Burgundi ja Camarguen suisto

Reitti

Lyon – Mâcon – Vienne – Avignon – Arles – Camarguen suisto – Arles – Viviers – Tournon – Lyon

Rhône on ainut Euroopan suurista joista, joka virtaa suoraan Välimereen. Lähde tutustumaan Burgundin ja Camarguen maisemiin kahdeksan päivän jokiristeilylle. Joen nähtävyyksien joukkoon mahtuu Antiikin Rooman raunioita, gastronomisia elämyksiä ja arvostettuja viinialueita. Rannat ovat täynnä vehreitä viinitarhoja, värikkäitä appelsiinipuita ja huumaavan tuoksuisia laventelipeltoja. Jokivarren kuvankauniit maisemat ovat inspiroineet muun muassa Vincent van Goghin ja Paul Cézannen kaltaisia taiteilijoita. Nyt myös sinä voit inspiroitua samoista maisemista!

Risteilyajankohta: 2021: 6.4., 17.4., 17.5., 13.6., 8.7., 15.7., 11.8., 13.9., 15.10. (8 pv)

alk. 1 400 €

Varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1: Lyon

  Jokilaivan kyytiin päästään Lyonissa. Kaupungin keskusta sijaitsee pienellä niemimaalla Rhônen ja sen sivujoen Saônen yhtymäkohdassa. Miehistö esitellään tervetuliaiscocktailien yhteydessä. Laiva viettää yön satamassa.

 • PÄIVÄ 2: Lyon – Mâcon

  Toisen päivän aamuna on aikaa tutustua Lyoniin joko varustamon retkillä tai omatoimisesti. Köysiratavaunu vie Fourvière kukkulan huipulle, mistä avautuu upea näkymä kaupungin punatiilisten kattojen ylle. Kaupunkia pidetään Ranskan gastronomisena pääkaupunkina, joten ruokakulttuuriin kannattaa tutustua. Hyvä ruoan lisäksi Lyonista löytyy mielenkiintoisia museoita ja taidenäyttelyjä. Iltapäivällä palataan laivaan ja suunnataan Saône-jokea pitkin kohti Mâconea.

 • PÄIVÄ 3: Mâcon – Vienne

  Burgundin viinialueella sijaitseva viehättävä Mâcon on tärkeä kauppakaupunki, ja alue onkin erityisen tunnettu Chardonnay-viineistä. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Clunyn benediktiiniluostari on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vuonna 910 perustettu luostari oli pitkään maailman suurin kirkkorakennus. Iltapäivä vietetään joella jokialuksen matkatessa kohti Vienneä.

 • PÄIVÄ 4: Vienne

  Aamupäivällä tarjoutuu mahdollisuus tutustua Vienneen paremmin. Antiikin Rooman aikaan kaupunki oli yksi tärkeimmistä Galliassa, ja vielä nykyäänkin sieltä löytyy tuon ajan muistomerkkejä, kuten Augustuksen ja Livian temppeli sekä erityisen hyvin säilynyt amfiteatteri.

 • PÄIVÄ 5: Avignon – Arles – Camarguen suistoalue

  Laulu Avignonin sillasta on varmasti tuttu monelle. Tämä silta on todella olemassa, tai ainakin osa siitä. Pyhän Bénézet’n sillan, kuten paikalliset sen tuntevat, länsiosa romahti 1600-luvulla Rhônen tulviessa, mutta sen jäljellä oleva osuus on säilytetty UNESCO:n maailmanperintökohteena. Kaupungista löytyy myös Palais des Papes, paavien palatsi, minne varustamo järjestää opastettuja retkiä. Avignonia ympäröivät kauttaaltaan keskiaikaiset muurit, jotka huokuvat historiaa.

  Arlesissa Rhône jakautuu kahtia Isoon ja Pieneen Rhôneen, joista kumpikin laskee Camarguen suistoalueen halki Välimereen. Ikivanhassa kaupungissa on paljon jäänteitä Antiikin Rooman ajalta, muun muassa Les Arènes amfiteatteri, jota käytetään edelleen näytelmiin ja härkätaisteluihin. Kaupungin seesteisyys inspiroi Vincent van Goghia, joka maalasi siellä yli 300 maalausta. Nykyisin kaupunki on viehättävä sekoitus vanhaa ja uutta. Varustamo tarjoaa erilaisia retkiä suistoalueelle. Tutustu paikalliseen hevosfarmiin tai lähde jeeppisafarille Camarguen sydänmaalle. Laivalla on illallisen jälkeen tarjolla perinteistä porvencelaista viihdettä.

 • PÄIVÄ 6: Arles – Viviers

  Aamupäivästä on vielä aikaa tutustua Arlesiin. Voit esimeriksi osallistua varustamon retkelle ja lähteä tutustumaan paikalliseen oliiviöljytuotantoon. Iltapäivällä käännetään kurssi kohti Viviersin kaupunkia. Alueella aukeaa upea Ardèchen rotko, joka on Rhônen kaivertama syvä kalkkikivikanjoni. Varustamo tarjoaa kaupungissa opastetun kierroksen. Laiva yöpyy satamassa.

 • PÄIVÄ 7: Viviers – Tournon

  Jokilaiva suuntaa aamulla kohti Tournonia. Tournon-sur-Rhône on yksi alueen viehättävimmistä kaupungeista. Jokivarren maisemia hallitsevat rosoiset kallionseinämät, rotkot ja luolat, sekä viinitarhat ja linnojen rauniot. Lähde vaikkapa varustamon tarjoamalle retkelle Tournonin opastetulle kierrokselle. Voit myös tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Illalla palataan laivaan gaalaillalliselle. Illansuussa laiva jatkaa kohti Lyonia, jonne seilataan läpi yön.

 • PÄIVÄ 8: Lyon

  Nauti viimeinen buffetaamiainen ennen laivalta poistumista. Risteily päättyy.

Hytit

Aluksesta riippuen CroisiEuropen hytit löytyvät joko kahdelta tai kolmelta eri kannelta. Suurin osa hyteistä on kahden hengen ulkohyttejä, joissa on oma wc ja suihku. Joiltakin aluksilta löytyy myös yhden hengen hyttejä sekä sviittejä. Hotellihuonemaisten hyttien perusvarusteluun kuuluu TV, puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi.

Hinnasto

Burgundi ja Camarguen suisto

From Burgundy to the Camargue along the Saône and the Rhône Rivers (LSR_PP)

Lähdöt 2023: 19.4., 12.5., 12.6., 25.6., 19.7., 20.7., 24.7., 15.8., 23.8., 11.9., 22.9., 11.10.
Laivat: MS Camargue, MS Rhône Princess, MS Van Gogh

Hinta alk. 1 400 €/hlö jaetussa kahden hengen hytissä.

Hintaan sisältyy:

 • 8 päivän risteily täysihoidolla (ensimmäisen päivän illallisesta viimeisen päivän aamiaiseen)
 • Kahden hengen hytti omalla kylpyhuoneella ja suihkulla
 • Vesi, viini, olut ja mehu aterioiden yhteydessä
 • Kahvi ja tee lounaan ja illallisen jälkeen laivalla
 • Baarin alkoholijuomat (ei samppanja tai erikoislistan viinit ja väkevät alkoholijuomat)
 • Viihde laivalla
 • Laivaemännän tai -isännän palvelut
 • Tervetuliaiscocktail
 • Gaalaillallinen
 • Satamamaksut

Hintaan ei sisälly:

 • Erikoislistan viinit, väkevät alkoholijuomat tai samppanja laivan baarista
 • Retkien tai kuljetusten aikana tilatut juomat
 • Matka- ja peruutusvakuutukset
 • Retket (varattavissa etukäteen tai laivalla)
 • Liityntäkuljetukset risteilyn lähtösatamaan/satamasta
 • Lennot
 • Hotellimajoitukset ennen tai jälkeen risteilyn
 • Henkilökohtaiset kulut

Tärkeää tietoa:

 • Matkustajilla tulee olla mukana voimassaoleva virallinen henkilökortti tai passi
 • Henkilökortin tai passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen

Lisätietoa

Ranskalainen perheyritys CroisiEurope on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurimmaksi jokiristeilyvarustamoksi. Nykyään varustamolla on jopa 32 jokialusta, jotka kuljettavat matkustajia pitkin Euroopan jokia. Jokialuksilla käytettävät kielet ovat ranska ja englanti, joskin henkilökunta puhuu myös useita muita kieliä.

Tunnelma aluksilla

CroisiEuropen jokialuksille mahtuu aluksesta riippuen 100–180 matkustajaa. Laivoja uusitaan säännöllisin väliajoin, jotta ne pysyvät turvallisina ja ennen kaikkea mukavina matkustaa. Varustamon ranskalaiset juuret näkyvät vahvasti aluksilla, ja erityisesti menut on suunniteltu käyttäen inspiraationa ranskalaista ruokakulttuuria. Vaikka suurin osa matkustajista onkin ranskalaisia, löytyy seasta myös matkustajia muualta Euroopasta, joskus jopa kauempaa. Pukukoodi aluksilla on rento, mutta siisti pukeutuminen on suotavaa. Mukavat kengät on myös hyvä olla mukana. Gaalaillalliselle pukeudutaan yleensä juhlavammin.

Ruokailu

Päivä on hyvä aloittaa runsaalla buffet-aamiaisella. Pöydästä löytyy usein leivonnaisia, leipää, hilloja, makkaroita, leikkeleitä, kananmunia, tuoreita hedelmiä, jogurttia sekä tietysti kahvia ja teetä. Lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin. Menu kolmen ruokalajin lounaalle ja illalliselle on valmiiksi suunniteltu jokaista päivää varten. Päivän menut julkaistaan edellisenä iltana. Ranskalaiset vaikutteet näkyvät vahvasti päivittäisissä menuissa.

Retket

Saat jokiristeilystäsi vieläkin enemmän irti varaamalla varustamon retkiä satamakohteissa. CroisiEurope tarjoaa risteilyilleen kaksi erilaista retkipakettia, Classic ja Discovery. Classic-pakettiin kuuluvat retket keskittyvät kunkin kohteen merkittävimpiin nähtävyyksiin, kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja historiaan. Discovery-paketin retket puolestaan sisältävät usein vähemmän tunnettuja kohteita, kävely- ja pyöräretkiä, helikopteriajeluita sekä ruoka- ja juomamaistiaisia. Retkipakettien lisäksi on myös mahdollista ostaa yksittäisiä retkiä.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!