Kaunis sininen Tonava

Reitti

Wien – Melk – Dürnstein – Bratislava – Kalocsa – Budapest – Esztergom – Wien

Napoleon kutsui Tonavaa Euroopan jokien kuningattareksi. Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä joen parhaat palat tällä 8 päivän jokiristeilyllä. Matkan varrelle mahtuu niin kuhisevia pääkaupunkeja kuin uneliaita pikkukyliäkin. Jokea reunustavat koskemattomat kansallispuistot, keskiaikaiset linnat, kuuluisat luostarit ja kukoistavat viinitarhat. Näe muun muassa Melkin räikeänkeltainen benediktiiniluostari, UNESCO:n maailmanperintökohde Wachaun jokilaakso, Bratislavan neliskulmainen linna ja Budapestin historiallinen Linnavuori.

Risteilyajankohta: 8 päivää

Varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1: Wien

  Risteily lähtee liikkeelle Itävallan hurmaavasta pääkaupungista Wienistä. Kaupunki on pullollaan barokkipalatseja, legendaarisia kahviloita ja viheriöitä puistoalueita. Matkustajat pääsevät laivan kyytiin iltapäivällä. Miehistö esitellään tervetuliaiscocktailien yhteydessä. Yön yli seilataan kohti Melkiä.

 • PÄIVÄ 2: Melk – Dürstein

  Melk ja sen sinapinkeltainen benediktiiniluostari ovat yksi Tonavan risteilyjen kohokohdista. Bongaa Herkules luostarin upeista kattofreskoista ja kuuntele urkurien taidokasta soittoa. Voit käydä tutustumassa luostariin opastetun retken muodossa. Iltapäivällä risteilyalus jatkaa matkaansa Wachaun lumoavan jokilaakson läpi aina Dürnsteiniin saakka. Matkalla ohitetaan goottilaisia raunioita ja kuvankauniita kyliä. Dürnsteinissa on mahdollisuus tutustua keskiaikaiseen kaupunkiin laivaisännän tai emännän johdolla. Legendan mukaan Leopold V piti Rikhard Leijonamieltä vankinaan kaupungin Kuenringer-linnassa. Myöhemmin päivällä matkaa jatketaan kohti Bratislavaa.

 • PÄIVÄ 3: Bratislava – Kalocsa

  Slovakian pääkaupunki Bratislava sijaitsee aivan Manner-Euroopan sydämessä. Kaupunki on kokenut paljon muutoksia vuosikymmenten aikana, nimenmuutoksista 2000-luvun kunnianhimoiseen uudistusprojektiin. Kaupunkikuvaa hallitsevat kuitenkin edelleen vanhankaupungin keskiaikaiset tornit. Bratislavan kohokohtia ovat neliskulmainen linna kukkulalla Tonavan yläpuolella, vanhankaupungin barokkipalatsit, Pyhän Martinuksen katedraali ja Mikaelin portti. Lähde varustamon retkille tai tutki kaupunkia omatoimisesti. Iltapäivällä risteilyalus suuntaa kohi Kalocsaa.

 • PÄIVÄ 4: Kalocsa – Budapest

  Kalocsan värikäs barokkikaupunki on yksi Unkarin vanhimmista. Se on erityisen tunnettu paprikan tuottajana, ja kaupungissa on jopa paprikalle omistettu museo. Näe arkkipiispan palatsi, Pyhän kolminaisuuden aukio ja Pyhän Marian katedraali. Varustamon retket vievät tutustumaan unkarilaisen pustan erikoiseen luontoon. Pustalla tarkoitetaan Unkarin aroja. Seuraavaksi alus suuntaa kohti Budapestia, jonne saavutaan illansuussa.

 • PÄIVÄ 5: Budapest

  Budapestissa Tonava halkaisee kaupungin kahtia Budaan ja Pestiin, ja jokilaivalla pääsee kätevästi suoraan kaupungin ytimeen. Nähtävää ja tehtävää on paljon. Budan puolella kohoaa Linnavuori ja sen kauniit historialliset rakennukset kuten Budan linna, Matiaksenkirkko sekä Kalastajanlinnake. Pestissä puolestaan sijaitsee yksi Budapestin hulppeimmista nähtävyyksistä, valtava parlamenttitalo. Pest on kaupunginosista modernimpi ja soveltuu paremmin esimerkiksi shoppailuun. Kaupunginosien keskellä Tonavassa on Margitinsaari, joka on suosittu vapaa-ajanviettopaikka varsinkin kesäisin. Saarelta löytyy valtionoopperan ulkoilmanäyttämö sekä kirkkojen ja luostareiden raunioita. Risteilyalus jatkaa matkaa yön aikana kohti Esztergomia.

 • PÄIVÄ 6: Esztergom – Wien

  Laivan saapuessa Esztergomiin voit tutustua kaupunkiin omaa tahtia. Esztergom on yksi Unkarin vanhimmista kaupungeista, ja se toimikin maan pääkaupunkina aina 1400-luvulle saakka. Merkittävin nähtävyys on kaupungin massiivinen basilika, joka on Euroopan kolmanneksi suurin kirkkorakennus. Iltapäivällä matkaa jatketaan kohti Wieniä. Kuudentena päivänä laivalla järjestetään gaalailta.

 • PÄIVÄ 7: Wien

  Risteilyn seitsemäntenä päivänä saavutaan takaisin Wieniin. Tutustu wieniläiseen taiteeseen, musiikkiin ja kahviloihin joko opastetusti tai omaan tahtiin. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Ringstrasse-bulevardi, Schönbrunnin linna, Stephansdom katedraali, uusgoottilainen raatihuone ja UNESCO:n maailmanperintölistaltakin löytyvä vanhakaupunki. Laivaa yöpyy satamassa.

 • PÄIVÄ 8: Wien

  Nauti viimeinen buffetaamiainen ennen laivasta poistumista. Risteily päättyy.

Hytit

Aluksesta riippuen CroisiEuropen hytit löytyvät joko kahdelta tai kolmelta eri kannelta. Suurin osa hyteistä on kahden hengen ulkohyttejä, joissa on oma wc ja suihku. Joiltakin aluksilta löytyy myös yhden hengen hyttejä sekä sviittejä. Hotellihuonemaisten hyttien perusvarusteluun kuuluu TV, puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi.

Hintaan sisältyy

Kaunis sininen Tonava

The Beautiful Blue Danube (WBB_PP)

Hintaan sisältyy:

 • 8 päivän risteily täysihoidolla (ensimmäisen päivän illallisesta viimeisen päivän aamiaiseen)
 • Kahden hengen hytti omalla kylpyhuoneella ja suihkulla
 • Vesi, viini, olut ja mehu aterioiden yhteydessä
 • Kahvi ja tee lounaan ja illallisen jälkeen laivalla
 • Baarin alkoholijuomat (ei samppanja tai erikoislistan viinit ja väkevät alkoholijuomat)
 • Viihde laivalla
 • Laivaemännän tai -isännän palvelut
 • Tervetuliaiscocktail
 • Gaalaillallinen
 • Satamamaksut

Hintaan ei sisälly:

 • Erikoislistan viinit, väkevät alkoholijuomat tai shamppanja laivan baarista
 • Retkien tai kuljetusten aikana tilatut juomat
 • Matka- ja peruutusvakuutukset
 • Retket (varattavissa etukäteen tai laivalla)
 • Liityntäkuljetukset risteilyn lähtösatamaan/satamasta
 • Lennot
 • Hotellimajoitukset ennen tai jälkeen risteilyn
 • Henkilökohtaiset kulut

Tärkeää tietoa:

 • Matkustajilla tulee olla mukana voimassaoleva virallinen henkilökortti tai passi
 • Henkilökortin tai passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen

Lisätietoa

Ranskalainen perheyritys CroisiEurope on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurimmaksi jokiristeilyvarustamoksi. Nykyään varustamolla on jopa 32 jokialusta, jotka kuljettavat matkustajia pitkin Euroopan jokia. Jokialuksilla käytettävät kielet ovat ranska ja englanti, joskin henkilökunta puhuu myös useita muita kieliä.

Tunnelma aluksilla

CroisiEuropen jokialuksille mahtuu aluksesta riippuen 100–180 matkustajaa. Laivoja uusitaan säännöllisin väliajoin, jotta ne pysyvät turvallisina ja ennen kaikkea mukavina matkustaa. Varustamon ranskalaiset juuret näkyvät vahvasti aluksilla, ja erityisesti menut on suunniteltu käyttäen inspiraationa ranskalaista ruokakulttuuria. Vaikka suurin osa matkustajista onkin ranskalaisia, löytyy seasta myös matkustajia muualta Euroopasta, joskus jopa kauempaa. Pukukoodi aluksilla on rento, mutta siisti pukeutuminen on suotavaa. Mukavat kengät on myös hyvä olla mukana. Gaalaillalliselle pukeudutaan yleensä juhlavammin.

Ruokailu

Päivä on hyvä aloittaa runsaalla buffet-aamiaisella. Pöydästä löytyy usein leivonnaisia, leipää, hilloja, makkaroita, leikkeleitä, kananmunia, tuoreita hedelmiä, jogurttia sekä tietysti kahvia ja teetä. Lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin. Menu kolmen ruokalajin lounaalle ja illalliselle on valmiiksi suunniteltu jokaista päivää varten. Päivän menut julkaistaan edellisenä iltana. Ranskalaiset vaikutteet näkyvät vahvasti päivittäisissä menuissa.

Retket

Saat jokiristeilystäsi vieläkin enemmän irti varaamalla varustamon retkiä satamakohteissa. CroisiEurope tarjoaa risteilyilleen kaksi erilaista retkipakettia, Classic ja Discovery. Classic-pakettiin kuuluvat retket keskittyvät kunkin kohteen merkittävimpiin nähtävyyksiin, kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja historiaan. Discovery-paketin retket puolestaan sisältävät usein vähemmän tunnettuja kohteita, kävely- ja pyöräretkiä, helikopteriajeluita sekä ruoka- ja juomamaistiaisia. Retkipakettien lisäksi on myös mahdollista ostaa yksittäisiä retkiä.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!