Valletta

Varaa risteily

Upea kulttuurikohde Valletta on Maltan pääkaupunki. Merellinen pikkukaupunki tunnetaan Unescon maailmanperintökohteena: lukuisat kirkot, näyttävät temppelit, massiiviset linnoitukset ja upea barokkiaikainen arkkitehtuuri ovat kaupungin parasta antia! Satamakaupungista ei löydy kunnollisia hiekkarantoja, vaikka sitä ympäröikin sinisenä säihkyvä Välimeri. Onneksi kaupungin ulkopuolisille uimarannoille on kuitenkin lyhyt matka!

Vallettan historiaan kannattaa tutustua paremmin vaikkapa upeassa Pyhän Johanneksen katedraalissa tai Pyhän Elmon linnoituksessa. Kulttuurin nälkäiset voivat suunnata vuonna 1731 rakennettuun Manoelin teatteriin. Herkuttelijoita saattaa kiinnostaa maltalainen kansallisjuoma, Bajtra-likööri. Vallettassa vierailevien kannattaa ehdottomasti suunnata myös kaupungista ulospäin – upea luonto odottaa vain kivenheiton päässä!

Etäisyydet ja liikkuminen

Maltan kansainvälinen lentoasema Luqa sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Vallettan satamasta. Paras tapa liikkua lentoaseman ja kaupungin välillä on bussi tai taksi. Välimatka on noin 9 kilometriä.

Satama

Risteilyalukset pysähtyvät Magazino-terminaalissa Vallettan satamassa. Terminaali sijaitsee Vallettan satama-alueen poliisiaseman vieressä.

Satamasta pääsee keskustaan taksilla (noin 10 €), bussilla (bussista ostettava päivälippu noin 2,60 €) tai kävellen. Kävelyreitti kulkee ylämäkeen Crucifix Hillin yli, joten sitä suositellaan vain fyysisesti hyvässä kunnossa oleville.

Varaa Valletan risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria