12.10.2021

Testissä premium-luokan risteily – Oceania Cruises

Varaa risteily

Risteilykeskuksen Antti kävi tasokkaan Oceania Cruises -risteilyvarustamon testiristeilyllä elokuun lopussa Kööpenhaminassa. Kolmen yön risteilyllä vierailtiin Saksan Warnemündessa ja nautittiin ihanista loppukesän päivistä merellä. Pyysimme Anttia kertomaan, millainen kokemus premium-luokan risteily oli, ja miten risteily erosi isompien perustasoisten laivojen risteilyistä. Lue Antin haastattelu alta!

Moi Antti ja tervetuloa kotiin! Kävit risteilemässä ensi kertaa Oceania Cruises -varustamon luksuslaivalla Itämerellä. Miten kuvailisit Oceaniaa varustamona? Millainen risteilykokemus oli? 

Ensimmäisenä tulevat mieleen sanat elegantti ja perinteinen. Risteilin vuonna 2011 valmistuneella MS Marina -laivalla, joka on todella tyylikäs sekoitus uutta ja vanhaa. Laiva on käynyt läpi kattavan uudistuksen viime vuosien aikana. Oceanian risteilyjä voisi myös kuvailla gourmet-paratiisiksi, sillä varustamon keittiö on yksi merten tasokkaimmista.

Olin aikaisemmin päässyt tutustumaan Oceaniaan vain pintapuolisesti laivavierailuilla Helsingin satamassa. Nyt sain oikeasti tuntumaa risteilyvarustamoon – laivalla on ihan erilaista käydä vierailemassa kuin lomailemassa. Kaikki toimi testiristeilyllä mainiosti, ja varustamosta jäi hyvin positiivinen kuva.

Vastasiko mielikuva todellisuutta? Mikä jäi sinulle parhaiten risteilyltä mieleen?

Kyllä, ehdottomasti. Henkilökunnan asenne oli todella iloinen, auttavainen ja positiivinen. Kaikesta näkyi, että heille oli todellä tärkeää päästä vihdoin takaisin töihin. Palvelu olikin siis erinomaista. Toinen asia, mikä jäi hyvin mieleen oli herkullinen ruoka. Tiesin jo etukäteen, että Oceanian ruoka on tasokasta, mutta kokemukset yllättivät silti hyvin positiivisesti. Ehdottomaksi lemppariksi nousivat buffet-ravintolan sushit. Myös Jacques-ravintola oli huikea ruokailuelämys – pariisilaishenkinen bistro tarjosi parastaan!

Antti viihtyi Oceanian risteilyllä.

 

Risteilykeskuksen valikoimasta löytyy monen tasoisia risteilyjä. Millä tavoin premium-luokan risteily eroaa niin sanotusta ”tavallisesta risteilystä”? Mitä Oceanian risteilyhinta sisältää?

Oceania Cruises on tosiaan premium-luokan varustamo, jonka risteilyjen perushintaan sisältyvät täysihoidon, majoituksen ja viihdeohjelman lisäksi muun muassa kattava valikoima alkoholittomia juomia sekä erikoisravintolat. Varustamo on tunnettu todella tasokkaasta ruoastaan, ja erikoisravintolat ovatkin hyvin tärkeä osa risteilykokemusta. Osassa vierailusatamista hintaan sisältyvät myös bussikuljetukset sataman ja keskustan välillä, mikä helpottaa omatoimisia matkailijoita. Välillä varustamo tarjoaa myös esimerkiksi alkoholijuomat sisältävän juomapaketin kaupan päälle.

Koska kyseessä on premium-luokan risteily, sen hinta saattaa mietityttää monia. Millainen hintahaitari Oceania Cruisesin Välimeren viikon risteilyillä on?

Oceanialla Välimeren-risteilyt maksavat edullisimmillaan sisähytissä noin 1300-1400 euroa henkilöä kohden viikolta. Parvekehytissä hinnat alkavat noin 2000 eurosta henkilöä kohden. Toki risteilyt ovat hieman kalliimpia kuin perustason risteilyt Välimerellä, mutta hintaan sisältyy selvästi enemmän palveluita kuin muilla. Oceanian risteilyjen hinta-laatusuhde on mielestäni kohdillaan.

Ocenia Cruisesin laivat ovat pieniä, mutta viihtyisiä.

Oceania panostaa risteilyillään matkustajien turvallisuuteen. Miten tämä näkyi käytännössä? Millaista matkustaminen oli erilaisten rajoitusten puitteissa?

Tämän hetkiset koronarajoitukset näkyivät eniten satamassa, jossa ennen lähtöselvitykseen pääsyä kaikille matkustajille tehtiin koronatesti. Laivassa rajoitukset näkyivät parhaiten maskien käyttöpakkona. Ravintoloissa osa pöydistä ei ollut käytössä, ja laivan teatterin istumapaikkojen määrää oli rajoitettu. Käytännössä rajoitukset unohti kuitenkin jo risteilyn ensimmäisten tuntien aikana. Ainakaan itse en kokenut maskin käyttöä minkäänlaisena ongelmana, etenkin kun ravintoloissa maskin sai laittaa syrjään heti, kun oli istuutunut pöytään.

Pidin itse myös siitä, että laivalla oli todella väljää. Oceania Cruisesin risteilyillä on tällä hetkellä käytössä 60 % kapasiteetista, joten ruuhkaa ei tarvinnut pelätä. Alkuvuodesta 2022 kapasiteettia hiljalleen nostetaan takaisin normaaliksi.

Mukavaa kuulla, että matkustaminen oli helppoa rajoituksista huolimatta. Vielä tärkein kysymys, kenelle sinä suosittelisit Oceanian risteilyjä?

Oceanian risteilyt sopivat parhaiten lomailijoille, jotka haluavat vierailla risteilyn aikana mahdollisimman monessa kohteessa ja tutustua niihin kaikessa rauhassa. Pienet laivat viipyvät satamaissa pidempään, usein yönkin yli, ja vievät lisäksi kohteisiin, joihin suurilla laivoilla ei ole asiaa. Myös herkkusuille Oceania Cruises on ykkösvalinta. Sen sijaan meripäivistä nauttiville tai aktiviteetteja kaipaaville Oceania ei ehkä ole se ensisijainen vaihtoehto. Katso koko Risteilykeskuksen risteilyvalikoima täältä!

Kiitos haastattelusta Antti!

Kiinnostuitko Oceania Cruisesin risteilyistä? Katso kaikki varustamon risteilyreitit Risteilykeskuksen nettivaraamosta. Oceania Cruisesin laivasto kasvaa vuonna 2023, kun uutuuslaiva Vista valmistuu. Katso upeat kuvat uutuuslaivasta täältä!

Uutuuslaiva Vista valmistuu vuonna 2023.

Teksti: Aino / Risteilykeskus

 

 

 

Edellinen artikkeli

22.9.2021

Risteilylaivat liikkuvat taas – testissä Välimeren-risteily

Millaista matkustaminen on pandemian jälkeisenä aikana? Kävimme testaamassa Norwegian Cruise Linen risteilyä Välimerellä syyskuussa 2021.

Lue lisää : Risteilylaivat liikkuvat taas – testissä Välimeren-risteily

Seuraava artikkeli

21.10.2021

Superyllätys Välimerellä – Wonder of the Seas on kesän odotetuin uutuus

Syyskuussa monen leuat loksahtivat, kun Royal Caribbeanin uutuuslaivan, Wonder of the Seasin, ilmoitettiin siirtyvän kesäkaudeksi 2022 risteilemään Välimerelle. Mutta millainen on Royal Caribbeanin uusi merten jättiläinen?

Lue lisää : Superyllätys Välimerellä – Wonder of the Seas on kesän odotetuin uutuus