Valparaíso

Varaa risteily

Chilen kuudenneksi suurin kaupunki, Valparaíso, on värikäs sekoitus menneitä aikoja sekä uutta arkkitehtuuria. Kaupunkia ovat asuttaneet niin Etelä-Amerikan alkuperäisasukkaat, espanjalaiset konkistadorit kuin eurooppalaiset maahanmuuttajat.

Valparaíso on yksi Unescon maailmanperintökohteista niin värikkään historiansa, vivahteikkaan arkkitehtuurinsa kuin luonnonkauneutensa ansiosta. Kaupungissa on upeita vanhoja kävelykatuja, rakennuksia eri aikakausilta sekä tunnelmallisia ravintoloita.

Liikkuminen ja etäisyydet

Valparaísosta on noin tunnin matka Arturo Merino Benitezin kansainväliselle lentoasemalle. Valparaísossa on kattava julkinen liikenne. Kaupungissa kulkee linja-autojen sekä taksien lisäksi juna ja metro. Satamasta on helppo kulkea keskustaan jalan, taksilla tai bussilla.

Satama

Useat Etelä-Amerikan risteilyt pysähtyvät tai lähtevät Valparaíson satamasta. Valparaíson satama on nähnyt koko itsenäisen Chilen kirjavan historian: Valparaísosta tuli nopeasti Chilen tärkein kauppasatama ja sen merkitys kasvoi entisestään Kalifornian kultaryntäyksen aikana. Valparaíso on yhä tänäkin päivänä Chilen tärkein satamakaupunki. Satama-alue kukkuloineen on henkeä salpaavan kaunis.

Varaa Valparaíson risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Videot