Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Chilen vuonot, Antarktis ja Falklandinsaaret

Reitti

Buenos Aires – Ushuaia – Drakensalmi – Antarktis – Drakensalmi – Falklandinsaaret – Ushuaia – Buenos Aires

Tällä ikimuistoisella risteilyllä nähdään Chilen henkeäsalpaavan kauniit vuonot, bongataan villieläimiä Falklandinsaarilla ja koetaan muusta maailmasta eristyksissä oleva Antarktis.

Risteilyajankohta: 2024: 24.2., 6.11., 20.11., 14.12., 28.12. (16 pv)
2025: 14.11., 8.12. (16 pv)

alk. 10 000 €

Tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Buenos Aires

  Yöpyminen Buenos Airesissa on ihanteellinen tapa aloittaa seikkailu Etelämantereelle. Tämä kaupunki, jossa asuu ylpeä ja monimuotoinen porteños-yhteisö eli ”satamakansayhteisö”, on aistillinen yhdistelmä mennyttä eurooppalaista loistoa ja latinalaisamerikkalaista tyylikkyyttä.

  Kaupungissa on paljon paikkoja, joihin kannattaa tutustua, kuten monia parrilloja, joissa tarjoillaan aitoja argentiinalaisia pihvejä. Tai ehkä haluat harjoitella tanssiliikkeitäsi tangon kuuluisassa kotikaupungissa.

 • PÄIVÄ 2. Ushuaia

  Varsinainen seikkailu alkaa aikaisin aamulla lennolla Ushuaiaan, missä hybridikäyttöinen tutkimusmatka-alus jo odottaa.

  Ushuaian vilkas satama on Argentiinan Tierra del Fuegon maakunnan pääkaupunki. Ushuaia sijaitsee Martial-jäätikön upeissa maisemissa, ja kilpailee maailman eteläisimmän kaupungin tittelistä.

  Tutkimusmatkatiimin alkuinfon jälkeen sinulla on aikaa tehdä olosi kotoisaksi hytissäsi, ja tutustua laivan mukavuuksiin ja palveluihin.

 • PÄIVÄT 3–4. Drakensalmi

  Seuraavat kaksi päivää matkataan Drakensalmen halki kohti Antarktista.

  Vieraile laivan tiedekeskuksessa ja ota selvää, minkälainen seikkailu siellä Etelämantereella odottaakaan. Kuuntele asiantuntijoiden luentoja Etelämantereen historiasta, jään alla piileskelevästä tieteestä sekä ilmastonmuutoksen ja muovisaasteen vaikutuksista. Saat tietää miten vierailustasi tehdään mahdollisimman turvallinen ja vähärasitteinen, ja millaisiin Citizen Science -projekteihin voit osallistua risteilyn aikana.

  Tarkoitus ei kuitenkaan ole keskittyä pelkästään tieteeseen, sillä aikaa rentoutumiseen on myös runsaasti. Voit rentoutua kylpylä-alueella, nauttia herkullisista aterioista ja tavata muita matkustajia Explorer Lounge & Barissa.

 • PÄIVÄT 5-9. Antarktis

  Ei ole mahdollista täysin valmistautua siihen, mitä tulevat päivät tuovat tullessaan. Etelämanner, jota ympäröivät kohoavat jäätiköt ja katedraalien kokoiset jäävuoret, saa sinut täysin ihmetyksen valtaan. Ehkä yllättävin asia Etelämantereella on hiljaisuus. Hiljaisuuden rikkovat aina silloin tällöin vain paikalliset asukkaat – eläimet.

  Arktisessa kesässä näihin asukkaisiin kuuluvat pingviinit, jotka hoitavat poikasiaan, sekä taivaalla liitelevät metsot, rantalinnut ja ulappaliitäjät, tai jopa miekkavalaat ja ryhävalaat, jotka ruokailevat krillejä kuhisevissa vesissä. Etelämanner on yksinkertaisesti paikka, jossa luonto on kuningas ja me muut olemme pelkkiä tarkkailijoita.

  Vietät jännittävät viisi päivää tutkimalla useita mahdollisia rantautumispaikkoja. Minne tahansa menetkin ja mitä ikinä teetkin, jokainen päivä tarjoaa jotain erilaista ja jännittävää.

  Pääset tutkimusmatkatiimin mukana sekä maihin että veneilemään jäätiköiden sekaan. Saatat jopa päästä melomaan jäävuorten keskellä. Risteilyaluksella tutkimusmatkatiimin luennot jatkuvat.

 • PÄIVÄT 10-11. Drakensalmi

  Nautiskellessasi vielä Etelämantereella saamistasi kokemuksista, on aika valmistautua jo uusiin seikkailuihin. Nyt suunnataan kohti Falklandinsaaria. Tutkimusmatkatiimi kertoo saarten historiasta ja biologiasta. Laivan tiedekeskuksessa voit tarkastella mikroskoopin läpi pikkuruisia krillejä ja kasviplanktonia, jotka elättävät suuren osan alueen eläimistöstä.

  Saat ammattivalokuvaajalta vinkkejä parempien luontokuvien ottamiseen tai voit osallistua villieläinten maalausta ja merisolmuja käsitteleviin työpajoihin. Voit myös varata kylpylähoitoja, käydä kuntosalilla ja nauttia laivan ravintoloiden paikallisesti hankituista ja alueen ruokakulttuurin inspiroimasta ruoasta.

 • PÄIVÄT 12-14. Falklandinsaaret

  Falklandin saaristo, jonka linnusto on varsin vilkas, on täynnä saumattomia horisontteja ja valkoista hiekkaa. Vain satunnaiset maatilat täplittävät maisemaa. Falklandinsaarilta löydät ruohoisia kukkuloita ja luonnonkukkia, jotka ovat täysi vastakohta Etelämantereen valkeudelle. Nauti myös kävelykierroksesta Port Stanleyssä, missä voit tutustua Jubilee Villas -puutarhoihin, Christ Church -katedraaliin ja historialliseen telakkamuseoon.

  Maihinnousut, vaellukset ja retket riippuvat jälleen olosuhteista. Toivottavasti päästään vierailemaan albatrossi- ja pingviiniyhdyskunnissa, jotka usein jakavat tilaa hylkeiden kanssa.

 • PÄIVÄ 15. Merellä

  Etelämantereen ihmeisiin ja Falklandinsaarten luontoon tutustuva tutkimusmatkasi lähestyy jo loppuaan. Kun laiva seilaa viimeisen osuuden Ushuaiaan, voit nauttia viimeisestä päivästäsi merellä.

  Tutkimusmatkatiimi ja laivan tiedekeskus ovat edelleen käytössäsi. Opi lisää valokuvauksesta tai rentoudu kannella miettien ikimuistoisen seikkailun kohokohtia.

  Päivän päätteeksi voi suunnata Explorer Lounge & Bar -baariin matkalla saamiesi uusien ystävien kanssa ja vaihtaa kokemuksia rentouttavan drinkin äärellä.

 • PÄIVÄ 16. Ushuaia – Buenos Aires

  Tutkimusmatkaristeilysi päättyy Ushuaiaan, joka on Argentiinan eteläisimmän maakunnan Tierra del Fuegon pääkaupunki. Sieltä lennät takaisin Buenos Airesiin. Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

 

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

 

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Chilen vuonot, Antarktis ja Falklandinsaaret

Antarctica & Falklands Expedition

Lähdöt 2024: 24.2., 6.11., 20.11., 14.12., 28.12.
Lähdöt 2025: 14.11., 8.12.
Laiva: Roald Amundsen

Polar-ulkohytti alk. 10 000 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 11 000 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 12 000 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Hotelli

 • Hotelliyö (sis. aamiainen) Buenos Airesissa ennen risteilyä

Lennot

 • Economy-luokan lento Buenos Airesista Ushuaiaan

Kuljetukset

 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Buenos Airesissa ennen risteilyä
 • Kuljetus lentokentältä satamaan Ushuaiassa
 • Lyhyt kaupunkikierros Ushuaiassa

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune- ja Fredheim-ravintoloissa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivan yleisissä tiloissa
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, panoraamasaunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!