Hyvä tietää

Tutustu ohjeistukseen ennen risteilylle lähtöä. Mikäli et löydä mieltä askarruttavaan asiaan vastausta, asiakaspalvelijamme auttavat mielellään!

Laivaan nousu alkaa yleensä kello 16 ja päättyy kello 18. Aika saattaa kuitenkin vaihdella risteilyn aikataulun mukaan. Löydät tarkan laivaannousuajan ja lähtösataman osoitteen matkadokumenteistasi.

Yleensä laivalta tulee poistua kello kymmeneen mennessä aamulla. Tarkan tiedon löydät matkadokumenteistasi. Poistumisesta informoidaan myös laivalla edellisenä iltana.

Europa 2 ja Hanseatic Inspiration aluksilla käytettävät kielet ovat saksa ja englanti. Muilla Hapag-Lloyd Cruisesin aluksilla käytetään yksinomaan saksaa.

Valuutta kaikilla aluksilla on euro. Laivan vastaanotossa voi vaihtaa pieniä määriä rahaa.

Ostaessasi palveluita laivalla, allekirjoitat laskun ja ostos lisätään hyttitilillesi. Voit seurata hyttitilisi tilannetta Media4Cruise-palvelusta (Europa 2) tai vastaanottotiskillä. Maksat kaikkien ostostesi loppusumman risteilyn päätteeksi vastaanottotiskillä. Maksamiseen voit käyttää käteistä tai luottokorttia (American Express, MasterCard tai Visa).

Aluksilla on tarjolla lisämaksullinen pyykki- ja silityspalvelu. Europa 2 aluksella palvelu sisältyy risteilyn hintaan Owner-, Penthouse- ja Grand Ocean -sviittien asiakkaille.

Hovimestarin palvelut ovat saatavilla asiakkaille seuraavissa hyttiluokissa:

 

Europa 2

  • Owner-sviitti
  • Grand Penthouse -sviitti
  • Penthouse-sviitti

 

Hanseatic Inspiration

  • Juniorsviitti
  • Grand-sviitti

Europa 2 tarjoaa lapsille omat tilat, joissa lapset voivat leikkiä valvotussa ympäristössä. Mikäli risteilylle osallistuu vähintään neljä lasta, järjestää varustamo lapsille ohjattua ohjelmaa, esimerkiksi kokkauskursseja.

Henkilökunta valvoo lapsia seuraavasti:

  • 4-10-vuotiaat: Kello 9.00-17.00 ja 18.30-22.00
  • Yli 11-vuotiaat: Kello 9.00-17.00 ja 18.30-21.00

Lastenalueet ovat osittain käytössä myös valvottujen aikojen ulkopuolella.

Alle 4-vuotiaiden lastenhoitopalvelu Knopf-klubilla on saatavilla lisämaksusta (65 €/päivä). Henkilökunta on saatavilla kello 9.00-17.00 ja 18.30-22.00. Knopf-klubiin tulee liittyä ennen risteilymatkan alkua.

Hapag-Lloyd Cruisesin aluksilta löytyy modernit tilat, joissa lääkäri työskentelee. Laivoilta löytyy jonkin verran peruslääkkeitä, mutta matkustajia pyydetään pakkaamaan mukaan riittävä määrä henkilökohtaisia lääkkeitä, mikäli näille on tarvetta säännöllisesti.

Europa 2:lla voit lainata alukselta pyörän, mikäli haluat tutkia satamakohdetta pyöräillen. Lisäksi aluksen risteilyillä järjestetään opastettuja pyöräretkiä.

Europa 2
Aluksella ei ole määrättyä pukukoodia. Illalliselle ehdotetaan kuitenkin smart casual pukukoodia.

Hanseatic Inspiration
Aluksella ei ole määrättyä pukukoodia, ja rento pukeutuminen on suositeltavaa. Illalliselle varustamo ehdottaa casual elegant pukukoodia. Tutkimusmatkaristeilyillä on saatavilla lainaksi kumisaappaita ja anorakkeja.

Tupakkatuotteita on mahdollista ostaa kaikilla Hapag-Lloydin aluksilla.

Europa 2
Tupakoiminen on sallittua kaikilla ulkokansilla. Ravintoloiden ja baarien yhteydestä löytyy myös määrättyjä tupakointialueita. Hyteissä tupakoiminen on kiellettyä, mutta hytin parvekkeella se on sallittua.

Hanseatic Inspiration
Tupakoiminen ei ole sallittua hyteissä eikä julkisissa tiloissa (poikkeuksena Smoker’s Lounge). Uima-allaskannelta löytyy myös tupakointialue.