26.10.2021

Risteilykeskus Kreikan saaristossa – testissä Azamara Journey

Varaa risteily

Risteilykeskus kävi lokakuussa testaamassa Azamaran Journey-laivan risteilyn Kreikan saaristossa, missä risteilykausi saatiin vihdoin käyntiin pitkän tauon jälkeen.

Azamara-varustamo on tunnettu laajasta matkakohdetarjonnasta ja monipuolisista retkivaihtoehdoista. Premium-luokan keskikokoiset laivat risteilevät mielenkiintoisia reittejä ympäri maailman – jokainen varustamon risteily on uniikki! Azamara tarjoaa tyyliä sekä laatua järkevään hintaan, ja on hyvä vaihtoehto varttuneemmalle risteilymatkustajalle.

Azamara Journey Kreikassa

Lokakuussa Journey seilasi eteläisen Egeanmeren kirkkaansinisillä vesillä. Risteilyn kohokohtina nähtiin Kykladien saarten kauniit maisemat idyllisine valkoisiksi kalkittuine taloineen. Mukavan lisän reissuun antoi yö Ateenassa ennen laivaan nousua. On aina suositeltavaa saapua hyvissä ajoin kohteeseen, ja mikä olisikaan mukavampaa, kuin nauttia Akropoliksen tunnelmallisesta iltavalaistuksesta ja lähteä aamulla virkeänä kohti Pireusta. Ateenasta Pireuksen satamaan on noin puolen tunnin ajomatka.

Risteilykokemus tarjosi kaikki ainekset huolettomaan ja rentouttavaan lomaan. Tässä muutama pointti, jotka nostavat Azamaran takuuvarmaksi risteilyvarustamoksi, jolle voi palata kerta toisensa jälkeen lomailemaan.

1. Risteilyillä kohteet pääosassa

Pienemmän laivaluokan etuna on pääsy idyllisiin kohteisiin, kuten Patmoksen ja Mýkonoksen saarille, joissa vierailtiin tällä risteilyllä. Azamaran risteilyreitit ovat vaihtelevia ja monipuolisia, eivätkä rajoitu vain suuriin satamiin. Myös varustamon retkitarjonta on hyvin monipuolinen sisältäen nähtävyyksien lisäksi myös paljon kulttuuripitoisia aktiviteettejä.

Azamara Journey pysähtyi muun muassa upealla Mýkonoksella.

2. Runsaasti aikaa kohteisiin tutustumiseen

Kohteisiin saavutaan aikaisin ja matka jatkuu vasta myöhään illalla. Esimerkiksi Kreetalla Iraklionin satamassa laiva oli laiturissa klo 8-22, joka mahdollisti pidemmänkin retken saaren nähtävyyksille. Tällä kertaa omatoimisen retkeilijän tie vei Knossoksen raunioihin tutustumisen lisäksi Kreikan parhaalle golfkentälle, joka osoittautui todella tasokkaaksi. Kokemuksen kruunasi kentän henkeäsalpaavan upeat maisemat.

Pienen kokonsa ansiosta Azamaran laivat mahtuvat ankkuroitumaan pienempiinkin satamiin.

3. Tasokkaat ruokailuelämykset

Ateriat ovat erinomaisen tasokkaita kaikissa ravintoloissa, ja ruokailemaan voi mennä oman aikataulunsa mukaan. Hintaan kuuluvissa pääravintoloissa vaihtuvat menut ja teemapäivät takaavat vaihtelua vaativaankin makuun. Omaksi suosikiksi nousi todella tasokas lounasbuffet, josta pääsi nauttimaan laivan takakannen ravintolassa kreikansinisen meren äärellä! Päivittäin vaihtuva valikoima viinejä, valikoima drinkkejä ja oluita sekä kahvit ja vedet kuuluvat risteilyn hintaan. Laajempaa juomavalikoimaa haluaville on lisäksi tarjolla kaksi erihintaista juomapakettia.

4. Ainutlaatuinen tunnelma

Journey on elegantti, klassinen laiva, jossa on rento tunnelma takuuvarmasta laadusta tinkimättä. Merellä olosta nautitaan – jokaisella risteilyllä vietetään ”AzAmazing Evening”. Tällä risteilyllä kapteeni ohjasi laivan Santorinin edustalle meripäivän iltana. Kannella nautittiin cocktailtarjoilusta ja huikeista maisemista auringon laskiessa. Kannella järjestettiin myös useana iltana iloisia juhlia. Esimerkiksi ”White night” -juhlia varten kannattaa pakata mukaan valkoinen asu! Muuten pukukoodi laivalla on rento ”cruise casual”. Ohjelmatarjonta on intiimiä ja sympaattista – hyvää elävää musiikkia, standupia, tanssia, seurustelua sekä pelejä.

Santorinissa ihasteltiin kaunista auringonlaskua laivan kannelta.

5. Turvallisuus laivalla

Laivalle vaaditaan EU:n rokotustodistus ja terveysturvallisuus toteutetaan tarkasti nykyisten standardien mukaan. Henkilökunnalla on maskit kasvoilla koko ajan. Matkustajilla maskit ovat käytössä sisätiloissa, kun välimatkan pitäminen muihin ei ole mahdollista. Käsihygieniasta ohjeistetaan ystävällisesti ja tehokkaasti. Buffet-lounaalla henkilökunta annostelee ruoan pleksilasien takaa ja kaikki juomat tarjoillaan pöytiin. Henkilökunta testataan säännöllisesti ja matkustajat pikatestattiin tällä risteilyllä sekä laivaan noustessa että viimeistä edellisenä päivänä.

Kanarianristeilyt Azamaralla huikeaan hintaan

Nyt jos koskaan kannattaa tarttua tilaisuuteen testata Azamara-varustamon risteilyt! Kanarianristeilyt Journey-laivalla ovat nyt saatavilla erityisen hyvään hintaan. Lisäksi risteilyille saa kaupan päälle rajattoman WiFi-paketin, jos varauksen tekee lokakuun aikana. Lue lisää WiFi-tarjouksesta täältä.

Katso kaikki Azamara Journeyn Kanariansaarten lähdöt täältä.

Kanariansaaret, 7 yötä

Hinta alk. 1 230 €/hlö

Lähtö: 11.12.

Reitti: Las Palmas, Gran Canaria, Espanja – Funchal, Madeira, Espanja – Funchal, Madeira, Espanja – La Palma, Espanja – La Gomera, Espanja – Santa Cruz de Tenerife, Teneriffa, Espanja – Las Palmas, Gran Canaria, Espanja – Las Palmas, Gran Canaria, Espanja

Kanariansaaret, 11 yötä

Hinta alk. 1 299 €/hlö

Lähdöt: 30.11., 28.12., 18.1.

Esimerkkireitti: Lissabon, Portugali – Portimão, Portugali – Sevilla, Espanja – Sevilla, Espanja – Sevilla, Espanja – Málaga, Espanja – Gibraltar – Merellä – Arrecife, Lanzarote, Espanja – Santa Cruz de Tenerife, Teneriffa, Espanja – Las Palmas, Gran Canaria, Espanja – Las Palmas, Gran Canaria, Espanja

Kiinnostuitko Azamaran risteilyistä? Löydät kaikki varustamon risteilyt Risteilykeskuksen nettivaraamosta. Ajankohtaiset risteilytarjoukset voit tarkistaa tarjoussivultamme.

Edellinen artikkeli

21.10.2021

Superyllätys Välimerellä – Wonder of the Seas on kesän odotetuin uutuus

Syyskuussa monen leuat loksahtivat, kun Royal Caribbeanin uutuuslaivan, Wonder of the Seasin, ilmoitettiin siirtyvän kesäkaudeksi 2022 risteilemään Välimerelle. Mutta millainen on Royal Caribbeanin uusi merten jättiläinen?

Lue lisää : Superyllätys Välimerellä – Wonder of the Seas on kesän odotetuin uutuus

Seuraava artikkeli

1.11.2021

Uutuuslaiva Norwegian Prima

Jännittäviä uutisia maailmalta! Suosikkivarustamo Norwegian Cruise Linen kesällä 2022 valmistuvasta uutuuslaivasta on julkaistu ensimmäiset kuvat ja tiedot - ja vau, kuinka hienolta laiva näyttääkään!

Lue lisää : Uutuuslaiva Norwegian Prima