässä lentoasemalta. Sataman ja lentoaseman välillä on metroyhteys.

Rio de Janeiron satamassa on upeita maantieteellisiä nähtävyyksiä, kuten sokeritoppavuori, Corcovado-vuori Kristus-patsaineen ja Tijucan kukkulat, jotka tekevät siitä yhden maailman seitsemästä ihmeestä.

Varaa Rio de Janeiron risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain