Rooma

Varaa risteily

 

Roomaa ehtii tuskin yhdellä matkalla koluamaan läpi – kaupungissa on lukuisia kuuluisia nähtävyyksiä. Antiikin ajan Colosseum, Vatikaanivaltion taideaarteet ja Trevin suihkulähde ovat ehkäpä Rooman tunnetuimpia nähtävyyksiä, mutta eivät suinkaan ainoita. Kaupunki tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet: eleganttia muotia, kenkiä, laukkuja ja koruja löytyy lukemattomilta ostoskaduilta.

Roomassa kannattaa varata runsaasti aikaa myös ruokailuun – onhan Italia erityisen tunnettu herkuistaan. Roomassa pääsee maistamaan ruokia Italian kaikista maakunnista. On antipastoja, pastaa, pestoa, pizzaa ja vaikka minkälaisia makeita jälkiruokia ja juustoja – unohtamatta tietenkään maailman parhaita viinejä.

 

Liikkuminen ja etäisyydet

Civitavecchian satama sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Roomasta. Paras tapa kulkea Leonardo Da Vincin (Fiumicino) lentokentältä Rooman keskustaan tai Civitavecchiaan on juna. Voit tarkastaa juna-aikataulut täältä.

Junayhteys Leonardo Express kulkee lentokentältä Rooman keskustaan Terminin rautatieasemalle puolen tunnin välein. Matka-aika on noin 32 minuuttia. Terminin asemalla on matkatavarasäilytys.

Terminin asemalta kulkee suoria junayhteyksiä Civitavecchiaan. Matka-aika vaihtelee 45 minuutin ja vajaan puolentoista tunnin välillä riippuen junasta. Nopeimpiin InterCity-juniin täytyy varata paikka. Huomioithan, että Civitavecchian juna-asemalla ei ole hissiä. Civitavecchian satama sijaitsee noin 2 kilometrin päässä juna-asemasta. Satamaan on helppo kävellä pitkin rantaa.

Jos matkustat Civitavecchian satamaan taksilla, kannattaa hinta sopia jo etukäteen kuljettajan kanssa. Osa laivavarustamoista tarjoaa myös etukäteen varattavia bussikuljetuksia lentokentältä satamaan.

Satama

Satamassa kulkee liityntäbusseja, joilla pääsee kulkemaan terminaalien ja laivojen välillä. Ole tarkkana mihin bussiin menet, sillä etäisyydet terminaalien välillä ovat pitkiä.

Sataman parkkipaikka sijaitsee vain muutaman minuutin päässä terminaaleilta.

Lue lisää Civitavecchian satamasta.

Varaa Rooman risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain