4.6.2020

Risteily on joustava lomavaihtoehto

Varaa risteily

Oletko pohtinut risteilyn varaamista, mutta varausprosessi tuntuu hankalalta? Mietityttääkö sinua risteilyn maksamiseen liittyvät asiat? Kokosimme alle hyödyllistä tietoa risteilyn maksamisesta ja varustamoiden uusista muutos- ja peruutusvaihtoehdoista.

Miten risteily maksetaan?

Risteilyn maksuaikataulut vaihtelevat varustamoittain, mutta yksi asia on monelle yhteinen: jos risteilyn lähtöön on vielä aikaa, maksun kanssa ei tarvitse hötkyillä. Risteily vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu, joka vaihtelee varustamoittain. Maksu saattaa olla vaikkapa 100 euroa matkustajaa kohden tai esimerkiksi 10 % risteilyn hinnasta. Ennakkomaksun suuruus ilmoitetaan varustamoiden matkaehdoissa.

Risteilyn loppulasku erääntyy sen sijaan yleensä vasta noin kaksi kuukautta ennen lähtöä – ja risteilyn peruutuskulut alkavat juosta vasta lähempänä lähtöä. Hyvä esimerkki on vaikkapa Royal Caribbean, jonka risteilyn voi perua 100 euron kuluilla vielä 16 päivää ennen matkan alkua. Kannattaa siis pitää mielessä, että risteilyä ei yleensä makseta kokonaisuudessaan vielä varausvaiheessa. Risteilykeskuksen tiimi on mielellään apuna risteilyn varaamiseen liittyvissä asioissa.

Vinkki: Muistathan, että risteilyvaraus vahvistuu vasta siinä vaiheessa, kun olemme vastaanottaneet sinulta risteilyn ennakkomaksun. Voit tehdä nettivaraamomme kautta alustavia risteilyvarauksia – ne eivät velvoita sinua mihinkään.

Joustavat muutos- ja peruutusvaihtoehdot

Risteilylle lähteminen mietityttää tällä hetkellä monia. Varustamot ovat heränneet asiaan tarjoamalla matkustajille tavallista joustavampia muutos- ja peruutusvaihtoehtoja. Kokosimme alle esimerkkejä varustamoiden uusista, joustavista vaihtoehdoista.

MSC Cruises

STRESS-FREE BOOKING

Oletko pohtinut uuden risteilyvarauksen tekemistä? MSC Cruises tarjoaa uusille risteilyvarauksille nyt joustavia peruutus- ja muutosehtoja. Kun varaat MSC Cruisesin risteilyn kesä-heinäkuun aikana, voit siirtää varaamaasi risteilyä maksutta vielä noin 20 päivää ennen lähtöä – ilman muutos- tai peruutuskuluja

Risteilyn voi varata huoletta vaikkapa ensi talvelle, sillä ”stress-free booking” -vaihtoehto koskee kaikkia ennen toukokuuta 2021 lähteviä risteilyjä. Myös olemassa oleville risteilyvarauksille on tarjolla joustavampia muutosehtoja (lähdöt ennen lokakuuta 2020). Kysy meiltä lisää!

Royal Caribbean & Celebrity Cruises

LIFT & SHIFT

Onko sinulla varaus Royal Caribbeanin tai Celebrity Cruisesin risteilylle, ja olet miettinyt risteilyn perumista tai siirtoa? Lift and Shift -vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden siirtää jo olemassa olevaa risteilyvaraustasi vuodella eteenpäin. Risteilyn hinta, hyttikategoria, reitti ja kampanjat säilyvät uudella varauksella – risteilyn hinta ei siis voi esimerkiksi nousta, vaikka uusi risteily olisi alkuperäistä risteilyä kalliimpi. Siirron voi tehdä mille tahansa olemassa olevalle varaukselle.

Uuden risteilyn tulee täyttää seuraavat ehdot:

– Sama tai lähes sama reitti

– Saman mittainen risteily

– Uusi lähtöpäivä siirtyy vuodella eteenpäin, mutta joustoa sallitaan +/- 4 viikkoa

– Sama hyttikategoria ja laivaluokka

Lift & Shift -vaihtoehto on erinomainen tapa varmistaa, että odotetulle lomalle todella päästään jossain vaiheessa – vaikka maailman tilanne muuttuisikin. Siirto tulee tehdä viimeistään pari päivää ennen lähtöä tai heinäkuun loppuun mennessä. Risteily on mahdollista perua myöhemmin normaaleilla peruutuskuluilla.

Norwegian Cruise Line

PEACE OF MIND

Haluaisitko lähteä lomailemaan ensi syksynä, mutta maailman tilanne huolettaa? Hyödynnä Norwegian Cruise Linen ”Peace of Mind” -vaihtoehto ja varaa risteilysi joustavilla peruutusehdoilla.

Peace of Mind -vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden perua risteilysi vielä 48 tuntia ennen lähtöä. Joustavat peruutusehdot koskevat kaikkia ennen joulukuuta lähteviä risteilyjä. Rahojen palautuksen sijaan risteily hyvitetään sinulle varustamon lahjakortin muodossa. Lahjakortti on voimassa vuoden alkuperäisen risteilyn peruutusajankohdasta, mutta sillä varattu uusi risteily voi olla myöhemminkin – viimeistään kuitenkin 31.12.2022.

Huomioi, että yllä olevat esimerkit koskevat sellaisia risteilyjä, joita varustamo ei ole itse peruuttanut. Jos jokin risteilyvarauksen varaamisessa tai maksamisessa edelleen mietityttää, otathan yhteyttä Risteilykeskuksen asiakaspalveluun. Voit tutustua varustamoiden matkaehtoihin täällä.

 

HUOM! Tämä artikkeli on julkaistu Risteilykeskuksen nettisivuilla 4.6.2020. Varustamoiden ehdot ovat saattaneet artikkelin julkaisun jälkeen muuttua, joten tarkastathan ajankohtaisen tiedon Risteilykeskuksen asiakaspalvelusta tai ”Matkaehdot”-sivulta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Edellinen artikkeli

23.3.2020

Käännä katseesi loppuvuoden lomiin

Tämän vuoden kevät- ja kesälomasuunnitelmat ovat menneet monella jäihin maailman epäselvän tilanteen vuoksi. Emme voi muuta kuin toivoa tilanteen normalisoituvan mahdollisimman pikaisesti – ja ehkäpä samalla alkaa pohtia ensi syksyn tai vuoden lomia. Tässä pari syytä, miksi seuraavan lomaristeilyn voi varata jo nyt.

Lue lisää : Käännä katseesi loppuvuoden lomiin

Seuraava artikkeli

21.9.2020

Ensi kesän parhaat risteilyhinnat

Lähde lomailemaan Välimeren aurinkoon! Ensi kesän Välimeren-risteilyt myydään nyt parhaaseen hintaan. Katso kaikki edulliset lähdöt.

Lue lisää : Ensi kesän parhaat risteilyhinnat