Palermo

Varaa risteily

Sisilian pääkaupungin Palermon kiinnostavimmat nähtävyydet löytyvät kävelyetäisyyden päästä keskustasta. Vanhalla satamakaupungilla on värikäs menneisyys, ja se on historian saatossa kuulunut niin foinikialaisille, bysanttilaisille, roomalaisille kuin espanjalaisille. Palermossa historia on kaikkialla läsnä; kaupunki on täynnä historiallisia monumentteja, kirkkoja ja rakennuksia. Palermo toimi pitkään myös Italian mafian keskuksena.

Kaunis Sisilia on muutenkin monipuolinen matkakohde. Saaren tunnetuin nähtävyys on tulivuori Etna, joka sijaitsee saaren itäosassa. Etelässä ihastuttavat valkeat hiekkarannat ja sisäosissa oliiviviljelmät.

Liikkuminen ja etäisyydet

Palermon kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Palermosta. Bussilippu lentoasemalta kaupunkiin maksaa noin 6 euroa. Bussi kulkevat puolen tunnin välein. Taksimatka keskustaan maksaa noin 40 euroa.

Satama

Risteilyalukset pysähtyvät Palermon satamassa Marittima Stazionen alueella, kaupungin kupeessa. Taksimatka juna-asemalle kestää noin 10 minuuttia. Satamaan kulkee myös busseja.

Varaa Palermon risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain