Varaa risteily  
Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!


Le Lapérouse


Videot

Le Lapérouse on Ponant Explorers -laivaluokan ensimmäinen tutkimusmatkajahti. Alus on valmistunut vuonna 2018. Le Lapérouse on nimetty ranskalaisen tutkimusmatkailijan Jean-François de La Pérousen mukaan. Ylellisellä ja huippumodernilla jahdilla on tilaa noin 180 matkustajalle. Aluksen 92 hytissä on jokaisessa oma parveke, jolle pääsee ihailemaan päivittäin vaihtuvia maisemia. 

 

Tunnelma aluksella

Koska Le Lapérouse on kooltaan verrattain pieni alus, on tunnelma lämpimän intiimi. Jahdilla vallitsee varustamon ranskalaisille juurille uskollinen elegantti, mutta rento tunnelma. Pukukoodi aluksella on smart casual. Tutkimusmatkaristeilyille on hyvä pukeutua käytännöllisesti, ja mukavat kengät ovat tärkeät. Kapteenin gaalaillallisille matkustajien odotetaan pukeutuvan juhlavasti. Pääkieli aluksella on ranska, mutta henkilökunta puhuu myös englantia. 

 

Hytit

Valoisissa ja modernisti sisustetuissa hyteissä on kaikissa oma parveke. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Hyttien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone suihkulla. Hyttien koot vaihtelevat 19 m² Deluxe-hyteistä 45 m² Grand Deluxe -sviitteihin. Alukselta löytyy myös yksi Owner’s-sviitti, jonka 30 m² suuruisella parvekkeella voi rentoutua omassa poreammeessa. 

 

Ruokailu

Ranskalaisuus näkyy odotetusti aluksen kahdessa ravintolassa. Menut suunnitellaankin yhteistyössä Michelin-kokki Alain Ducassen yrityksen, Ducasse Conseilin, kanssa. Jahdin pääravintola kannella neljä tarjoaa upeat panoraamanäkymät. Ravintola on suunniteltu niin, että kaikki matkustajat mahtuvat sinne syömään yhtä aikaa. Rennompaan ruokailuun sopiva grilliravintola löytyy kannelta kolme. Kummassakin ravintolassa voi nauttia aamiaisen, lounaan sekä illallisen. Pääravintolaan ei tarvitse tehdä pöytävarauksia, mutta 6-8 henkilön seurueet voivat halutessaan varata pöydän etukäteen. Mikäli haluaa illallistaa grilliravintolassa, tulee sinne tehdä pöytävaraus. Huonepalvelu on maksuton ja toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa. 

 

Hyvinvointi ja aktiviteetit

Pienestä koostaan huolimatta Le Lapérouselta löytyy kaikenlaista tekemistä. Aluksen kuntosali on auki vuorokauden ympäri. Kuntosalia vastapäätä sijaitsee Ponant Yacht Spa kylpylä, jossa on lisämaksusta tarjolla useita erilaisia hoitoja hieronnoista kasvohoitoihin. Kylpylän yhteydessä on myös sauna ja kauneushoitola, joka tarjoaa esimerkiksi manikyyrejä ja kampaajan palvelut. Aurinkokannella voi rentoutua lämmitetyssä uima-altaassa ja sään salliessa ottaa aurinkoa aurinkotuoleilla. Marina-vesiurheilukeskus on käytössä jahdin ollessa ankkurissa. Marinasta löytyvät varusteet muun muassa melontaan, vesihiihtoon, kalastukseen ja snorklaukseen. 

 

Jahdilta löytyy useampi lounge-tila, joissa matkustajat voivat rentoutua ja viettää aikaa. Innovatiivinen Blue Eye Lounge sijaitsee alimmalla kannella, vedenpinnan alapuolella. Lounge-tilassa pääset näkemään ja kuulemaan vedenalaista elämänmenoa parhaimmillaan. Vedenpinnan yläpuolella maisemia voi puolestaan ihailla Observatory Loungessa kannella kuusi.

 

Kannelta kolme löytyy 188-paikkainen teatteri, joka on varustettu valtavalla LED-seinällä. Teatterissa pääsee seuraamaan musiikki- ja teatteriesityksiä sekä luentoja. Lisäksi LED-seinällä näytetään elokuvia.  • Ravintolat2
 • Baarit3
 • Teatteri
 • Uima-altaat1
 • Porealtaat-
 • Kauneushoitola/SPA
 • Wi-Fi
 • Kuntokeskus
 • Lastenklubi
 • 24 huonepalvelu
 • Puhelin
 • Hyttejä joissa yhdysovi
 • Hiustenkuivaaja
 • Tallelokero
 • Sähköjännite 110/220 v

Deluxe-parvekehytti


Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Hyttien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone suihkulla. Hytit sijaitsevat kannella kolme ja niissä on jokaisessa oma parveke.

 

Hyttien koko: 19 m²

Parvekkeen koko: 4 m²

 

Esimerkkikuva alukselta Le Lapérouse.


Prestige-parvekehytti


Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Hyttien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone suihkulla. Hytit sijaitsevat kansilla neljä, viisi ja kuusi. Hyteissä on oma parveke. 

 

Hyttien koko: 19 m²

Parvekkeen koko: 4 m²


Esimerkkikuva alukselta Le Champlain.

Deluxe-sviitti


Sviiteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviittien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone suihkulla. Sviitit sijaitsevat kansilla kolme, neljä, viisi ja kuusi. Sviiteissä on oma parveke. 

 

Sviittien koko: 28 m²

Parvekkeen koko: 6 m²

 

Esimerkkikuva alukselta Le Lapérouse.


Prestige-sviitti


Prestige-sviiteissä on kaksi huonetta, joihin on kumpaankin oma sisäänkäynti. Sviiteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi sekä toisessa huoneessa sohvavuode. Sviittien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja ja kaksi kylpyhuonetta suihkulla. Sviitit sijaitsevat kansilla viisi ja kuusi. Kannen kuusi sviittiasiakkaiden käytössä on hovimestari. Sviiteissä on oma parveke. 

 

Sviittien koko: 38 m²

Parvekkeen koko: 8 m²

 

Esimerkkikuva alukselta L’Austral.


Privilege-sviitti


Sviiteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviittien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja sekä kylpyhuone suihkulla. Sviitit sijaitsevat kansilla viisi ja kuusi. Kannen kuusi sviittiasiakkaiden käytössä on hovimestari. Sviiteissä on oma parveke. 

 

Sviittien koko: 32 m²

Parvekkeen koko: 8 m²

 

Esimerkkikuva alukselta Le Lapérouse.


Grand Deluxe -sviitti


Sviiteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviittien perusvarusteluun kuuluu lisäksi taulu-TV, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja sekä kylpyhuone suihkulla ja ammeella. Sviitit sijaitsevat kansilla viisi ja kuusi. Sviittiasiakkaiden käytössä on hovimestari. Sviiteissä on oma parveke. 

 

Sviittien koko: 45 m²

Parvekkeen koko: 30 m²

 

Esimerkkikuva alukselta Le Champlain.


Owner's-sviitti


Aluksen ainut Owner’s-sviitti sijaitsee kannen viisi tai kuusi perässä. Sviitissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviitin varusteluun kuuluu lisäksi kaksi TV:tä, iPod-telakka, kirjoituspöytä, ilmastointi, minibaari, tallelokero, puhelin, hiustenkuivaaja, erillinen wc sekä kylpyhuone suihkulla ja ammeella. Sviittiasiakkaiden käytössä on hovimestari. Sviiteissä on tilava parveke, jossa on oma poreamme. 

 

Sviitin koko: 45 m²

Parvekkeen koko: 30 m²

 

Esimerkkikuva alukselta Le Lapérouse.Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!


Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!


Ponant Explorers

Ponant Explorers -laivaluokkaan kuuluu kuusi upouutta ylellistä tutkimusmatkajahtia. Alukset on osuvasti nimetty ranskalaisten tutkimusmatkailijoiden mukaan. Aluksille mahtuu noin 180 matkustajaa ja 110 henkilökunnan jäsentä. 

 

Ponant Explorers -luokkaan kuuluvat alukset:

Le Champlain   |   Le Lapérouse   |   Le Bougainville

Le Dumont d’Urville - UUSIN

Le Jacques CartierTULOSSA 2020

Le BellotTULOSSA 2020


Tekniset tiedot

 • Rakennusvuosi2018
 • Uudistettu
 • Pituus 128 m
 • Bruttotonnit9 900
 • Matkustajia184
 • Henkilökuntaa110
 • Leveys 18 m
 • Risteilynopeus 15 s
 • Kansia7
 • Hytteja92

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!