16.11.2018

Kokemuksia maailman suurimmalta laivalta

Varaa risteily

Millaista on risteillä maailman suurimmalla laivalla?

Maailman suurimman laivan titteliä ovat viime vuosien ajan kantaneet Royal Caribbean -varustamon älyttömän kokoiset Oasis-luokan laivat, joille mahtuu jopa 5500 matkustajaa. Varustamon tänä keväänä valmistunut Symphony of the Seas on vielä sisarlaivojaankin suurempi – jättiläismäisellä aluksella on kokoa älyttömät 230 000 bruttotonnia eli vaatimattomasti lähes neljän Silja Symphonyn verran. Otimme tehtäväksemme selvittää, miksi maailman suurimman laivan risteilyt ovat tällä hetkellä niin suosittuja. Piinapenkkiimme istuivat tällä kertaa Risteilykeskuksen risteilyasiantuntijat Aija, Iita ja Minna.

Symphony of the Seas on maailman suurin risteilyalus.

Aija, Iita ja Minna, kävitte tänä keväänä risteilemässä maailman suurimmalla laivalla. Millä sanoilla kuvailisitte Symphony of the Seas -laivaa?

Aija: ”Sanoisin ihan vaan WOW!”

Iita: ”Suuri. Upea. Tajunnan räjäyttävä.”

Minna: ”Epätodellinen. Huippu. Ihan mahtava.”

Miltä tuntui nousta maailman suurimman laivan kyytiin?

Aija: ”Hienolta. Jo heti siitä hetkestä, kun laivan näki sataman laiturissa oli häkeltynyt olo – Symphony of the Seas on niin vaikuttavan näköinen. Kaikki oli laivalla ihan uutta ja kiiltävää; harvoin pääsee näkemään näin tuliterää alusta. Terminaalissakin oli tunnelmaa, hienot valot ja musiikkia, koska olimme lähdössä kutsuvierasristeilylle. Tuli ihan VIP-olo.”

Iita: ”No olihan se jännittävää ja erikoista. Halusin päästä kiertämään laivan jokaisen kolkan, enkä malttanut yhtään olla paikoillani.”s

Minna: ”Se oli tosi jännittävää, etenkin kun oli niin kova innostus päällä. Oli pysäyttävää nähdä Symphony of the Seasin kokoinen laiva livenä. Laivaan astuessa tuntui siltä kuin olisi saapunut ihan omaan maailmaansa.”

Iita, liityit Risteilykeskuksen porukkaan maaliskuussa. Miltä tuntui aloittaa ”risteilyura” risteilemällä maailman suurimmalla laivalla?

Iita: ”Oli tosi hienoa päästä heti ensimmäiseksi kokemaan maailman suurin laiva. Se antoi hyvän kuvan siitä, millaisia risteilyalukset voivat isoimmillaan ja monipuolisimmillaan olla.”

Uusia risteilyaluksia valmistuu tällä hetkellä hurjaa tahtia. Miten Symphony of the Seas -laiva eroaa mielestänne muista alan uutuuslaivoista?

Aija: ”No, se on tietenkin täysin erinäköinen kuin muiden varustamoiden uudet laivat – laivan läpi kulkee kaksi valtavaa ulkoilmakävelykatua. Myös tekemistä ja näkemistä on enemmän kuin monella muulla uudella laivalla, jo ihan laivan valtavan koon vuoksi. Muiden varustamoiden laivoilla ei ole Royal Caribbeanin erikoisuuksia, kuten luistelurataa tai vesiteatteria. Pidän Symphony of the Seas -laivan valttikorttina myös sen monipuolista hyttivalikoimaa. Valinnanvaraa löytyy todella paljon. Isoimmat sviitit ovat huikean kokoisia ja näköisiä.”

Minna, kävit keväällä kokeilemassa myös Norwegian Cruise Linen valtavaa uutuusalusta, Norwegian Blissiä. Miten vertaisit sitä Symphony of the Seas -alukseen?

Minna: ”Sanoisin, että Norwegian Bliss on tyyliltään hieman modernimpi ja eurooppalaisempaan makuun sisustettu kuin Symphony of the Seas, joka on ”jenkkityylisempi”. Molemmilta laivoilta löytyy risteilymaailman uusimpia innovaatioita, mutta Norwegian Blissillä tajuaa kuitenkin vielä olevansa laivalla. Symphony of the Seas sen sijaan on kuin kelluva kaupunki.”

Symphony of the Seas on jaettu seitsemään erilaiseen ”naapurustoon”. Mikä on teidän suosikkialueenne laivalla?

Iita: ”Laivan keskuspuisto, Central Park, on tosi hieno. Siellä kasvaa tuhansia eläviä puita, pensaita ja kukkia. Puistossa oli ihanaa pysähtyä hengähtämään kaiken hälinän keskellä.”

Aija: ”Allaskansi on kiva; etenkin takaosan kansialue, jossa on Flowrider-surffisimulaattori ja kymmenen kerrosta alaspäin kiemurteleva Ultimate Abyss -liukumäki. Aikuisten Solarium-alue ja ravintola laivan etuosassa ovat myös viihtyisiä.”

Minna: ”Solariumista tuli minunkin suosikkini. Söin aamupalan ja lounaan usein ulkona kannella, mikä oli yksi suosikkijutuistani tällä risteilyllä. Aikuisten alueella tuli hengailtua muutenkin paljon; siellä löytyy muun muassa laivan parhaat aurinkotuolit. Tykkäsin kovasti myös Boardwalk-kävelykadusta ja sen päässä sijaitsevasta vesiteatterista.”

Vesiteatterissa esitetään päätähuimaavia esityksiä.

Yllätyittekö mistään risteilyn aikana?

Minna: ”Laiva vastasi tosi hyvin odotuksiani. Työkaverini olivat kehuneet Royal Caribbeanin viihde-esityksiä, mutta en odottanut, että ne olisivat New Yorkin Broadway-tasoa. Täytyy sanoa, että Royal Caribbeanin esitykset olivat jokaisen kehun arvoisia.”

Iita: ”Laivan valtava koko yllätti ja yllättää edelleen. Koko risteilyn ajan mietin, miten on mahdollista, että nämä kaikki aktiviteetit ja alueet mahtuvat yhden laivan sisään. Myös kaikki viihde-esitykset yllättivät tasokkuudellaan.”

Aija: ”Olen samaa mieltä Iitan ja Minnan kanssa. Eniten yllätti esitysten korkea taso, vaikka tiesinkin, että Royal Caribbeanin viihdeohjelma on laadukasta. Kaikki esitykset olivat ihan viimeisen päälle toteutettuja ja huipputasoa, etenkin kun ajattelee, että ne kaikki kuuluvat risteilyn hintaan.”

Mikä nousi risteilyn kohokohdaksi? Mistä tykkäsitte eniten?

Aija: ”Ehdottomasti esitykset ja illalliset. Joka ilta syötiin hyvin ja käytiin katsomassa Hairspray-musikaalin ja jääshown kaltaisia esityksiä.”

Minna: ”FlowRider-surffisimulaattori oli hauska kokemus. Tykkäsin myös laivan tunnelmasta – se oli todella hyvä etenkin iltaisin. Oli kivaa käydä syömässä hyvissä ravintoloissa ja katsomassa huippuluokan esityksiä; harvalla lomalla ehtii tehdä näin paljon. Vesiteatterin Aqua Show oli todella vaikuttava.”

Iita: ”Kävimme katsomassa laivan sviittejä, mikä oli ehkä yksi risteilyn kohokohdista. Laivan isoimmissa sviiteissä on kaksi kerrosta ja valtavat lasiseinät merelle – ne ovat ihan mielettömän upeita. Robottibaari oli myös aika jeppis.”

Drinkkimestari vauhdissa.

Kenelle te suosittelisitte risteilyä maailman suurimmalla laivalla?

Iita: ”Melkeinpä ihan kaikille, mutta etenkin sellaisille reissaajille, jotka haluavat risteilymatkan olevan aktiivinen ja että laivalta löytyy monipuolisesti tekemistä. Symphony of the Seas on täydellinen valinta etenkin lapsiperheille.”

Aija: ”Ihan kaikille vauvasta vaariin. Laivalta löytyy jokaiselle jotakin.”

Minna: ”En osaa kuvitella ketään, joka ei viihtyisi Symphony of the Seas’lla. Vaikka isot laivat eivät yleensä olisikaan sinun juttusi, suosittelen lähtemään maailman suurimman laivan risteilylle edes kerran – voi hyvinkin olla, että sinun iskee risteilykuume!”

Kiitos mielenkiintoisista vastauksista!

 

Löydät lisätietoa Royal Caribbean -varustamosta täältä. Oasis-luokan laivojen risteilyihin voit tutustua Risteilykeskuksen nettivaraamossa.

Edellinen artikkeli

1.6.2018

10 syytä lähteä risteilemään huippumodernilla uutuuslaivalla

Risteilykeskuksen tiimi sai kunnian tutustua Norwegian Cruise Linen uutuuslaivaan, Norwegian Blissiin, heti ensimmäisten joukossa. Tässä kymmenen syytä, miksi Norwegian Bliss on kevään 2018 kovimpia uutuuksia.

Lue lisää : 10 syytä lähteä risteilemään huippumodernilla uutuuslaivalla

Seuraava artikkeli

15.4.2019

Vieraskynä: Ensimmäisen Karibian-risteilyn jälkeen

Risteily Miamista Bahamalle oli Reason for Season -matkablogin Mirkalle ensimmäinen. Hän jakaa vinkkejään muille ensimmäistä kertaa risteilemään lähteville.

Lue lisää : Vieraskynä: Ensimmäisen Karibian-risteilyn jälkeen