Galápagossaaret – Yhdeksän kiinnostavinta saarta

Reitti

Quito – Baltra – Cerro Dragón – Punta Vicente Roca – Fernandina – Puerto Ayora – Post Office Bay – Champion Islet – Cormorant Point – Las Bachas – Buccaneer Cove – Puerto Egas – Rábida – Bartolomé – Genovesa – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Tällä risteilyllä pääset tutustumaan yhdeksään Galápagoksen saariston saarista: vierailet Baltran, Santa Cruzin, Isabelan, Fernandinan, Floreanan, Santiagon, Rábidan, Bartolomén ja Genovesan saarilla. Paikallisista luonnontieteilijöistä koostuva tutkimusmatkatiimi kertoo lisää näistä uskomattomista saarista ja Charles Darwinin tutkimustyöstä alueella.

Quito on yksi Etelä-Amerikan viehättävimmistä pääkaupungeista ja Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki, jossa näkyy edelleen vahvasti siirtomaa-ajan espanjalainen arkkitehtuurin. Kaupunki on täynnä viihtyisiä ravintoloita ja käsityöläisliikkeitä. Pääset myös opastetulle kierrokselle Quiton historialliseen keskustaan.

Quitossa oleskelun jälkeen suunnataan matkan pääkohteeseen, Galápagossaarille. Risteilyllä käydään yhdeksällä monimuotoisella saarella, joiden erilaiset ekosysteemit kuhisevat elämää. Näet risteilyn aikana monia niistä eläinlajeista, jotka ovat tehneet saaret niin kuuluisiksi. Tutkimusmatkatiimi opastaa risteilijät lähemmäs monia luonnonihmeitä pienillä panga-veneillä, kajakeilla ja lasipohjaveneillä.

Risteilyajankohta: Lähtöjä vuoden ympäri (11 pv)

alk. 8 800 €/hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Quito

  Tutkimusmatka Galapágossaarille alkaa päiväntasaajalta, vehreiltä kukkuloilta Andien vuoriston juurelta. Quito on maailman toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki, ja sen tärkein nähtävyys on upea vanhakaupunki, joka on perustettu muinaisen inka-asutuksen raunioille. Tässä Unescon maailmanperintökohteessa on paljon hyvin säilynyttä siirtomaa-ajan arkkitehtuuria, josta kertovat värikkäät aukiot, kauniit kirkot ja komeat muistomerkit. Kirjauduttuasi sisään hotelliin voit lähteä tutkimaan kaupunkia omatoimisesti.

 • PÄIVÄ 2. Quito

  Tänään pääset opastetulle kierrokselle Quiton upeaan vanhaankaupunkiin, joka on yksi Etelä-Amerikan suurimmista ja parhaiten säilyneistä siirtomaa-ajan kaupunginosista. Kuljeskele mukulakivikaduilla ihaillen arkkitehtuuria – ja nappaa matkan varrelta herkullinen maistiainen suklaata, joka on valmistettu korkealaatuisesta ecuadorilaisesta kaakaosta.

  Seuraavaksi suunnataan ikoniseen Ciudad Mitad del Mundoon, eli kaupunkiin maailman keskellä. Kaupunki sijaitsee noin 26 kilometriä Quitosta pohjoiseen. Lounaan jälkeen vieraillaan kuuluisalla Monumento a la Mitad del Mundo -monumentilla, jonka luo on piirretty päiväntasaajan linja. Voit ikuistaa hetken, jolloin seisot yksi jalka pohjoisella pallonpuoliskolla ja toinen jalka eteläisellä pallonpuoliskolla.

 • PÄIVÄ 3. Baltra ja Cerro Dragón

  Aamiaisen jälkeen lyhyt lento vie sinut Quitosta Baltran saarelle Galápagoksen upeaan saaristoon. Pääset suoraan satamaan, missä tutkimusmatka-alus Santa Cruz II odottaa sinua.

  Iltapäivällä alkaa tutkimusmatka Galápagossaarille Santa Cruzin pohjoisrannikkoa pitkin kohti Cerro Dragónin – Lohikäärmekukkulan – kiehtovia maisemia, minne tehdään ensimmäinen rantautuminen. Saareen tutustutaan kävelyretkellä, jonka alkuosa kulkee murtovesilaguunin ohi, missä rantalinnut ja karibianflamingot viihtyvät. Kauempana sisämaassa polulta avautuu kaunis näkymä lahdelle ja saariston läntisille saarille. Täällä tarjoutuu myös ensimmäinen mahdollisuus nähdä leguaaneja.

 • PÄIVÄ 4. Punta Vicente Roca ja Fernandina

  Päivä alkaa Punta Vicente Rocasta, joka sijaitsee Isabelan saaren luoteiskärjessä. Aamiaisen jälkeen tutustutaan tutkimusmatkatiimin johdolla rannikkoon panga-veneillä ja kuullaan lisää alueen dramaattisesta geologiasta.

  Saari on usean lintulajin pesimäaluetta, joten pidä silmät auki galapagosinmerimetsojen, galapagosinpingviinien ja suulien varalta. Jos sää sallii, pääset snorklaamaan pitkin kallioista rannikkoa, missä saatat löytää liemikilpikonnia, möhkäkaloja sekä merikarhuja.

  Iltapäivällä tutustumme Fernandinaan, saareen, jolla on ainutlaatuinen ekologia ja suuri merileguaanipopulaatio. Rannikolla voit nähdä myös merileijonia, taskurapuja, haukkoja ja pingviinejä.

 • PÄIVÄ 5. Puerto Ayora

  Tänään pääset tutustumaan Santa Cruzin saareen. Aamulla noustaan maihin Puerto Ayorassa ja vieraillaan Charles Darwinin tutkimusasemalla.

  Santa Cruzilla sijaitsee jättiläiskilpikonnien kasvatuskeskus, missä voit nähdä vastakuoriutuneita kilpikonnia ja Darwinin kuuluisaksi tekemiä peippoja – lintuja, joita hän käytti perustana evoluutio ja luonnonvalintateoriassaan. Saarella on myös vaikuttava opuntiametsä, joka on monien maalla asuvien lintujen koti.

  Nauti lounaalla vehreän ylängön viileämmästä ilmasta, missä jättiläiskilpikonnat käyskentelevät ruohoa napostellen ja lammikoissa uiskennellen.

  Päivän päätteeksi on vielä aikaa yhteen aktiviteettiin. Voit kokeilla esimerkiksi maastopyöräilyä tai lähteä vierailemaan sokeriviljelmälle.

 • PÄIVÄ 6. Post Office Bay, Champion Islet ja Cormorant Point

  Aamiaisen jälkeen pääset nauttimaan panga-veneajelusta Floreanan pohjoisrannikon kanavissa ja sen jälkeen uskomattomista näkymistä saarelle Baroness Cove -lahdelta. Myöhemmin rantaudutaan Post Office Bayhin, missä vieraillaan historiallisen tynnyrin luona, joka on toiminut saariston ”postitoimistona” yli kahden vuosisadan ajan. Vierailijat jättävät tynnyriin edelleen kirjeitä ja postikortteja siinä toivossa, että ne joskus kulkeutuisivat määränpäähänsä.

  Lounaan jälkeen voit tutustua Champion Islet -saarta ympäröiviin ihmeisiin panga- tai lasipohjaveneellä. Täällä voit snorklata yhdessä saariston parhaista paikoista.

  Champion Isletilta jatketaan matkaa Cormorant Pointiin, mistä kävellään kauniilta oliviinirannalta murtovesilaguunille, missä voit tavallisesti nähdä muun muassa karibianflamingoja ja valkoposkisorsia.

 • PÄIVÄ 7. Las Bachas

  Rentoudu aluksella, kun risteilyalus ankkuroituu Baltran saaren edustalle. Neljän päivän intensiivisen tutkimusmatkailun jälkeen on aika pysähtyä hetkeksi ja ladata akut tulevia päiviä varten. Hyödynnä laivan monia tiloja, selaa kirjaston kirjoja tai treenaa kuntosalilla – saat itse päättää aamupäivän ohjelmasta.

  Iltapäivällä rantaudutaan Las Bachasin rannalle, joka sijaitsee Santa Cruzin saaren pohjoisrannikolla. Tämä upea valkoinen ranta, jonka vesi on turkoosia, on loistava paikka nähdä Galápagossaarten tyypillisiä eläimiä, kuten flamingoja ja merikilpikonnia. Pulahda uimaan tai snorklaamaan ennen alukselle palaamista.

 • PÄIVÄ 8. Buccaneer Cove ja Puerto Egas

  Kahdeksantena päivänä tutustutaan Santiagon saaren koskemattomiin rantoihin ja viehättäviin maisemiin. Ihastele luoteisrannikolla sijaitsevan Buccaneer Coven vaikuttavia kallioita, joilla asuu suuri määrä merilintuja ja merileijonia. Uppoudu maisemiin erilaisten vesiaktiviteettien avulla ja ihaile upeita kalliomuodostelmia, kuten ”Elefanttikivi” ja ”Piispa”.

  Iltapäivällä suunnataan Puerto Egasiin, joka on yksi Santiagon parhaista vierailukohteista. Voit lähteä retkelle, jolla pääset näkemään galapagosinmerikarhuja sekä eksoottista linnustoa. Voit myös vain uida tai snorklata kalliorannikon tuntumassa, missä saat yleensä seuraa merikilpikonnista.

 • PÄIVÄ 9. Rábida ja Bartolomé

  Päivä aloitetaan pienellä Rábida-saarella, joka sijaitsee Santiagon eteläpuolella. Voit lähteä jännittävälle panga-veneajelulle rannikkoa pitkin ja tutustua saaren lumoavaan, punertavaan rantaan. Saarella voit nähdä muun muassa merileijonia, merileguaaneja, matkijalintuja, keltakerttuleita ja useita eri peippolajeja.

  Iltapäivällä navigoidaan Bartolomé-saaren kultaiselle hiekalle, jota hallitsee mahtava Pinnacle Rock. Voit käydä uimassa tai snorklata rannalla, tutustua värikkääseen elämään vedenpinnan alla lasipohjaveneellä tai tarkkailla galapagosinpingviinejä rannalla. Halutessasi voit myös tehdä patikkaretken saaren huipulle, mistä avautuvat upeat näköalat.

 • PÄIVÄ 10. Genovesa

  Tänään tutustut Genovesan saareen. Aamu alkaa jyrkällä mutta lyhyellä nousulla prinssi Philipin portaita pitkin ylös tasaiselle ja kiviselle tasangolle. Tasangolla voit nähdä useiden eri lintujen yhdyskuntia – muun muassa galapagosinnaamiosuulia, punajalkasuulia, kuningaskaappareita ja ulappakeijuja. Voit myös hypätä kajakkiin ja seikkailla vesillä.

  Iltapäivällä ankkuroidutaan Darwininlahtea reunustavalle kauniille rannalle uimaan. Virkistävän uinnin jälkeen voit tehdä kävelyretken ja lähteä bongailemaan satoja saariston lintuja. Voit myös ottaa rennosti rannalla uiden, snorklaten tai kajakilla meloen.

 • PÄIVÄ 11. Santa Cruz, Baltra ja Guayaqil

  Tutkimusmatkan viimeinen aamu aloitetaan Santa Cruzin saaren pohjoispuolella. Risteilyalus ankkuroituu matkustajalaituriin ja bussi vie matkustajat saaren korkeammalle alueelle. Luvassa on yksi risteilyn ehdottomista kohokohdista: jättiläiskilpikonnia luonnossa.

  Saaren tuulenpuoleiset rinteet on varattu suojelualueeksi, jossa elää kaksi jättiläiskilpikonnalajia. Näillä rehevillä ylängöillä kasvaa myös tiheitä galapagosinpäivänkakkaroiden, orkideoiden ja ananaskasvien metsiä.

  Tämän vierailun jälkeen siirrytään suoraan Baltran lentokentälle, mistä lennät takaisin manner-Ecuadoriin, Guayaquiliin. Matka päättyy.

Hytit

Yhden hengen Voyager-ulkohytti

Laivalla on kaksi yhden hengen käyttöön tarkoitettua Voyager-ulkohyttiä, jotka sijaitsevat Horizon-kannella. Hytissä on ikkuna merelle ja yksi vuode. Hytissä on oma kylpyhuone.

Explorer-ulkohytit

Explorer-ulkohytit sijaitsevat kolmella eri kannella. Horizon-kannella on 23 hyttiä (hyttikategoria EH), Expedition-kannella on 17 hyttiä (hyttikategoria EE) ja Panorama kannella on 3 hyttiä (hyttikategoria EP).

Hyttien koko on noin 15 m². Hyteissä on ikkuna merelle. Hytin parivuoteen saa pyydettäessä erotettua kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hyteissä on oma kylpyhuone.

Horizon-kannella on lisäksi kaksi perhehyttiä (hyttikategoria FH), joissa on kahden erillisen vuoteen lisäksi myös vuodesohva. Perhehyttien koko on noin 18 m².

Darwin-sviitit

Laivalla on kolme Darwin-sviittiä (hyttikategoria DS), jotka sijaitsevat Panorama-kannella. Sviittien koko on noin 30 m². Sviittien parivuoteet voi erottaa kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sviiteissä on oma kylpyhuone.

Hinnasto

Galápagossaaret – Yhdeksän kiinnostavinta saarta

Nio av de bästa öarna – västra och norra rutten (SCGAL2425WNEU/SCGAL2526WNEU)

Lähdöt 2024: 23.7., 6.8., 20.8., 3.9., 17.9., 1.10., 15.10., 29.10., 12.11., 26.11., 10.12.
Lähdöt 2025: 7.1., 21.1., 4.2., 18.2., 4.3., 1.4., 13.5., 27.5., 10.6., 24.6., 8.7., 22.7., 5.8., 19.8., 2.9., 16.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11., 9.12., 23.12.
Lähdöt 2026: 6.1., 20.1., 3.2., 17.2., 3.3., 17.3.
Laiva: Santa Cruz II

Explorer-ikkunahytti alk. 8 800 €/hlö
Darwin-sviitti alk. 12 100 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Lennot

 • Economy-luokan lento Quito–Baltra
 • Economy-luokan lento Baltra–Guayaquil

Hotelli

 • Kaksi hotelliyötä (sis. aamiainen) Quitossa ennen risteilyn alkua
 • Illallinen matkan toisena päivänä

Kuljetukset

 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Quitossa ennen risteilyn alkua
 • Kuljetus lentokentältä satamaan Baltrassa
 • Kuljetus lentokentältä hotellille Quitossa (vain vuoden 2024 lähdöt)

Retket

 • Kokopäiväretki (sis. lounas) Historic Quito & Middle of the World ennen risteilyn alkua

Lisäksi

 • Pääsymaksu Galápagossaarten kansallispuistoon
 • Transit Control -kortti Galápagossaarille
 • Pääsy lentokenttäloungeen Guayaquilissa (tai Quitossa) risteilyn jälkeen ennen paluulentoa Suomeen (vain samana päivänä kuin laiva saapuu)

Tutkimusmatkaristeily

 • Majoitus valitsemassasi hytissä
 • Aamiainen, lounas ja illallinen
 • Viinit, olut ja väkevät alkoholijuomat koko risteilyn ajan*
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Reppu tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle

*Vain risteilyillä, joiden lähtöpäivä on 1.10.2024 jälkeen. Sitä ennen juomat vain ruokailujen yhteydessä.

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedenurkkauksen ja kirjaston vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä panga-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Premium-tasoiset juomat

Tärkeää tietoa:

 • Quito sijaitsee 2 850 metriä merenpinnan yläpuolella, joten saatat kokea lieviä vuoristotaudin oireita
 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!