Genova

Varaa risteily

Italian suurin satamakaupunki Genova on täynnä keskiaikaisia kirkkoja, barokkiajan palatseja, historiallisia monumentteja ja tämän hetken kiinnostavinta muotia. Rinteeseen kerroksittain rakennettu kaupunki on nähtävyys etenkin mereltä päin – veneretki kaupungin edustalla on unohtumaton kokemus! Vanhankaupungin sokkeloisilta kaduilta löydät keskiaikaista tunnelmaa; palatsien reunustama Via Garibaldi-katu on Unescon maailmanperintökohteiden listalla. Perinteisissä trattorioissa kannattaa maistaa Ligurian alueen tunnetuinta herkkua, pestokastiketta!

Genova ei kuitenkaan ole pelkkä haamu historiasta. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Genovan erinomainen akvaario ja La Lanterna -nimellä tunnettu majakka, jonka näköalatasanteella pääset ihailemaan upeaa näkymää Genovan satamaan.

Liikkuminen ja etäisyydet

Genovan lentokenttä sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Genovan satamasta ja noin 10 kilometrin päässä Genovan keskustasta. Helpoin tapa päästä lentoasemalta satamaan tai keskustaan on taksi. Myös juna sekä linja-autoja kulkee lentoaseman ja sataman sekä keskustan välillä.

Genovaan matkustetaan usein Milanon tai Nizzan kautta.

Milano-Malpensan lentoasemalta Genovaan on noin 200 kilometrin matka. Milano-Linaten lentoasemalta Genovaan on noin 150 kilometrin matka. Molemmilta lentoasemilta kulkee lentokenttäbussi Milanon rautatieasemalle. Rautatieasemalta pääset junalla Genovaan.

Nizzan lentoasemalta on noin 200 kilometrin matka Genovaan. Mene lentoasemalta bussilla tai taksilla Nizzan rautatieasemalle (Gare de Nice Ville), josta pääset junalla Genovaan.

Tarkista junien aikataulut täältä. Genovan rautatieasemalta pääsee helpoiten satamaan taksilla.

Talviaikana kannattaa varautua viivästyksiin ja peruutuksiin tie-, juna- ja lentoliikenteessä.

Satama

Genovan satama on kävelymatkan päässä kaupungin historiallisesta keskustasta. Suurten matkalaukkujen kanssa kannattaa kuitenkin harkita taksia. Suurin osa risteilyaluksista pysähtyy Stazione Marittiman alueella. Lähtöterminaali on yleensä joko Ponte Andrea Doria tai Ponte dei Mille.

Lue lisää Genovan satamasta.

Varaa Genovan risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria