Peking

Varaa risteily

Vilkkaan Pekingin kaupunkikuva koostuu puistossa jumppaavista vanhuksista, miljoonista polkupyöräilijöistä, hektisestä suurkaupunkielämästä, uusista pilvenpiirtäjistä ja vanhoista temppeleistä. Historiallisen Kiinan voi kuitenkin vielä aistia kaupungin lukuisilla nähtävyyksillä, joihin lukeutuu muun muassa Kielletty kaupunki, Taivaallisen rauhan aukio ja Kesäpalatsi. Maailmankuulu Kiinan muuri on myös aivan kiven heiton päässä: Pekingistä sinne matkaa noin tunnissa.

Peking on tunnettu mainiosta ruoastaan. Kaupungissa vierailleessaan onkin lähes pakollista maistaa maailmankuulua Pekingin ankkaa ja tutustua kiinalaisiin herkkuihin. Kaupungissa on monipuolinen ravintolatarjonta. Peking on myös shoppailijoiden kaupunki: kauppakujilta saattaa tehdä löytöjä pilkkahintaan. Sisätiloissa viihtyville on tarjolla valtavia tavarataloja ja ostoskeskuksia.

Satama

Tianjin International Cruise Home Port sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Pekingistä Tianjinin kaupungin liepeillä. Varustamot järjestävät retkiä ja bussikuljetuksia Pekingiin.

Satamasta pääsee taksilla Yujiapun rautatieasemalle, josta luotijuna kulkee kätevästi Pekingiin 60 minuutissa. Huomaathan, että sataman sijainti on melko syrjäinen eivätkä kaikki taksikuskit puhu englantia.