Antarktis ja Falklandinsaaret – seikkailu eteläiselle pallonpuoliskolle

Reitti

Buenos Aires – Ushuaia – Drakensalmi – Antarktis – Drakensalmi – Falklandinsaaret – Puerto Madryn – Buenos Aires

Koe Antarktis, yksi maailman syrjäisimmistä ja koskemattomimmista alueista, yhdellä maailman parhaista tutkimusretkialuksista! Purjehdit Drakensalmen läpi albatrossien ja ulappakeijujen seuratessa tarkasti matkantekoa. Matkan aikana nähdään niin hylkeitä, pingviinejä kuin valaita. Maihin noustaan tutkimusretkitiimin johdolla ihastelemaan lumoavia maisemia, pingviiniyhdyskuntia ja historiallisia tapahtumapaikkoja.

Risteilyajankohta: 17.3.2025 & 19.3.2026 (19 pv)

alk. 12 500 €

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Buenos Aires

  Yöpyminen Buenos Airesissa on ihanteellinen tapa aloittaa seikkailu Etelämantereelle. Tämä kaupunki, jossa asuu ylpeä ja monimuotoinen porteños-yhteisö eli ”satamakansayhteisö”, on aistillinen yhdistelmä mennyttä eurooppalaista loistoa ja latinalaisamerikkalaista tyylikkyyttä.

  Kaupungissa on paljon paikkoja, joihin kannattaa tutustua, kuten monia parrilloja, joissa tarjoillaan aitoja argentiinalaisia pihvejä. Tai ehkä haluat harjoitella tanssiliikkeitäsi tangon kuuluisassa kotikaupungissa.

 • PÄIVÄ 2. Ushuaia

  Varsinainen seikkailu alkaa aikaisin aamulla lennolla Ushuaiaan, missä hybridikäyttöinen tutkimusmatka-alus jo odottaa.

  Ushuaian vilkas satama on Argentiinan Tierra del Fuegon maakunnan pääkaupunki. Ushuaia sijaitsee Martial-jäätikön upeissa maisemissa, ja kilpailee maailman eteläisimmän kaupungin tittelistä.

  Tutkimusmatkatiimin alkuinfon jälkeen sinulla on aikaa tehdä olosi kotoisaksi hytissäsi, ja tutustua laivan mukavuuksiin ja palveluihin.

 • PÄIVÄT 3-4. Drakensalmi

  Seuraavat kaksi päivää matkataan Drakensalmen halki kohti Antarktista.

  Vieraile laivan tiedekeskuksessa ja ota selvää, minkälainen seikkailu siellä Etelämantereella odottaakaan. Kuuntele asiantuntijoiden luentoja Etelämantereen historiasta, jään alla piileskelevästä tieteestä sekä ilmastonmuutoksen ja muovisaasteen vaikutuksista. Saat tietää miten vierailustasi tehdään mahdollisimman turvallinen ja vähärasitteinen, ja millaisiin Citizen Science -projekteihin voit osallistua risteilyn aikana.

  Tarkoitus ei kuitenkaan ole keskittyä pelkästään tieteeseen, sillä aikaa rentoutumiseen on myös runsaasti. Voit rentoutua kylpylä-alueella, nauttia herkullisista aterioista ja tavata muita matkustajia Explorer Lounge & Barissa.

 • PÄIVÄT 5-9. Antarktis

  Ei ole mahdollista täysin valmistautua siihen, mitä tulevat päivät tuovat tullessaan. Etelämanner, jota ympäröivät kohoavat jäätiköt ja katedraalien kokoiset jäävuoret, saa sinut täysin ihmetyksen valtaan, kun vietät viisi maagista päivää Etelämantereeseen tutustuen.

  Laivan saapuessa, Etelämantereen kesä on päättymäisillään. Luvassa on siis henkeäsalpaavan upeita auringonlaskujen. Nyt on hyvä aika nähdä pingviinejä niiden karvanvaihtokauden loppuvaiheessa, ja valasbongauskausi on huipussaan, kun suuret krilliparvet houkuttelevat valaita alueelle.

  Pääset tutkimusmatkatiimin mukana sekä maihin että veneilemään jäätiköiden sekaan. Saatat jopa päästä melomaan jäävuorten keskellä. Risteilyaluksella tutkimusmatkatiimin luennot jatkuvat.

 • PÄIVÄT 10–11. Drakensalmi

  Nautiskellessasi vielä Etelämantereella saamistasi kokemuksista, on aika valmistautua jo uusiin seikkailuihin. Nyt suunnataan kohti Falklandinsaaria. Tutkimusmatkatiimi kertoo saarten historiasta ja biologiasta. Laivan tiedekeskuksessa voit tarkastella mikroskoopin läpi pikkuruisia krillejä ja kasviplanktonia, jotka elättävät suuren osan alueen eläimistöstä.

  Saat ammattivalokuvaajalta vinkkejä parempien luontokuvien ottamiseen tai voit osallistua villieläinten maalausta ja merisolmuja käsitteleviin työpajoihin. Voit myös varata kylpylähoitoja, käydä kuntosalilla ja nauttia laivan ravintoloiden paikallisesti hankituista ja alueen ruokakulttuurin inspiroimasta ruoasta.

 • PÄIVÄT 12–14. Falklandinsaaret

  Falklandin saaristo, jonka linnusto on varsin vilkas, on täynnä saumattomia horisontteja ja valkoista hiekkaa. Vain satunnaiset maatilat täplittävät maisemaa. Falklandinsaarilta löydät ruohoisia kukkuloita ja luonnonkukkia, jotka ovat täysi vastakohta Etelämantereen valkeudelle. Nauti myös kävelykierroksesta Port Stanleyssä, missä voit tutustua Jubilee Villas -puutarhoihin, Christ Church -katedraaliin ja historialliseen telakkamuseoon.

  Maihinnousut, vaellukset ja retket riippuvat jälleen olosuhteista. Toivottavasti päästään vierailemaan albatrossi- ja pingviiniyhdyskunnissa, jotka usein jakavat tilaa hylkeiden kanssa.

 • PÄIVÄ 15. Merellä

  Nauti rentouttavasta päivästä merellä, kun risteilyalus jatkaa kohti Puerto Madrynia. Olet nyt kokenut Etelämantereella ja Falklandinsaarilla niin paljon, että pääsi on todennäköisesti pyörivä kaleidoskooppi täynnä ihania muistoja ja uutta tietoa.

  Tutkimusmatkatiimi ja laivan tiedekeskus ovat edelleen käytössäsi. Opi lisää valokuvauksesta tai rentoudu kannella miettien ikimuistoisen seikkailun kohokohtia.

  Päivän päätteeksi voi suunnata Explorer Lounge & Bar -baariin matkalla saamiesi uusien ystävien kanssa ja vaihtaa kokemuksia rentouttavan drinkin äärellä.

 • PÄIVÄ 16. Puerto Madryn

  Puerto Madrynissa on ihanan lämmintä ja kauniit rannat. Se on myös kulkureitti dramaattiselle Valdesin niemimaalle, ja kaupungissa ollessasi voit tutustua upeaan luonnonsuojelualueeseen ja Unescon maailmanperintökohteeseen.

  Saatat saada mahdollisuuden nähdä myös merieläimiä. Niemimaalla elää peräti 180 lintulajia, joten älä unohda ottaa kiikareita mukaan. Kuljeskele luonnonsuojelualueen rauhallisessa luonnonkauneudessa, nauti herkullisesta ruoasta ja tutustu paikallisiin taide- ja käsityöläisliikkeisiin.

 • PÄIVÄT 17–18. Merellä

  On aika nauttia viimeisistä päivistä merellä, kun risteilyalus jatkaa merimatkan viimeiselle osuudelle Puerto Madrynista Buenos Airesiin.

 • PÄIVÄ 19. Buenos Aires

  Kun tutkimusmatkasi tulee päätökseen Buenos Airesissa, voit miettiä hetken aikaa kaikkea sitä, mitä olet kokenut tällä uskomattomalla matkalla. Mielessäsi pyörivät varmasti muistot jäisistä maisemista ja siellä asuvista eläimistä, ja kamerassasi on kuvia, joita tulet vaalimaan koko elämäsi ajan. Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Antarktis ja Falklandinsaaret – seikkailu eteläiselle pallonpuoliskolle

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (FNANT2412/FNANT2513)

Lähtö: 17.3.2025 & 19.3.2026
Laiva: Fridtjof Nansen

Polar-ulkohytti alk. 12 500 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 13 700 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 18 200 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Hotelli
 • Hotelliyö (sis. aamiainen) Buenos Airesissa ennen risteilyä
Lennot
 • Economy-luokan lento Buenos Airesista Ushuaiaan
Kuljetukset
 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Buenos Airesissa ennen risteilyä
 • Kuljetus lentokentältä satamaan Ushuaiassa ennen risteilyä
 • Kaupunkikierros Ushuaiassa
Tutkimusmatkaristeily
 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen Aune- ja Fredheim-ravintoloissa
 • Viinit, olut ja väkevät alkoholijuomat koko risteilyn ajan
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle
Aktiviteetit laivalla
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, panoraamasaunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa
Aktiviteetit maissa
 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Premium-tasoiset juomat
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!