Barcelona

Varaa risteily

Barcelona on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Ranta- ja kulttuuriloma yhdistyvät helposti Barcelonassa. Kaupungissa on 12 km pitkä hiekkaranta, mutta myös upeaa arkkitehtuuria. Antonio Gaudin kädenjälki näkyy Sagrada Familian lisäksi Güellin puistossa ja palatsissa sekä Casa Milán ja Battlón taloissa. Barcelonassa on myös mielenkiintoisia museoita, joissa jokaisen taiteesta nauttivan kannattaa vierailla. On Picassoa, Miróa ja jopa Salvador Dalin museo Figueresissa, vain retkimatkan päässä Barcelonasta.

Las Ramblas -kävelykatu on kaupungin sykkivä sydän. Kadun varrelta löytyvät Barcelonan parhaimmat kahvilat ja tapas -baarit, joissa on mukava viettää aikaa. Päivällä kauppiaat tuovat kadulle myytäväksi kukkia ja käsitöitä. Katutaiteilijoita on joka lähtöön: on jonglöörejä ja miimikoita. Kannattaa käydä myös La Boqueria -kauppahallissa, jossa myydään toinen toistaan herkullisempia Katalonian herkkuja. Barcelona tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet. Kauppakeskuksia ja hienostoputiikkeja löytyy ympäri kaupunkia.

Barcelona on tunnettu myös yöelämästään. Illalla kannattaa suunnata Barrio Goticon baareihin, kahviloihin ja diskoihin, joita löytyy myös Eixamplen kaupunginosasta.

Liikkuminen ja etäisyydet

Barcelonan lentokenttä sijaitsee noin 13 kilometrin päässä keskustasta. Barcelonan satama sijaitsee suositun Las Ramblas -kävelykadun päässä. Helpoin tapa päästä lentokentältä keskustaan tai suoraan satamaan on taksi. Matka kestää noin 35 minuuttia liikenteestä riippuen. Taksit ovat edullisia – matkan lentokentältä satamaan ei pitäisi maksaa yli 40 euroa.

Keskustaan pääsee myös bussilla, junalla tai metrolla noin puolessa tunnissa. Keskustassa kulkuvälinettä täytyy vaihtaa päästäkseen satamaan.

Lentokenttäbussi (Aero Bus) on nopein julkinen kulkuväline keskustaan. Bussi pysähtyy lentokentän molemmissa terminaaleissa. Keskustassa lentokenttäbussin pysäkki on Plaça Catalunya.

Metrolinja L9 Sud kulkee lentokentältä keskustaan. Lentokentän molemmissa terminaaleissa on metropysäkki.

Juna lentokentältä keskustaan kulkee 30 minuutin välein. Juna-asema sijaitsee lentokentän terminaalissa 2. Juna pysähtyy keskustassa Barcelona Santsin, Passeig de Gracian sekä Clotin pysäkeillä, joilla on myös metroasema.

Paras tapa päästä keskustasta satamaan on metro (linja L3). Jää pois metrosta Drassanesin asemalla. Ylitä katu kohti merta. Löydät bussipysäkin (Mirador de Colom), josta pääset bussilla kaikkiin sataman terminaaleihin.

Satama

Risteilyalukset käyttävät sataman yhdeksästä terminaalista seitsemää. Suurin osa risteilyaluksista rantautuu Moll Adossattin laituriin, mutta osa pienemmistä aluksista käyttää Port Vellin vanhaa satamaa. Satamassa liikkumiseen kannattaa varata aikaa.

Satamassa kulkee Cruiser T3 -terminaalibussi, jota kutsutaan myös ”Blue Port” -bussiksi. Bussi kulkee Las Ramblas -kävelykadun päässä sijaitsevalta Kolumbuksen muistomerkiltä (Mirador de Colom) jokaiseen sataman terminaaliin. Bussi maksaa 2 € /hlö.

Jos saavut Barcelonan satamaan autolla, pysäköi World Trade Centren autoparkkiin.

Lue lisää Barcelonan satamasta.

Varaa Barcelonan risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria