Seattle

Varaa risteily

Duwamishin heimo asutti Seattlen aluetta jo 4000 vuotta sitten. Ensimmäinen eurooppalainen, Kapteeni George Vancouver, saapui alueelle kuitenkin vasta vuonna 1792. Uudisasukkaat perustivat Seattlen kaupungin silloisen Dewampsin kylän alueelle vuonna 1853.

Runsaat luonnonvarat houkuttelivat kaupunkiin lisää asukkaita. Erityisesti kiinalaiset löysivät tiensä kaupunkiin. Kultakuume toi Seattleen lisää väkeä, sillä kaupungista hankittiin etsintäretkille varusteet ja lähdettiin laivalla kohti kultakenttiä. Seattle on kokenut lyhykäisesti historiansa aikana useampia lama-aikoja, rotukiistoja aasialais- ja eurooppalaisväestön välillä, USA:n ensimmäisen yleislakon, maanjäristyksiä ja mutavyörymiä, mutta silti se on aina vaikeuksistaan huolimatta noussut jaloilleen. Kaupungissa on syntynyt 1900-luvun alusta lähtien useita globaaleja suuryrityksiä, kuten lentokoneita valmistava Boeing, kaikille tuttu Microsoft, Amazon ja Starbucks -kahvilaketju. Satamakaupunkina se toimii myös porttina idän ja lännen välillä.

Seattlen kuuluisin maamerkki on tornirakennus Space Needle. Vuoden 1962 World Fairiin rakennettu torni on 160 metriä korkea. Space Needlestä on upeat näköalat, ei vain Seattlen kaupunkiin, mutta myös lähiympäristöön, kuten Mount Rainierille.

Kannattaa myös vierailla kaupungin satama-alueella. Kuuluisa Market Place ja Fishermen Terminal tarjoavat tuoretta ruokaa suoraan kasvattajilta ja merestä – Seattle on tunnettu luomuhenkisenä yhteisönä. Laiturialueelta löydät myös akvaarion, myymälöitä ja ravintoloita. Seattlen taidemuseo, ”SAM”, on näkemisen arvoinen; museossa on noin 25 000 teosta, joihin kuuluu modernin ja paikallisen taiteen lisäksi myös eurooppalaisten mestareiden töitä. Toinen mielenkiintoinen museo on keskustassa sijaitseva musiikkiin keskittynyt ”EMP Museum”, jossa on esillä mm. Seattlen oman pojan ja maailmankuulun kitaristin, Jimi Hendrixin, tuotantoa.

Liikkuminen ja etäisyydet

Seattle-Tacoman kansainväliseltä lentoasemalta on noin 23 kilometrin matka Seattlen keskustaan. Lentokentän ja keskustan välillä kulkee Link Light Rail -paikallisjuna. Sillä matka lentokentältä keskustaan kestää noin puolituntia.

Taksit lähtevät lentokentän parkkihallin kolmannesta kerroksesta. Keltaiset ja siniset taksit ovat kiinteähintaisia ja mustat mittarillisia takseja.

Satama

Seattlessa on kaksi satamaa. Lentoasemalta on molempiin satamiin noin 20-30 minuutin taksimatka. Taksin hinta vaihtelee 25-40 dollarin välillä.

Smith Cove Cruise Terminal / Pier 91 2001 W. Garfield Street
Smith Cove on uusi terminaali, joka sijaitsee Seattlen pohjoispuolella, vain 10 minuutin taksimatkan päässä keskustasta ja Space Needle -tornista. Smith Coven terminaalia käyttävät Carnival, Holland America Line, Princess Cruises sekä Royal Caribbean International. Satamasta keskustaan kannattaa mennä taksilla.

Bell Street Pier / Pier 66 2225 Alaskan Way
Bell Street Pier -terminaali sijaitsee Seattlen keskustan rannassa. Tätä terminaalia käyttävät Celebrity Cruises ja Norwegian Cruise Line. Keskusta on kävelymatkan päässä.

Lue lisää Seattlen satamista.

Varaa Seattlen risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain