Kööpenhamina

Varaa risteily

Kööpenhamina on Pohjoismaiden eksoottisin pääkaupunki. Siellä kohtaavat Pohjolan ja läntisen Euroopan parhaat puolet. Meren rannalla sijaitseva kaupunki on säilyttänyt kylämäisiä piirteitä, vaikka metropolialueella asuukin lähes 2 miljoonaa ihmistä. Kööpenhaminan keskusta on vehreä ja värikäs. Suurin osa nähtävyyksistä ja tärkeistä vierailupaikoista sijaitsee ydinkeskustan alueella, joten lyhyelläkin vierailulla pystyy näkemään oleellisimmat nähtävyydet.

Kööpenhaminassa voi viettää aikaa huvittelemalla maailmankuulussa Tivolissa, tutustumalla historiallisiin rakennuksiin tai vierailemalla kauniilla viheralueilla, kuten Kongens Have -puistossa tai Churchillparkenissa.

Eri kaupunginosilla on omia tunnuspiirteitään. Esimerkiksi Nørrebrossa pääsee aistimaan monikulttuurisuutta, aikoinaan pahamaineinen Vesterbro on kaupungin trendikkäin kaupunginosa designliikkeineen ja kahviloineen ja vauhdikkaana vapaakaupunkina tunnetun Christianin erilaisuus ja omaperäisyys tarjoaa unohtumattoman kokemuksen.

Kööpenhaminassa sijaitsee Euroopan parhaimpia ravintoloita. Strøget-kävelykatu on yksi Euroopan pisimpiä. Kadulla on kaikkea budjettiystävällisistä liikkeistä maailman kalleimpiin brändeihin, katuesiintyjiin ja nähtävyyksiin.

Mukavin tapa tutustua kaupunkiin on kävellen tai pyöräillen – Kööpenhamina on yksi maailman pyöräilijäystävällisimmistä kaupungeista.

Liikkuminen ja etäisyydet

Kööpenhaminan lentokenttä sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta. Helpoin tapa matkustaa lentokentältä keskustaan on metro. Kaikki metrojunat kulkevat keskustan suuntaan. Metroja lähtee päiväsaikaan 4-6 minuutin välein (öisin hieman harvemmin) ja matka-aika on 13 minuuttia.

Myös junalla pääsee lentoasemalta keskustaan rautatieasemalle. Tarkista junan määränpää, jottet vahingossa päädy Ruotsin puolelle Malmöhön. Junia keskustaan lähtee 10 minuutin välein (öisin hieman harvemmin) ja matka-aika on 13 minuuttia.

Metro- ja juna-asema sijaitsevat terminaalin 3 läheisyydessä. Terminaalista 1 kulkee liityntäbussi terminaaliin 3. Lentokentältä kulkee myös busseja keskustaan, mutta niiden matka-aika on huomattavasti junaa ja metroa pidempi.

Taksiin voi hypätä terminaalien 1 ja 3 edustalta. Matka keskustaan kestää noin 20 minuuttia ja maksaa arviolta 250-300 DKK.

Satama

Kööpenhaminassa on kolme käytössä olevaa risteilyterminaalia, jotka kaikki sijaitsevat melko lähellä toisiaan keskustan kupeessa.

Ocean Quay (Oceankaj) / Nordhavn
Suurin osa risteilylaivoista pysähtyy tässä terminaalissa. Terminaalissa on yhteensä neljä terminaalirakennusta. Nordhavn sijaitsee kauimpana, reilun 5 kilometrin päässä, keskustasta.

Nordre Toldbod
Toldbodista on noin 20 minuutin kävelymatka keskustaan.

Langelinie Quay
Langelinieen pysähtyy pienempiä laivoja. Tästä terminaalista on noin 30 minuutin kävelymatka keskustaan.

Varaa Kööpenhaminan risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria