Tunnelma laivoilla

Celestyal Cruisesin risteilyt keskittyvät vahvasti kohteisiin ja niiden kulttuuriin. Suurin osa ajasta vietetään siis maissa tutustuen muun muassa Egeanmeren helmiin. Vanhemmista aluksista koostuvan laivaston risteilyt on suunnattu matkustajille, joille kohteet ovat risteilyllä tärkeintä, ja jotka haluavat kokea paljon lyhyessä ajassa.

 

Ruokailu

Ruokailu aluksen kaikissa ravintoloissa sisältyy risteilyn hintaan. Aamiainen ja lounas tarjoillaan buffettina ja kolmen ruokalajin illallinen tarjoillaan pöytiin. Ruokalistoilta löytyy aina autenttisia kreikkalaisia herkkuja, mutta myös jonkin verran kansainvälisiä annoksia. Aluksilla ei ole erikoisravintoloita, mutta pääravintoloissa on tarjolla erillinen ”Hungry for Something Different” -ruokalista, jolta voi tilata lisämaksullisia erikoisuuksia. Huonepalvelu on lisäksi maksullinen.

 

Juomat

Täysihoitoruokailuiden lisäksi risteilyn hintaan sisältyy myös suurin osa juomista laseittain. Risteilyn hintaan sisältyvään all inclusive -juomapakettiin kuuluu muun muassa valikoima mineraalivesiä, virvoitusjuomia kuten Coca-Cola ja Sprite, jääteetä, mehuja, alkoholittomia cocktaileja, erikoiskahveja, teetä, kaakaoita, väkeviä alkoholijuomia, hanaoluita ja viinejä. Minibaarin juomat sekä huonepalvelu ovat lisämaksullisia.

 

Pukukoodi

Risteilyillä ei ole varsinaista pukukoodia, ja matkustajat pukeutuvat yleensä rennosti. Ravintoloissa ei saa kuitenkaan ruokailla uimapuvuissa ja sandaaleissa. Shortsitkin ovat kiellettyjä illallisaikaan. Useimmat pukeutuvat illalliselle hieman siistimmin, ja risteilyillä järjestetään yksi ”formal”-ilta, jolloin matkustajat yleensä pukeutuvat juhlallisemmin. Muodollista pukeutumista ei kuitenkaan odoteta. Celestyal Olympian kolmen yön risteilyillä ”formal”-iltaa ei järjestetä ollenkaan.

 

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy aina vähintään kaksi retkeä. Maksuttomat retket vaihtelevat risteilyreitin mukaan. Tämän lisäksi matkustajien on mahdollista varata lisämaksullisia retkiä joko etukäteen tai laivalla.

 

Palvelurahat

Henkilökunnat palvelurahat sisältyvät risteilyn hintaan.