17.11.2021

Terveisiä Karibialta – testissä Odyssey of the Seas

Varaa risteily

Terveisiä Karibian auringosta! Euroopan isoimmat risteilymatkatoimistot kutsuttiin marraskuun puolessa välissä Floridaan tutustumaan Royal Caribbeanin uusimpaan laivaan, upeaan Odyssey of the Seasiin. Viime vuosina nopeasti kasvanut Risteilykeskus oli tietenkin Karibian risteilyllä menossa mukana. Reissussa oli mukana toimitusjohtajamme Petri Lahdensalo, jota haastattelimme blogiimme.

Odyssey of the Seas -laivan kannelta löytyy hauskoja aktiviteetteja.

Tervetuloa takaisin Karibialta! Ihan ensimmäiseksi, miltä tuntui päästä käymään Yhdysvalloissa pitkän tauon jälkeen?

Aivan mahtavalta. Otimme tiedon rajojen avaamisesta Risteilykeskuksessa innolla vastaan, sillä suurin osa Karibian risteilyistä lähtee Floridasta. Karibia on muutenkin yksi asiakkaidemme suosikkikohteista. Nyt maahan pääsee matkustamaan Suomesta täyden rokotesuojan turvin.

Miten matkustaminen Yhdysvaltoihin sujui? Millaisia rajoituksia matkustajat joutuvat ottamaan huomioon?

Lensin Miamiin Frankfurtin kautta, mikä aiheutti pientä lisäsäätöä lyhyen vaihtoajan vuoksi. Tästä syystä suosittelenkin varaamaan Miamiin joko suoran lennon tai välilaskulliset lennot, joissa on reilusti vaihtoaikaa. Myös Helsingin päässä lentokentälle kannattaa saapua yli kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Kaikki tarvittavat dokumentit tarkistetaan jo lähtöselvitystiskillä. Tällä hetkellä Yhdysvaltoihin matkustavilta suomalaisilta vaaditaan ESTA-matkustusluvan lisäksi todistus täydestä rokotesuojasta sekä negatiivisesta koronatestituloksesta (max. 72 tuntia ennen lähtöä). Lisäksi netistä tulee tulostaa mukaan erillinen maahantulolomake. Kaiken kaikkiaan matkustaminen Yhdysvaltoihin sujui kuitenkin hyvin eikä matkan aikana tapahtunut mitään yllättävää. Lisätietoa kaikista vaatimuksista ja liitteistä saa muun muassa Risteilykeskuksen asiakaspalvelusta.

Karibian-risteilyyn on mukava yhdistää muutama päivä vaikkapa Miamissa tai Orlandossa. Mitä sinä teit ennen risteilylle lähtöä? Mitä muita vinkkejä sinulla on Floridan lomalle?

Florida on kohteena aivan uskomattoman monipuolinen. Ennen risteilyä voi vaikkapa viettää muutaman päivän Miami Beachilla, käydä tutustumassa Evergladesin kansallispuistoon, tutustua huvipuistoihin Orlandossa tai viettää illan koripallo- tai jääkiekko-ottelussa. Itse nautin auringosta hotellin uima-altaalla, ja kävin pelaamassa kierroksen golfia Miami Beach Golf Clubilla.

Miami Beach on monen Floridan matkaajan suosikkikohde.

Risteilysi lähti Fort Lauderdalesta, vaikka lensit Miamiin. Mitä risteilyn lähtöpäivänä piti ottaa huomioon?

Miamista on noin 45 minuutin matka Fort Lauderdaleen. Kaupunkien välillä kulkee junia ja linja-autoja, mutta kätevimmin matkan taittaa taksilla.

Risteilymatkustajan tulee ottaa huomioon myös varustamon omat koronarajoitukset. Royal Caribbeanin risteilyille vaaditaan muun muassa täysi rokotesuoja. Jos Miamiin saapuu enintään päivän ennen risteilyn alkua, ei risteilymatkustajan tarvitse tehdä enää Yhdysvalloissa uutta koronatestiä. Jos Floridassa haluaa kuitenkin viettää useamman päivän ennen risteilylle lähtöä, tulee matkustajan käydä koronatestissä myös Yhdysvalloissa. Royal Caribbean nimittäin vaatii, että jokaisella risteilymatkustajalla on esittää satamassa enintään 2 vuorokautta vanha koronatestitulos. Testipaikkoja löytyy esimerkiksi Miamista useita, mutta yhtenä vaihtoehtona on ottaa testi suoraan satamassa. Tällöin satamaan kannattaa mennä jo hyvissä ajoin. Kaikki testit ovat maksullisia – satamassa testille tuli hintaa 99 dollaria henkilöä kohden.

Olit kutsuvieraana Royal Caribbeanin uusimmalla laivalla, Odyssey of the Seasilla. Millaisen ensivaikutelman sait laivasta?

Keväällä 2021 valmistunut Odyssey of the Seas on toinen Quantum Ultra -laivaluokan laiva. Ensimmäisenä huomio kiinnittyi siihen, kuinka moderni ja innovatiivinen laiva Odyssey of the Seas on. Siltä löytyy esimerkiksi RipCord by iFly -laskuvarjosimulaattori, North Star -näköalakapseli ja sisähyttejä virtuaalisella parvekkeella. Mielestäni laiva erosi muista Royal Caribbeanin laivoista etenkin sisätilojen osilta – laivan sisätilat olivat todella isot ja viihtyisät.

Ensi kesänä Odyssey of the Seas saapuu Itäiselle Välimerelle, mikä onkin erityisen jännittävää – Quantum-luokan laivoja kun ei olla aikaisemmin Euroopassa nähty. Laiva on siis takuuvarmasti uusi tuttavuus todelle monelle suomalaiselle.

Mikä oli lempialueesi laivalla? Mikä nousi risteilyn kohokohdaksi?

Tykkään käydä kuuntelemassa livemusaa, joten viihdyin hyvin jazz- ja rock-musiikin parissa Bolerosissa ja Music Hallissa. Laivaltahan löytyy ihan älyttömiä aktiviteetteja, kuten laskuvarjoasimulaattori, benji-trampoliini, törmäilyautorata ja useita vesiliukumäkiä. Itse en ehtinyt näistä kaikkia tällä lyhyellä risteilyllä kokeilemaan, mutta olin kyllä useamman kollegan kannustusjoukoissa.

Odyssey of the Seas -laivan kannelta löytyy hauska näköalakapseli.

Yllätyitkö mistään risteilyn aikana?

Eniten yllätti viihdeohjelman taso. Royal Caribbean tunnetaan toki laadukkaista viihde-esityksistään, mutta esityksiä ei vain voi olla kehumatta liikaa. Etenkin Two70°-viihdealue oli huikean hieno – sen suurista seinänkorkuisista ikkunoista on nimenmukaisesti 270 asteen näkymä merelle. Iltaisin Two70 muuntui huikeaksi robotiikka hyödyntäväksi esiintymisalueeksi. Lavalla nähtiin kymmeniä droneja, erikoistehosteita ja liikkuvia virtuaalipaneeleja. Myös esiintyjien taso on huikea. Missä tahansa muualla näin uskomattoman upeista esityksistä joutuisi pulittamaan pitkän pennin, mutta Royal Caribbeanin risteilyillä ohjelma sisältyy risteilyn hintaan.

Pete nappasi kuvan CocoCayn saaresta vesiliukumäen huipulta

Laiva pysähtyi muun muassa Royal Caribbeanin yksityissaarella, CocoCaylla. Mitä tekemistä seikkailusaarelta löytyi?

CocoCay on mainio kohde koko perheelle. Saarella pääsee vierailemaan vain Royal Caribbeanin risteilyllä, joten se on kohteenakin aika ainutlaatuinen. Monipuolisella seikkailusaarella pääsee pitämään hauskaa vesipuistossa, kokeilemaan vaijeriliukua, laskemaan Pohjois-Amerikan korkeinta vesiliukumäkeä ja nauttimaan rauhallisesta päivästä Coco Beach Clubilla. Yksityissaarelta löytyy myös ihania cabanoita, joita voit vuokrata päiväksi vaikkapa perheesi kanssa.

Kävin testaamassa osan vesiliukumäistä – niiden ”hurjuusaste” vaihteli helposta vaativaan. Kävin myös snorkkeloimassa lähialueen hylyllä, missä bongasin useita värikkäistä kaloja ja hauskan näköisen barracudan. Vesipuiston lisäksi mieleen jäivät mahtavat rannat ja houkuttelevat rantatuolit. Olisin viihtynyt saarella pidempäänkin..

Kuulostaapa mahtavalta reissulta. Mihin päin Karibiaa lähdet risteilemään seuraavalla kerralla?

Seuraavaksi haluaisin lähteä kiertämään Itäisen ja Eteläisen Karibian saaria. Etenkin Martinique, Dominica ja Guadeloupe kiinnostavat. Karibia on siinä mielessä mahtava risteilykohde, että sieltä löytyy aina jotain uutta ja kivaa nähtävää. Alueelle on helppoa lähteä lomailemaan, vaikka risteilyistä ei olisi aikaisemmin mitään kokemusta. Risteilykeskuksen asiantuntijat auttavat mielellään sopivan risteilyn valitsemisessa.

Tunnelmia Karibialta.

Odyssey of the Seas-laivan risteilyt Karibialla ja Välimerellä

Odyssey of the Seas seilaa talven 2021-2022 Karibialla. Toukokuussa 2022 laiva saapuu ensimmäiselle kesäkaudelleen Välimerelle. Kaikki lähtöpäivät ja reitit löydät nettivaraamostamme.

Karibia, 6-8 yötä

Useita lähtöjä talvella 2021-2022

Reitti: Fort Lauderdale – Coco Cay, Bahama – Merellä – Falmouth, Jamaika – Georgetown, Caymansaaret – Merellä – Fort Lauderdale

Reitti: Fort Lauderdale – Merellä – Georgetown, Caymansaaret – Merellä – Oranjestad, Aruba – Willemstad, Curaçao – Merellä – Merellä – Fort Lauderdale

Itäinen Välimeri, 6-9 yötä

Useita lähtöjä kesällä 2022

Reitti: Civitavecchia (Rooma) – Merellä – Santorini – Kusadasi (Efesos) – Mýkonos – Merellä – Napoli – Civitavecchia (Rooma)

Reitti: Civitavecchia (Rooma) – Napoli – Merellä – Santorini – Pireus (Ateena) – Mýkonos – Kusadasi (Efesos) – Hania – Merellä – Civitavecchia (Rooma)

Tuliko fiilis, että tämä täytyy päästä testaamaan?

Löydät kaikki Odyssey of the Seas -laivan risteilyt Risteilykeskuksen nettivaraamosta. Lisätietoa laivasta löytyy lisäksi Risteilykeskuksen nettisivuilta. Autamme mielellämme sopivan risteilyn valitsemisessa. Kysy meiltä lisää!

Edellinen artikkeli

1.11.2021

Uutuuslaiva Norwegian Prima

Jännittäviä uutisia maailmalta! Suosikkivarustamo Norwegian Cruise Linen kesällä 2022 valmistuvasta uutuuslaivasta on julkaistu ensimmäiset kuvat ja tiedot - ja vau, kuinka hienolta laiva näyttääkään!

Lue lisää : Uutuuslaiva Norwegian Prima

Seuraava artikkeli

30.11.2021

Neljä erilaista risteilyreittiä

Tiesitkö, että Celebrity Cruisesin kyydissä voit lähteä viettämään risteilylomaa vaikkapa Alaskan, Aasian, Tyynenmeren tai Etelä-Amerikan maisemiin? Katso neljää omaa suosikkireittiämme Celebrity Cruisesin valikoimasta!

Lue lisää : Neljä erilaista risteilyreittiä