Tutkimusmatka saagojen saaren ympäri

Reitti

Reykjavík – Grundarfjörður – Ísafjörður – Akureyri – Húsavík – Bakkagerði – Heimaey – Reykjavík

Tällä tutkimusmatkaristeilyllä tutustutaan Islantiin, tulen ja jään maahan. Koe saaren geologiset ihmeet tulivuorista ja jäätiköistä geysireihin ja kuumiin lähteisiin. Lähde bongaamaan valaita Húsavíkiin, näe lunneja Bakkagerðissä sekä Heimaeyssä ja ylitä napapiiri risteilyaluksen kyydissä.

Reykjavíkissa pääset tutustumaan moderniin Islantiin, missä on tyylikkäitä ravintoloita, putiikkeja ja gallerioita sekä museoita, joissa esitellään yksityiskohtaisesti Islannin historiaa ja kulttuuria kautta aikojen. Risteillessäsi Islannin ympäri, näet miten geologia on muokannut saaren asukkaiden elämää. Risteilyllä tutustut Islannin karun kauniisiin tuliperäisiin maisemiin. Saari on pullollaan aktiivisia tulivuoria, geysirejä, jäätiköitä, vuoria ja vesiputouksia.

Risteilyajankohta: 2025: 10.5., 17.5., 24.5. (8 pv)

alk. 4 100 €/hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Reykjavík

  Tutkimusmatkaristeily alkaa Reykjavíkista. Rento pikkumetropoli on täynnä taidetta, kulttuuria ja historiaa, johon kannattaa tutustua ajan kanssa.

  Lähde kävelylle pitkin Laugavegur-ostoskatua putiikkeineen ja ulkoilmakauppoineen, ihaile vaikuttavaa Hallgrímskirkja-kirkkoa ja piipahda kiehtovassa Reykjavíkin taidemuseossa.

  Tutkimusmatka-alus odottaa sinua Reykjavíkin satamassa. Kun sinut on toivotettu tervetulleeksi aluksen kyytiin, ja olet saanut oman tuulen- ja vedenpitävän takkisi, on aika asettua hyttiin ja nauttia ensimmäinen illallinen aluksella.

 • PÄIVÄ 2. Grundarfjörður

  Majesteettinen Kirkjufell-vuori, yksi Islannin tunnetuimmista maamerkeistä, kohoaa vain kolmisen kilometriä länteen Grundarfjörðurin pienestä satamasta, joka on viehättävä kalastajakylä Breiðafjörðurin lahdella.

  Lähistöllä sijaitsee Snæfellsnesin niemimaan kansallispuisto, jonka läntisessä kärjessä nuokkuu jäätikön peittämä Snæfellsjökull-tulivuori. Niemimaa on saanut lempinimen ”pikku-Islanti” sen maisemien monimuotoisuuden vuoksi.

  Kansallispuistossa voit vierailla Djúpalónssandurin mustalla hiekkarannalla ja Saxhóllin kraatterilla. Halutessasi voit (lisämaksusta) myös ajaa snowcat-lumitraktorilla Snæfellsjökullin jäätikön huipulle tai osallistua opastetulle laavaluolaretkelle.

 • PÄIVÄ 3. Ísafjörður

  Vuorien ympäröimä Ísafjörður on lähes täydellinen luonnonsatama ja erinomainen väylä Länsivuonojen alueelle. Pieneen kylään voi helposti tutustu kävelleen, jolloin näet arkkitehtuuria, voit ostaa tuliaiseksi paikallisia käsityötuotteita ja ihastella joitakin Islannin vanhimmista taloista.

  Yhdessä näistä historiallisista 1700-luvun rakennuksista sijaitsee Westfjords Heritage Museum, missä voit tutustua kiehtovan sataman merelliseen menneisyyteen. Jos haluat tehdä jotakin aktiivisempaa, voit tehdä jyrkkänousuisen vaelluksen Naustahvilftille eli ”peikon valtaistuimelle”. Huipulla vaivannäkö palkitaan upealla panoraamanäkymällä.

 • PÄIVÄ 4. Akureyri

  Ihastele lumihuippuisia vuoria risteilyaluksen saapuessa Eyjafjörðuriin, Islannin pisimpään vuonoon. Yhdessä viereisen Skjálfandin lahden kanssa se on yksi Euroopan parhaista paikoista nähdä valaita.

  Akureyri, Islannin niin sanottu ”pohjoinen pääkaupunki”, sijaitsee tämän vuonon päässä. Akureyrin kaupungissa voit nauttia kasvitieteellisen puutarhan vehreydestä ja vierailla paikallisissa ruokapaikoissa ja museoissa.

  Kaupungin ulkopuolella voit nähdä viehättävän Goðafossin vesiputouksen, jossa turkoosi vesi syöksyy mustiin kallioihin. Mývatn-järven ympärillä on aktiivinen tuliperäinen alue, ja se on yksi harvoista paikoista, joissa voit nähdä Atlantin keskiselänteen läheltä.

 • PÄIVÄ 5. Húsavík

  Húsavík on viehättävä pikkukaupunki, joka on erityisen kuuluisa valaidenbongauspaikkana. Kaupungista avautuu näkymä Skjálfandin lahdelle, missä vierailee ryhävalaita ja lahtivalaita, valkokuonodelfiinejä, pyöriäisiä ja toisinaan jopa sinivalaita. Jos olet onnekas, saatat nähdä yhden tai useamman näistä jättiläisistä merellä, ja voit oppia niistä lisää Húsavíkin valasmuseossa.

  Húsavíkia pidetään myös kulkuväylänä moniin pohjoisen kohokohtiin, kuten Jökulsárgljúfurin kansallispuistoon, Dettiffossin vesiputoukselle ja Ásbyrgin hevosenkengän muotoiseen laaksoon, jonka islantilaisten myyttien mukaan loi Odinin kahdeksanjalkainen hevonen Sleipnir. Myöhemmin risteilyalus jatkaa Grímseyn saaren rannikkoa pitkin ja ylittää samalla napapiirin.

 • PÄIVÄ 6. Bakkagerði

  Tutkimusmatkaristeily jatkuu Bakkagerðiin, joka on pieni, syrjäinen asutuskeskus. Kansanperinteen mukaan Bakkagerðissä asuu suuri joukko haltioita, jotka tunnetaan paikallisesti nimellä huldufólk, joka tarkoittaa ”piilotettuja ihmisiä”. Tutustu tähän maagiseen paikkaan kävellen.

  Bakkagerðin ympäristö on suosittua patikointialuetta, missä voit kävellä värikkäiden ryoliittikallioiden lomassa rehevien vihreiden laaksojen ja upeiden maisemien halki. Kesäisin rannikkojyrkänteillä asuu myrskyliitäjiä, kajavia, haahkoja ja lunneja. Päivän aikana saatetaan myös vierailla Hafnarhólmin lunniyhteiskunnan luona, joka on todellinen kohokohta luonnonystäville ja luontokuvaajille.

 • PÄIVÄ 7. Heimaey

  Heimaey on Islannin etelärannikolla sijaitsevien Vestmansaarten ainoa asutettu saari. Saarella on kiehtova historia, ja se kantaa yhä arpia voimakkaasta tulivuorenpurkauksesta, joka melkein tuhosi koko saaren.

  Vieraile Eldheimar-museossa, missä on nähtävillä koti, joka on jähmettynyt aikaan purkauksen seurauksena. Voit myös lähteä patikoimaan Stórhöfðin saarelle, missä pesii joka kesä noin kahdeksan miljoonaa lunnia. Kannattaa myös kiivetä Eldfell-tulivuorelle, jonka huipulta avautuvat uskomattomat näkymät alla olevaan kylään.

 • PÄIVÄ 8. Reykjavík

  Islannin tutkimusmatkasi päättyy samaan paikkaan kuin mistä se alkoikin, Reykjavíkiin. Tämä on loistava tilaisuus nähdä paikkoja, jotka jäivät näkemättä, kun ennen risteilyn alkua. Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Tutkimusmatka saagojen saaren ympäri

Naturkrafternas Island – en resa runt sagornas ö från Reykjavík (FNICE2504)

Lähdöt 2025: 10.5., 17.5., 24.5.
Laiva: Fridtjof Nansen

Polar-ulkohytti alk. 4 100 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 4 500 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 5 100 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen
 • Viinit, olut ja väkevät alkoholijuomat koko risteilyn ajan
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, panoraamasaunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot laivalla

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!