Eteläisen jäämeren parhaat palat

Reitti

Santiago de Chile – Punta Arenas – Magalhãesinsalmi – Falklandinsaaret – Etelä-Georgia – Antarktis – Drakensalmi – Punta Arenas – Santiago de Chile

Lähde mukaan unohtumattomalle merimatkalle! Näet risteilyn aikana eteläisen jäämeren parhaat palat: Falklandinsaaret, Etelä-Georgian ja mahtavan Antarktiksen. Nauti luonnon monimuotoisuudesta, ystävällisestä matkaseurasta ja Etelä-Atlantin saarten upeista maisemista, kun matkaat kohti suurta, valkoista Etelämannerta!

Risteilyajankohta: 2024: 9.11., 30.11., 21.12. (23 pv)
2025: 11.1., 1.2., 22.2., 14.11., 5.12., 26.12. (23 pv)
2026: 16.1., 6.2., 27.2. (23 pv)

alk. 19 600 €

Tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Santiago de Chile

  Tervetuloa Santiago de Chileen, Chilen vilkkaaseen pääkaupunkiin. Siirtomaa-ajan arkkitehtuurinsa, palkittujen ravintoloidensa ja kiehtovien museoidensa ansiosta se on täydellinen paikka aloittaa tutkimusmatkasi. Kaupungissa riittää nähtävää Mercado Central -torista Plaza de Armas -aukiolle ja presidentin palatsiin saakka. Tutustu Sky Costanera -köysiratahissiin, joka tarjoaa korkeuksistaan huikeat panoraamanäkymät kaupunkiin.

 • PÄIVÄ 2. Santiago de Chile – Punta Arenas

  Päivä alkaa aikaisella lennolla Santiagosta Punta Arenasiin, Chilen eteläisimpään satamaan. Tutkimusmatka-alus odottaa jo satamassa. Kun olet noussut laivaan, voit tutustua alukseen ja tavata laivan tutkimusmatkatiimin.

  Tiimi toimii paitsi oppaina, isäntinä ja asiantuntijoina, myös matkakumppaneinasi seuraavien kolmen viikon ajan. Heiltä voit kysyä rohkeasti tutkimusmatkan aikana mieleen putkahtavia kysymyksiä.

 • PÄIVÄ 3. Magalhãesinsalmi

  Kun laiva ottaa kurssin kohti Falklandinsaaria, voit nauttia lumoavista näkymistä ympärilläsi, kun kuljetaan Magalhãesinsalmi poikki. Voit ihailla maisemia kannelta, ulkona sijaitsevasta porealtaasta tai panoraamanäkymällä varustetusta Explorer Lounge & Barista.

  Voit myös liittyä tutkimusmatkatiimin seuraan laivan tiedekeskuksessa kuunnellaksesi luentoja ja osallistuaksesi erilaisiin Citizen Science -hankkeisiin. Olipa kyse sitten meribiologiasta, Etelämantereella selviytymisestä, meretieteestä tai valokuvauksesta, tutkimusmatkatiimi tarjoaa kiehtovia näkemyksiä paikoista, jotka tulet näkemään matkan aikana.

 • PÄIVÄT 4-6. Falklandinsaaret

  Falklandin saaristo, jonka linnusto on varsin vilkas, on täynnä saumattomia horisontteja ja valkoista hiekkaa. Vain satunnaiset maatilat täplittävät maisemaa. Falklandinsaarilta löydät ruohoisia kukkuloita ja luonnonkukkia, jotka ovat täysi vastakohta tulevalle Etelämantereen valkeudelle.

  Nauti myös kävelykierroksesta Port Stanleyssä, missä voit tutustua Jubilee Villas -puutarhoihin, Christ Church -katedraaliin ja historialliseen telakkamuseoon.

  Maihinnousut, vaellukset ja retket riippuvat jälleen olosuhteista. Toivottavasti päästään vierailemaan albatrossi- ja pingviiniyhdyskunnissa, jotka usein jakavat tilaa hylkeiden kanssa.

 • PÄIVÄT 7-8. Merellä

  Falklandinsaarilta seilataan kaksi päivää kohti kaunista Etelä-Georgiaa. Luvassa on seikkailu saaristoon, joka on täynnä monipuolista luontoa.

  Kokoonnu yhteen tutkimusmatkatiimin kanssa, joka valmistelee ryhmän tulevaa varten. He kertovat sinulle kaiken, mitä he tietävät Etelä-Georgiasta, kuten alueen villieläimistä, napa-alueen historiasta, geologiasta, jäätiköstä ja tarinoita norjalaisista valaanpyytäjistä.

  Tiimi opastaa myös, miten vierailustasi tehdään mahdollisimman turvallinen ja luonnolle vähärasitteinen. Voit osallistua Citizen Science -ohjelmiin ja auttaa keräämään tietoja maailmanlaajuisia tutkimushankkeita varten.

 • PÄIVÄT 9-12. Etelä-Georgia

  Etelä-Georgian runsas eläimistö on ansainnut sille lempinimen ”Eteläisen valtameren Serengeti”. Saaren ainutlaatuinen sijainti, missä meri ei jäädy, tekee siitä suurten pingviini-, merilintu- ja hyljeyhdyskuntien pesimäpaikan. Saarin on ylipäätään tärkeä pesimäalue linnuille, ja siellä asuu esimerkiksi albatrosseja, ulappaliitäjiä, metsoja, kihuja sekä tiiroja.

  Pääset viettämään neljä päivää tutustuen tähän ainutlaatuiseen alueeseen. Mikäli olosuhteet sallivat, pyritään myös vierailemaan Grytvikenin kaupungissa, joka on tutkimusmatkailija Sir Ernest Shackletonin viimeinen leposija. Luonto ohjaa aina loppupeleissä matkan reittiä, ja päivittäiset olosuhteet määräävät kunkin päivän ohjelman.

  Reittisuunnitelma on aina joustava, mutta se on entistäkin joustavampi vilkkaimmalla pesimiskaudella, jolloin eläimet ovat herkimpiä häiriöille. Kun se on turvallista, päästään seuraamaan eläimien puuhia. Kun ihmisten läsnäolo voi häiritä eläimiä, valitaan päivälle toinen kohde. Kuten aina, nämä päätökset tekee kokenut tutkimusmatkatiimi. Joskus päästään rantautumaan ja vierailemaan maissa, joskus taas kohteet nähdään laivan kyydistä – se kaikki on osa seikkailua!

 • PÄIVÄT 13–14. Merellä

  Vierailtuasi Falklandinsaarilla ja Etelä-Georgiassa, voit rentoutua ja miettiä tähänastista matkaasi, kun otetaan suunta kohti Etelämannerta.

  Etelämanner on rauhalle, tieteelle ja luonnonvaraisille eläimille omistettu maanosa. Kun päästään lähemmäksi, tutkimusmatkatiimi kertoo IAATO:n ympäristöohjeista ja kestävän kehityksen säännöistä, joita noudatetaan vierailun aikana. Etelämantereelle ei jätetä jalanjälkiä eikä mukaan oteta muuta kuin valokuvia.

 • PÄIVÄT 15-19. Antarktis

  Ei ole mahdollista täysin valmistautua siihen, mitä tulevat päivät tuovat tullessaan Etelämantereen jäisessä kauneudessa. Salmissa kelluvat luonnon muovaamat jäävuoret. Valkokulmapingviinit, myssypingviinit ja jääpingviinit seisovat rannoilla tarkkailemassa ympäristöä, kun merilinnut liitelevät yläpuolella. Täällä luonto pitää valtaa.

  Vietät seuraavat viisi jännittävää päivää tutustumalla useisiin yli kahdestakymmenestä mahdollisesta rantautumispaikasta Antarktiksen niemimaalla ja sen ympäristössä sekä Eteläisillä Shetlandinsaarilla. Minne tahansa menetkin ja mitä ikinä teetkin, jokainen päivä tarjoaa jotain erilaista ja jännittävää.

  Tutkimusmatka-alus saattaa purjehtia tulvivaan kalderaan tai jäädä ankkuriin jäisiin lahtiin, joissa vanhat valaanpyyntivälineet lojuvat hylättyinä. Saatat myös päästä melomaan jäävuorten ja hylkeiden seassa tai lumikenkäilemään upealle näköalapaikalle.

  Lintuharrastajien kannattaa tähyillä taivaalle Antarktiksen merilintujen varalta. Alueella voidaan nähdä muun muassa kuten kihuja, ulappaliitäjiä ja tiiroja. Laivalla pidettävien luentojen ja maissa järjestettävien keskusteluhetkien avulla saat lisätietoa tästä arvokkaasta elinympäristöstä ja siitä, miten voimme kaikki suojella sitä tulevaisuutta varten.

 • PÄIVÄT 20-22. Drakensalmi

  Kun hyvästelemme jäätyneen mantereen, MS Fram kääntyy suuntaa pohjoiseen Drakensalmen yli ja kohti Punta Arenasia.

  Tämä on täydellinen hetki käydä läpi valokuvia ja muistella uudelleen kokemuksiasi Falklandinsaarilla, Etelä-Georgiassa ja Etelämantereella. Nauti mukavuuksista aluksella. Rentoudu porealtaissa, panoraamasaunassa tai Explorer Lounge & Barissa.

  Kun Drakensalmi jää taakse, saavutaan luonnonkauniiseen Beaglesalmeen, jota ympäröivät suoraan jäisestä vedestä kohoavat vuoret. Pääset bongailemaan patagonialaisia eläimiä, kun alus seilaa tämän villin ja syrjäisen alueen läpi.

 • PÄIVÄ 23. Punta Arenas – Santiago de Chile

  Tutkimusmatka päättyy Punta Arenasiin. Sieltä lennetään takaisin Santiago de Chileen. Mukanasi on vähintäänkin upeita muistoja, jotka epäilemättä säilyvät pitkään. Matka päättyy.

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

Expedition-sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²
Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Hinnasto

Eteläisen jäämeren parhaat palat

In-depth Antarctica, Falklands & South Georgia Expedition

Lähdöt 2024: 9.11., 30.11., 21.12.
Lähdöt 2025: 11.1., 1.2., 22.2., 14.11., 5.12., 26.12.
Lähdöt 2026: 16.1., 6.2., 27.2.
Laiva: Fram

Polar-sisähytti alk. 19 600 €/hlö
Polar-ulkohytti alk. 23 200 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 24 500 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat hinnat ilmoitetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Hotelli

 • Hotelliyö (sis. aamiainen) Santiago de Chilessä ennen risteilyä

Lennot

 • Economy-luokan lennot Santiago de Chilestä Punta Arenasiin

Kuljetukset

 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Santiago de Chilessä ennen risteilyä
 • Kuljetus lentokentältä satamaan Punta Arenasissa ennen risteilyä

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen Aune-ravintolassa
 • Viinit, olut ja väkevät alkoholijuomat koko risteilyn ajan
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja pienen kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, panoraamasaunan ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Premium-tasoiset juomat

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!