Norjan rannikko 12 päivässä

Reitti

Bergen – Kirkkoniemi – Bergen

Jokainen meripeninkulma rannikkoristeilyllä Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin on täynnä uusia kokemuksia. Vuoret ovat muuttumattomia, mutta sää ja valo muuttuvat jatkuvasti, mikä muuttaa maiseman värejä ja ulkonäköä. Täällä kohtaat sateen pehmeän harmaan, revontulien rätisevän vihreän tai keskiyön auringon kultaisen hehkun. Rannikolla pienet kalastajakylät suojautuvat Atlantin rajuilta aallokkoilta, kun taas suuremmat rannikkokaupungit kätkeytyvät villien vuorten ja merenrannan väliseen kapeaan tilaan.

Risteilyajankohta: 12 päivää, ympäri vuoden

alk. 1 150 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Risteilyn hintaan ei sisälly lentoja eikä mahdollisia hotellimajoituksia ennen ja/tai jälkeen risteilyn. Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä tarjous asiakaspalvelustamme!

 • PÄIVÄ 1

  Matka alkaa Länsi-Norjan pääkaupungista Bergenistä, missä sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Bryggen värikkäine makasiineineen. Nouse köysirata Fløibanenilla jollekin näköalapaikoista, maistele kalamarkkinoiden mereneläviä tai kävele kapeilla kaduilla ja vilkkaan sataman laitureilla. Bergen on sekä portti Norjan vuonoille että rannikkoseikkailusi alku!

  Satamat: Bergen

 • PÄIVÄ 2

  Kun olet viettänyt ensimmäisen yön laivalla, voit aloittaa päiväsi vilkuttamalla Havila Voyagesin päämajalle Torvikin edustalla. Ålesund on tunnettu jugendarkkitehtuuristaan kauniine tiilitaloineen ja varastorakennuksineen. Kesällä voit jatkaa matkaa Unescon maailmanperintökohteeseen Geirangerin vuonoon, jossa on jyrkkiä vuorenrinteitä ja dramaattisia vesiputouksia.

  Satamat: Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Geiranger/Hjørundfjorden*, Ålesund, Molde

  *Geirangerissa vieraillaan kesäkaudella 1.6.–31.8. ja Hjørundfjordenissa/Urkessa vieraillaan talvikaudella 1.9.–31.10.

 • PÄIVÄ 3

  On aamu, kun rantaudumme Trondheimin historialliseen kaupunkiin, joka perustettiin yli tuhat vuotta sitten. Nidarosin tuomiokirkko on kaupungin maamerkki; se on Norjan kansallispyhäkkö ja yksi Pohjois-Euroopan suurimmista tuomiokirkoista. Vierailun jälkeen matka jatkuu vuonoon, runsaaseen saaristoon ja suuntaa kohti Pohjois-Norjaa.

  Satamat: Kristiansund, Trondheim, Rørvik

 • PÄIVÄ 4

  Tällä osuudella juhlistamme napapiirin ylittämistä seremonialla, ja jatkamme matkaa arktisille alueille. Tämä tarkoittaa kesällä keskiyön aurinkoa, kun taas talvipäivät ovat vain asteen verran vähemmän pimeitä kuin yö, ja iltaisin on mahdollista nähdä revontulia. Luonto on vaikuttava Pohjois-Skandinavian suurimman jäätikön, maailman voimakkaimman vuorovesivirran ja majesteettisen merikotkan kohtaamisten myötä. Illalla odottavat Lofoottien kalastajakylät, jylhät vuoret ja viikingit.

  Satamat: Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund, Svolvær

 • PÄIVÄ 5

  Matka jatkuu kapeiden vuonojen ja villien vuorten ohi Tromssaan, joka on metsästyksen ja kalastuksen, napapiiriretkien ja rohkeuden leimaama kaupunki. Nyt olet saapunut myös saamelaisten, Norjan alkuperäiskansan, maahan. Saamelaisten ja heidän porojensa tapaaminen sekä saamelaiskulttuurista kuuleminen on ainutlaatuinen kokemus, jonka tulet muistamaan.

  Satamat: Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromssa, Skjervøy

 • PÄIVÄ 6

  Nyt olemme niin kaukana pohjoisessa kuin Norjan rannikolla pääsee. Vierailu Nordkapissa on monille Norjan rannikolla tehtävien matkojen kohokohta ja päämäärä. Täällä ylhäällä pohjoisessa luonto on karuimmillaan, mutta paljaiden tasankojen ja jylhien kallioiden välissä ihmiset sinnittelevät ja niittävät luonnon antimia. Sinulla on myös mahdollisuus maistaa saalista. Maistuisiko vaikkapa kuningasrapu?

  Satamat: Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg

 • PÄIVÄ 7

  Olet nyt niin pitkällä idässä kuin voit matkallasi mennä. Venäjän raja on vain muutaman kilometrin päässä, ja Kirkkoniemen tienviitat ovat norjaksi ja venäjäksi. Voit mennä rajalle asti jollakin varustamon retkillä, tai miten olisi vierailu Snowhotelliin, jossa kaikki on tehty jäästä ja lumesta?

  Satamat: Båtsfjord, Vardø, Vadsø, Kirkkoniemi

 • PÄIVÄ 8

  Maisema muuttuu, kun seilaamme jälleen kohti länttä ja etelää. Suuret avarat alueet vaihtuvat jyrkiksi vuorenhuipuiksi, ja illalla saavumme Tromssaan. Voit käydä kävelyllä keskiyön auringossa tai revontulien alla ja tutustua ”Pohjoisen Pariisiksi” kutsutun kaupungin yöelämään.

  Satamat: Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervøy, Tromssa

 • PÄIVÄ 9

  Palaamme villiin, idylliseen Lofoottien saaristoon. Jyrkkien vuorten alla on kalkinvalkoisia hiekkarantoja ja kalastajakyliä, joissa on vilkas kalatalous. Paikalliset käyttävät rannikkolaivoja jokapäiväisiin matkoihin ja kuljetuksiin. Jos sää sallii, menemme kapeaan Trollfjordiin. Täällä on suuri mahdollisuus nähdä merikotkia.

  Satamat: Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær, Stamsund

 • PÄIVÄ 10

  Nyt olemme tulleet niin pitkälle etelään, että ylitämme napapiirin ja matkaamme poispäin kaamoksesta ja auringon valaisemista öistä. Voit silti nähdä revontulia talvella, eikä kesäöisin ole koskaan täysin pimeää. Täällä alus kulkee lukemattomien pienten saarten, saarekkeiden ja luotojen ohi. Matkalla nähdään myös erikoinen vuori, Torghatten, jonka keskellä on reikä. Halutessasi voit myös lähteä retkelle vuorelle ja mennä reikään sisään.

  Satamat: Bodø, Ørnes, Sandnessjøen, Brønnøysund, Rørvik

 • PÄIVÄ 11

  Purjehdimme Trondheimin laajan vuonon läpi, jota reunustavat kumpuilevat viljelysmaat molemmin puolin, ja palaamme rannikolle ja avomerelle. Voit poistua laivasta Kristiansundissa ja matkustaa Atlantin valtatietä pitkin, jota on kutsuttu maailman kauneimmaksi tieksi. Tie kiemurtelee pitkin saaria ja luotoja, ja sen jälkeen voit nousta takaisin laivaan Moldessa.

  Satamat: Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund

 • PÄIVÄ 12

  Kiertomatkan viimeinen päivä vie sinut läpi monipuolisen rannikkomaiseman, jossa on paljaita kalliovuoristoja ja monien saarten välisiä salmien ja vesireittien sokkeloita. Suuret vuonot ja jäätiköt sijaitsevat sisämaassa. Merimatka päättyy samaan kaupunkiin, kuin mistä se alkoikin, Bergeniin.

  Satamat: Torvik, Måløy, Florø, Bergen

Hytit

Sisähytti

Sisähytit ilman ikkunaa ovat 2-4 hengelle, ja ne ovat kooltaan noin 10-18 m². Hyteissä on kerrosvuode. Hyttien varusteluun kuuluu lisäksi vaatekaappi, TV, oma kylpyhuone suihkulla, sohva, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi. Laivalla on myös tarjolla esteettömiä Accessible Interior -sisähyttejä, jotka ovat suurempia ja niissä on esteettömät kylpyhuoneet.

Seaview Superior -ulkohytti

Seaview Superior -hytit ovat keskimäärin 15 m²:n kokoisia, ja niissä on ikkuna merinäkymällä. Valittavana on hyttejä enintään kahdelle hengelle, joissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä sohva. Saatavilla on myös neljälle hengelle hyttejä, joissa on parisänky ja vuodesohva.

Saatavilla on myös esteettömiä Seaview Accessible -hyttejä, jotka ovat keskimäärin 20 m²:n kokoisia. Niissä on tilavammat kylpyhuoneet ja parisängyn lisäksi sohva.

Kaikissa hyteissä on suuri vaatekaappi, työpöytä, erillinen kylpyhuone suihkulla, TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi.

Seaview Deluxe -ulkohytti

Seaview Deluxe on tilava 30 m² ulkohytti, jotka sijaitsevat kannen 7 etuosassa ja kannella 5 laivan perässä. Hytit ovat 2-4 matkustajalle ja niissä on merinäköala. Hytissä on yksi parisänky, sohva tai vuodesohva, sohvapöytä, työpöytä tuolilla, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet ja ilmainen wifi.

Panoramic-ulkohytti

Nämä hytit sijaitsevat kannella 7 aluksen keulassa, ja niissä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Katsot ulos siihen suuntaan, mihin laiva seilaa, ja tunnet olevasi kuin kippari ruorissa. Tarjolla on Panoramic Deluxe -hyttejä, jotka sijaitsevat laivan keulassa kulmassa sekä Panoramic Superior -hyttejä, jotka sijaitsevat laivan keulassa keskellä. Hytit ovat kooltaan noin 30 m². Hytit ovat kahdelle matkustajalle, ja niissä on oleskelualue jossa on pöytä, työpöytä tuoleineen, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet ja ilmainen wifi.

Deluxe-parvekehytti

Deluxe-parvekehytit ovat 2-4 matkustajalle ja keskimäärin kooltaan 21,5 m². Ne sijaitsevat ylemmillä kansilla, niissä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja oma noin 6 neliömetrin parveke. Hyteissä on myös suuri vaatekaappi, työpöytä, erillinen kylpyhuone suihkulla, TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi. Tarjolla on myös esteettömiä parvekehyttejä, joissa on suuremmat kylpyhuoneet.

Juniorsviitti

Juniorsviitit ovat kooltaan noin 22–25 m² ja ne ovat jopa neljälle matkustajalle. Sviitissä tila on jaettu seinällä, jossa on kääntyvä televisio, joten voit katsella televisiota sekä olohuoneesta että sängystä – ellet halua katsella näkymää lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista.

Juniorsviiteissä on yksityinen parveke (noin 6–9 m²), lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, queen size -kokoinen parisänky, kääntyvä TV, lepotuoli, vuodesohva ja pöytä, työpöytä ja tuoli, kaksi vaatekaappia, minibaari, hiustenkuivaaja, kahvinkeitin sekä kylpytakki ja -tossut. Hytin hintaan sisältyy myös Havila Gold -edut, tervetuliaispaketti, pääsy aamiaiselle Hildring Fine Dining -ravintolaan ja ilmainen wifi.

Lighthouse-sviitti

Lighthouse-sviittejä on vain kaksi kullakin laivalla. Lighthouse-sviitit ovat koko laivan hienoimpia hyttejä. Vuodevaatteiden laatu on muita hyttejä parempi. Sänky on leveämpi, parempi ja huonekalut ovat huippulaadukkaat.

Olohuoneessa on sekä oleskelualue että ruokailutilakalusteet ja suuri sohva television edessä. Kylpyhuoneessa on suihku ja kylpyamme. Omalla parvekkeella on poreamme, jossa voit levätä ja nauttia tähtitaivaasta, revontulista tai keskiyön auringosta.

Tervetuliaispaketti odottaa sinua, kun nouset kyytiin. Saat myös lisäpalvelua koko matkasi ajan. Lighthouse-sviitin asiakkaat voivat valita aamiaisen joko pääravintolassa tai Hildring Fine Dining -ravintolassa.

Kylpytakit ja -tossut kuuluvat tietenkin sviittiin, jossa on kaikki tarvittava. Sviitissä on ilmainen minibaari, joka täytetään päivittäin uudelleen.

Lighthouse-sviitit ovat kooltaan 45 m² ja niihin sisältyy yksityinen parveke (15 m²) porealtaalla, extraleveä parisänky, erillinen kylpyhuone suihkulla ja ammeella, ilmainen minibaari joka täytetään päivittäin, kylpytakki ja tossut, ainutlaatuinen sisustus, ruokailuhuone, iso sohva, istuskelualue, hiustenkuivaaja, tee ja kahvi, ilmainen wifi ja useita USB-portteja, Havila Gold -edut ja aamiainen Hildring Fine Dining-ravintolassa.

Hinnasto

Kahden hengen sisähytti alk. 1 150 €/hlö (marraskuu 2023)
Kahden hengen ikkunallinen hytti alk. 1 880 €/hlö (marraskuu 2023)
Kahden hengen parvekehytti alk. 2 120 €/hlö (marraskuu 2023)

Huomioithan, että yllä mainitut hinnat ovat alkaen hintoja, ja hinnat vaihtelevat kysynnän ja laivan kapasiteetin mukaan. Päivän hinnan saat asiakaspalvelustamme!

Hintaan sisältyy

 • Majoitus valitussa hyttiluokassa (hyttinumeron valinta lisämaksusta)
 • À la carte -ruokailut laivalla (aamiainen, lounas ja illallinen)
 • Valikoitu pikkupurtava laivan Havly-kahvilassa
 • Kahvi ja tee koko risteilyn ajan
 • WiFi-yhteys laivalla
 • Laivan saunojen ja poreammeiden käyttö

Lisämaksusta

Lisätietoa

Aikataulut

Lisätietoa laivojen aikataulusta löydät englanniksi täältä.

Retket

Löydät listan varustamon järjestämistä retkistä ja niiden hinnoista täältä. Retket on jaoteltu kolmeen eri tasoon retken vaativuuden mukaan.

Taso 1 – Sopii kaikille*

Tämän tason retket eivät ole fyysisesti vaativia, ja retkillä kuljetaan usein autolla tai muulla kulkuvälineellä.

*Mikäli sinulla on liikuntarajoitteita, tarkistathan retkien esteettömyyden aina erikseen. 

Taso 2 – Sopii lähes kaikille

Retket vaativat kohtalaisen hyvää liikuntakykyä, ja sopivat lähes kaikille. Retket sisältävät helposti liikuttavaa maastoa ilman suurempia haasteita.

Taso 3 – Vaatii keskitason fyysistä kuntoa

Nämä retket eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Maasto voi olla epätasaista ja jyrkkää. Retkille saatetaan ottaa mukaan varusteita, jotka kukin osallistuja kantaa itse. Ajoneuvojen, kuten moottorikelkkojen, kelkkojen ja mönkijöiden ajamiseen vaaditaan normaalia näkökykyä ja kuuloa. Vaaditaan myös tiettyä liikunta- ja reagointikykyä.

Lista on päivitetty 30.3.2023. Tiedot ovat saattaneet muuttua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Havila Gold

Voit korottaa risteilykokemuksesi Havila Gold -tasolle lisämaksusta. Havila Gold -asiakkaat saavat nauttia muun muassa laajemmasta menusta ja alennuksista laivalla. Bergen – Kirkkoniemi – Bergen reitillä Havila Gold -etujen hinta on noin 500 €/hlö.

Havila Gold -etuihin sisältyy

 • Tervetuliaistarjotin hytissä (sis. kuohuviiniä) risteilyn alussa
 • Erikoiskahvi ja tee paketti
 • Virvoitusjuomat, mineraalivesi ja kylmäpuristetut mehut ruokailujen yhteydessä
 • Erikoisannoksia aamiaisella, lounaalla ja illallisella vain Havila Gold -asiakkaille
 • Juomia ja pientä purtavaa Havblikk-baarissa sisäänkirjautumisen jälkeen
 • Huonepalvelusta ei veloiteta toimitusmaksua
 • Alennuksia laivan kaupassa

Juomapaketit

Risteilylle on tarjolla sekä alkoholijuomia sisältäviä että alkoholittomia juomapaketteja. Juomapaketit sisältävät ennalta määrätyn määrän juoma-annoksia. Alkoholillisia juomapaketteja on saatavilla 50, 70 ja 100 juoma-annoksen paketeissa. Näihin paketteihin kuuluu myös alennus viinipulloista. Alkoholittomia juomapaketteja on saatavilla 30, 40 ja 50 juoma-annoksen paketeissa.

Havilan kyydissä voit kokea Norjan klassisen rannikkoreitin ja maan parhaat palat modernilla laivalla. Tutustu risteilyihin.