Victoria

Varaa risteily

Tervetuloa Kanadaan ja Victoriaan, Brittiläisen Kolumbian pääkaupunkiin, jossa asuu 78 000 asukasta. Kuten saatatkin jo arvata, nimensä kaupunki on saanut Englannin kuningatar Victorian mukaan. Kaupunkia pidetään englantilaisempana kuin Englantia itse – ”Olde England” kuten paikalliset sanovat.

Victoria perustettiin vuonna 1843 Hudson Bay Companyn toimesta, jolloin se toimi kauppapaikkana länsirannikolla. Vähitellen uusia siirtokuntia syntyi sekä Vancouverin saarelle että Kanadan mantereelle. Vuonna 1859 Fraser-joen kultaryntäys toi lukuisia kullanetsijöitä alueelle. Victoria sekä mantereen puolella sijaitseva Vancouver kasvoivat ja yhdistyivät lopulta Brittiläiseksi Kolumbiaksi. Victoria nimettiin tuolloin provinssin pääkaupungiksi, mitä se on yhä tänä päivänä.

Victorian keskustassa on yhä jäljellä useita vanhoja rakennuksia, jotka sijaitsevat sopivasti laivaterminaalin läheisyydessä. Parlamenttitalo vuodelta 1898 on edelleenkin osavaltion lainsäädännöllinen hallintokeskus.

Maamerkkinäkin toimiva hulppea hotelli Empress rakennettiin laadukkaaksi lomakohteeksi raharikkaille. Hotellin aula on entisöity vanhaan loistoonsa, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä visiitillä. Mikäli aikaa jää yli ja olet teen ystävä, suosittelemme Empressin kuuluisaa kello viiden teetarjoilua.

The Royal British Columbian Museum on myös käynnin arvoinen. Siellä voi tutustua erityisesti alkuperäisasukkaiden taiteeseen ja elämään.

Hieman kauempana sijaitsee mielenkiintoinen, hyvin kaunis Butchart Gardenin puutarha. Noin 20 hehtaarin alueelle istutettu puisto on jokaisen puutarhurin pyhiinvaelluskohde. Upeasta ulkonäöstään huolimatta puutarhan alku oli vaatimaton. Kaupungissa asunut Jennie Butchart sai tarpeekseen miehensä sementtitehtaan ja kivilouhimon aiheuttamasta rumasta maisemasta. Vuonna 1904 rouva istutti ensimmäiset kukkaset maahan, ja loppu onkin jo historiaa. Butchart Garden on yksi Kanadan eniten vierailluista turistikohteista.

Craigdarroch Castle on myös mielenkiintoinen vierailukohde. Mahtipontinen linna rakennettiin vuonna 1890 yksityiskodiksi. Rakennus on pinta-alaltaan 2 300 m2 ja se koostuu yhteensä 39 huoneesta. Rakennuttaja oli vauras liikemies Robert Dansmuir, alkuperin Skotlannista muuttanut ja hiilikaivostoiminnalla länsirannikolla rikastunut, suurperheellinen. Hänellä oli 10 lasta vaimonsa Joanan kanssa. Valitettavasti herra Dansmuir kuitenkin kuoli ennen kauniin kodin käyttöönottoa. Perhe asui talossa aina äidin kuolemaan, vuoteen 1919 saakka, jonka jälkeen kiinteistö myytiin. Useiden omistajien aikana Craigdarrochi toimi niin sotilassairaalana kuin musiikkiopistonakin. Kiinteistön omistus siirtyi historiallisen museoseuran alaisuuteen vuonna 1979, jonka jälkeen se entisöintiin vanhaan loistoonsa sekä avattiin yleisölle. Talo on ollut näyttämönä myös elokuville, kuten Pikkunaisia (v. 1994) ja Cats And Dogs (v. 2000).

Varaa Victorian risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria