Southampton

Varaa risteily

Southampton on eläväinen kaupunki Englannin etelärannikolla. Se on yksi Iso-Britannian isoimmista satamakaupungeista. Southamptonissa on vilkas iltaelämä, vehreää luontoa, historiaa, kulttuuria ja urheilua.

Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi Englannin pisin keskiaikainen muuri sekä useita museoita, kuten Tudor House and Garden sekä Maritime Museum.

Liikkuminen ja etäisyydet

Southamptonin sijainti etelärannikolla tarkoittaa, että liikenneyhteydet kaupunkiin kaikilla kulkuvälineillä ovat erittäin hyvät.

Southampton sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Lontoosta. Lähin lentokenttä on Lontoo-Heathrow, joka sijaitsee noin 105 kilometrin päässä.

Juna Lontoon keskustan ja Southamptonin välillä kulkee useita kertoja tunnissa. Junamatka kestää noin 70-90 minuuttia.

Southamptonissa on alueellinen lentokenttä, josta pääsee lentämään Iso-Britannian kohteiden lisäksi muun muassa Saksaan.

Satama

Southamptonin satama sijaitsee lähellä keskustaa. Satamassa on neljä risteilyterminaalia noin 3 kilometrin säteellä toisistaan. Paras vaihtoehto kulkea risteilyterminaalien ja linja-auto- tai juna-aseman välillä on taksi.

Autolla liikkuville satamassa on sataman virallinen pysäköintialue, jossa pysäköinti maksaa alk. £88/3 vrk. Tarjolla on myös useita yksityisten pysäköintifirmojen palveluita.

Southampton Mayflower Cruise terminal
Berth 106, Dock Gate 10 , Southampton, SO15 1HJ

Southampton Ocean terminal
Cunard Road, Southampton, SO14 3QN

Southampton City Cruise terminal
Western Docks, Southampton, SO15 1BS

Southampton Queen Elizabeth terminal
Berth 38/39, Dock Gate 4, Southampton, SO14 3GG

Lue lisää Southamptonin satamasta.

Varaa Southamptonin risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain