Venetsia

Varaa risteily

Venetsia on erittäin suosittu matkailukohde, jossa rauhallinen elämänmeno yhdistyy upeisiin palatseihin ja menneen ajan loistoon. Italian kulttuurikeskuksiin kuuluvalla kaupungilla on upea menneisyys – kaupungista löytyykin siis runsaasti klassisia taideaarteita. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Markuksen tori ja kirkko, Dogen palatsi ja Huokausten silta, Taideakatemian galleria ja Correrin museo.

Venetsian sijainti on ainutlaatuinen, sillä se on rakennettu yli sadalle hyvin lähekkäin olevalle saarelle. Rakennukset seisovat puupylväillä pohjamudassa ja vajoavat kahden millimetrin vuosivauhtia. Pyhän Markuksen tori peittyy veden alle entistä useammin. Saaria erottaa 150 kanaalia ja yhdistää 400 siltaa. Tunnetuin niistä on Rialto, joka vie Canal Granden yli. Mutkittelevassa, kaupungin kahtia jakavassa kanaalissa gondolit, vesibussit ja veneet lipuvat verkkaiseen tahtiinsa.

Liikkuminen ja etäisyydet

Marco Polon lentokenttä sijaitsee Tesserassa, noin 8 km Venetsiasta pohjoiseen. Lentokentältä pääsee kaupunkiin taksilla, junalla, bussilla tai vesibussilla. Helpoin tapa tutustua autottomaan Venetsiaan on liikkua vesibussi Vaporetolla (ACTV), joka kulkee noin viiden minuutin välein. Edullisimmat liput maksavat noin 7 euroa.

Osa lentoyhtiöistä lentää Trevision lentokentälle, joka sijaitsee 45 minuutin junamatkan päässä Venetsiasta. Bussilla matka kestää noin 70 minuuttia.

Satama

Venetsiassa on kaksi risteilysatamaa; isoja risteilyaluksia palveleva Marittima ja pienempiä aluksia vastaanottava San Basilio. Suurin osa risteilyaluksista saapuu Marittiman satamaan. Lentokenttäkuljetus Marco Polon lentokentältä Piazzale Romaan kestää 30 minuuttia ja maksaa noin 3 euroa. Piazzale Romasta kävelee risteilyalusterminaaleille noin 10 minuutissa. Vesibussi lentokentältä satamaan (Alilaguna, sininen linja) maksaa noin 14 euroa ja kestää hieman alle kaksi tuntia. Auton voi pysäköidä Marittiman satamaan. Vesibussi linjat 61, 61 ja 82 kulkevat Venetsiasta San Basilion satamaan.

Varaa Venetsian risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain