Firenze

Varaa risteily

 

Firenzessä on helppo hurmioitua taiteesta. Kaupunki on erityisen kuuluisa renessanssiajan taiteestaan ja arkkitehtuuristaan, ja se onkin ollut koti monelle maailmankuululle taiteilijalle. On siis selvää, että Firenzestä löytyy useita kiehtovia museoita, gallerioita, monumentteja ja kirjastoja. Kaupungin läpi kiemurtelevan Arno-joen varrella on mukava käydä kävelemässä ja ihailla Ponte Vecchion keskiajalta säilynyttä siltaa.

Firenze on myös varsinainen ostoskaupunki, ja tarjonta on tietenkin sen mukaista: keskusta on täynnä putiikkeja, kauppahalleja, markkinoita ja ostoskeskuksia. Huippulaatua voi ostaa kohtuuhintaan outlet-liikkeistä. Ravintoloita löytyy keskustan alueelta monia, mutta parhaita pizzapaloja kannattaa lähteä etsimään Sant’Ambrogion kauppahallista.

 

Etäisyydet ja liikkuminen

Firenzen kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan myös Peretolan lentoasemana, sijaitsee 5 kilometrin päässä Firenzen keskustasta. Lentokenttäbussi kulkee keskustaan puolen tunnin välein. Matka kestää noin 20–25 minuuttia. Taksimatka kestää noin 15 minuuttia, mutta se on bussia kalliimpi vaihtoehto. Parhaiten Firenzeen tutustuu kävellen, mutta kaupungissa voi kulkea myös bussilla. Lippu tulee leimata aina bussiin noustessa, ja se on voimassa 90 minuuttia.

Satama

Risteilyalukset pysähtyvät Livornon satamassa, joka sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Firenzestä. Matka Firenzestä Livornoon taittuu edullisimmin junalla noin 1,5 tunnissa. Livornon juna-asemalta kannattaa matkata taksilla satamaan – matka on liian pitkä käveltäväksi.

Livornoon voi saapua myös Pisasta, joka sijaitsee vain 25 kilometrin päässä satamakaupungista.

Varaa Livornon risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain