Norjan rannikko pohjoisesta etelään

Reitti

Kirkkoniemi – Bergen

Etelään suuntautuvalla matkalla Kirkkoniemestä Bergeniin vierailet päivällä Lofoottien monissa satamissa, purjehdit Helgelandin rannikon lukemattomien saarten välillä ja sinulla on aikaa vierailla Trondheimin Nidarosin tuomiokirkossa ja maistella kaupungin kulinaarisia herkkuja.

Risteilyajankohta: 6 päivää, ympäri vuoden

alk. 840 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1

  Tervetuloa Kirkkoniemeen! Venäjän raja on vain muutaman kilometrin päässä, ja Kirkkoniemessä tienviitat ovat norjaksi ja venäjäksi. Voit mennä rajalle asti jollakin varustamon retkellä, tai miten olisi vierailu Snowhotelliin, jossa kaikki on tehty jäästä ja lumesta?

  Satamat: Kirkkoniemi, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg

 • PÄIVÄ 2

  Maisema muuttuu, kun seilaamme kohti länttä ja etelää. Suuret avarat alueet korvautuvat jyrkillä vuorenhuipuilla, ja illalla saavumme Tromssaan. Voit käydä kävelyllä keskiyön auringossa tai revontulien alla ja tutustua ”Pohjoisen Pariisiksi” kutsutun kaupungin yöelämään.

  Satamat: Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervøy, Tromssa

 • PÄIVÄ 3

  Saavumme villiin, idylliseen Lofoottien saaristoon. Jyrkkien vuorten alla on kalkinvalkeita hiekkarantoja sekä kalastajakyliä, joissa on vilkas kalatalous. Paikalliset käyttävät rannikkolaivoja jokapäiväisiin matkoihin ja kuljetuksiin. Jos sää sallii, menemme kapeaan Trollfjordiin. Täällä on suuri mahdollisuus nähdä merikotkia.

  Satamat: Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær, Stamsund

 • PÄIVÄ 4

  Nyt olemme tulleet niin pitkälle etelään, että ylitämme napapiirin ja matkaamme poispäin kaamoksesta ja auringon valaisemista öistä. Voit silti nähdä revontulia talvella, eikä kesäöisin ole koskaan täysin pimeää. Täällä alus kulkee lukemattomien pienten saarten, saarekkeiden ja luotojen ohi. Matkalla nähdään myös erikoinen vuori, Torghatten, jonka keskellä on reikä. Halutessasi voit myös lähteä retkelle vuorelle ja mennä reikään sisään.

  Satamat: Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund, Rørvik

 • PÄIVÄ 5

  Purjehdimme Trondheimin laajan vuonon läpi, jota reunustavat kumpuilevat viljelysmaat molemmin puolin, ja palaamme rannikolle ja avomerelle. Voit poistua laivasta Kristiansundissa ja matkustaa Atlantin valtatietä pitkin, jota on kutsuttu maailman kauneimmaksi tieksi. Tie kiemurtelee pitkin saaria ja luotoja, ja sen jälkeen voit nousta takaisin laivaan Moldessa.

  Satamat: Trondheim, Kristiansund, Molde, Molde

 • PÄIVÄ 6

  Kiertomatkan viimeinen päivä vie sinut läpi monipuolisen rannikkomaiseman, jossa on paljaita kalliovuoristoja ja monien saarten välisiä salmien ja vesireittien sokkeloita. Suuret vuonot ja jäätiköt sijaitsevat sisämaassa. Bergen odottaa matkan päätteeksi. Toivomme, että sinulle jää monia hyviä muistoja Havila Voyagesin matkasta pitkin Norjan rannikkoa, ja odotamme innolla, että tapaamme jälleen.

  Satamat: Torvik, Måløy, Florø, Bergen

Hytit

Sisähytti

Sisähytit ilman ikkunaa ovat 2-4 hengelle, ja ne ovat kooltaan noin 10-18 m². Hyteissä on kerrosvuode. Hyttien varusteluun kuuluu lisäksi vaatekaappi, TV, oma kylpyhuone suihkulla, sohva, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi. Laivalla on myös tarjolla esteettömiä Accessible Interior -sisähyttejä, jotka ovat suurempia ja niissä on esteettömät kylpyhuoneet.

Seaview Superior -ulkohytti

Seaview Superior -hytit ovat keskimäärin 15 m²:n kokoisia, ja niissä on ikkuna merinäkymällä. Valittavana on hyttejä enintään kahdelle hengelle, joissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä sohva. Saatavilla on myös neljälle hengelle hyttejä, joissa on parisänky ja vuodesohva.

Saatavilla on myös esteettömiä Seaview Accessible -hyttejä, jotka ovat keskimäärin 20 m²:n kokoisia. Niissä on tilavammat kylpyhuoneet ja parisängyn lisäksi sohva.

Kaikissa hyteissä on suuri vaatekaappi, työpöytä, erillinen kylpyhuone suihkulla, TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi.

Seaview Deluxe -ulkohytti

Seaview Deluxe on tilava 30 m² ulkohytti, jotka sijaitsevat kannen 7 etuosassa ja kannella 5 laivan perässä. Hytit ovat 2-4 matkustajalle ja niissä on merinäköala. Hytissä on yksi parisänky, sohva tai vuodesohva, sohvapöytä, työpöytä tuolilla, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet ja ilmainen wifi.

Panoramic-ulkohytti

Nämä hytit sijaitsevat kannella 7 aluksen keulassa, ja niissä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Katsot ulos siihen suuntaan, mihin laiva seilaa, ja tunnet olevasi kuin kippari ruorissa. Tarjolla on Panoramic Deluxe -hyttejä, jotka sijaitsevat laivan keulassa kulmassa sekä Panoramic Superior -hyttejä, jotka sijaitsevat laivan keulassa keskellä. Hytit ovat kooltaan noin 30 m². Hytit ovat kahdelle matkustajalle, ja niissä on oleskelualue jossa on pöytä, työpöytä tuoleineen, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet ja ilmainen wifi.

Deluxe-parvekehytti

Deluxe-parvekehytit ovat 2-4 matkustajalle ja keskimäärin kooltaan 21,5 m². Ne sijaitsevat ylemmillä kansilla, niissä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja oma noin 6 neliömetrin parveke. Hyteissä on myös suuri vaatekaappi, työpöytä, erillinen kylpyhuone suihkulla, TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi. Tarjolla on myös esteettömiä parvekehyttejä, joissa on suuremmat kylpyhuoneet.

Juniorsviitti

Juniorsviitit ovat kooltaan noin 22–25 m² ja ne ovat jopa neljälle matkustajalle. Sviitissä tila on jaettu seinällä, jossa on kääntyvä televisio, joten voit katsella televisiota sekä olohuoneesta että sängystä – ellet halua katsella näkymää lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista.

Juniorsviiteissä on yksityinen parveke (noin 6–9 m²), lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, queen size -kokoinen parisänky, kääntyvä TV, lepotuoli, vuodesohva ja pöytä, työpöytä ja tuoli, kaksi vaatekaappia, minibaari, hiustenkuivaaja, kahvinkeitin sekä kylpytakki ja -tossut. Hytin hintaan sisältyy myös Havila Gold -edut, tervetuliaispaketti, pääsy aamiaiselle Hildring Fine Dining -ravintolaan ja ilmainen wifi.

Lighthouse-sviitti

Lighthouse-sviittejä on vain kaksi kullakin laivalla. Lighthouse-sviitit ovat koko laivan hienoimpia hyttejä. Vuodevaatteiden laatu on muita hyttejä parempi. Sänky on leveämpi, parempi ja huonekalut ovat huippulaadukkaat.

Olohuoneessa on sekä oleskelualue että ruokailutilakalusteet ja suuri sohva television edessä. Kylpyhuoneessa on suihku ja kylpyamme. Omalla parvekkeella on poreamme, jossa voit levätä ja nauttia tähtitaivaasta, revontulista tai keskiyön auringosta.

Tervetuliaispaketti odottaa sinua, kun nouset kyytiin. Saat myös lisäpalvelua koko matkasi ajan. Lighthouse-sviitin asiakkaat voivat valita aamiaisen joko pääravintolassa tai Hildring Fine Dining -ravintolassa.

Kylpytakit ja -tossut kuuluvat tietenkin sviittiin, jossa on kaikki tarvittava. Sviitissä on ilmainen minibaari, joka täytetään päivittäin uudelleen.

Lighthouse-sviitit ovat kooltaan 45 m² ja niihin sisältyy yksityinen parveke (15 m²) porealtaalla, extraleveä parisänky, erillinen kylpyhuone suihkulla ja ammeella, ilmainen minibaari joka täytetään päivittäin, kylpytakki ja tossut, ainutlaatuinen sisustus, ruokailuhuone, iso sohva, istuskelualue, hiustenkuivaaja, tee ja kahvi, ilmainen wifi ja useita USB-portteja, Havila Gold -edut ja aamiainen Hildring Fine Dining-ravintolassa.

Hinnasto

Kahden hengen sisähytti alk. 840 €/hlö (marraskuu 2023)
Kahden hengen ikkunallinen hytti alk. 1 180 €/hlö (marraskuu 2023)
Kahden hengen parvekehytti alk. 1 290 €/hlö (marraskuu 2023)

Huomioithan, että yllä mainitut hinnat ovat alkaen hintoja, ja hinnat vaihtelevat kysynnän ja laivan kapasiteetin mukaan. Päivän hinnan saat asiakaspalvelustamme!

Hintaan sisältyy

 • Majoitus valitussa hyttiluokassa
 • À la carte -ruokailut laivalla (aamiainen, lounas ja illallinen)
 • Valikoitu pikkupurtava laivan Havly-kahvilassa
 • Kahvi ja tee koko risteilyn ajan
 • WiFi-yhteys laivalla
 • Laivan saunojen ja poreammeiden käyttö

Lisämaksusta

Lisätietoa

Aikataulut

Lisätietoa laivojen aikataulusta löydät englanniksi täältä.

Havila Gold

Voit korottaa risteilykokemuksesi Havila Gold -tasolle lisämaksusta. Havila Gold -asiakkaat saavat nauttia muun muassa laajemmasta menusta ja alennuksista laivalla. Bergen – Kirkkoniemi reitillä Havila Gold -etujen hinta on noin 300 €/hlö.

Havila Gold -etuihin sisältyy

 • Tervetuliaistarjotin hytissä (sis. kuohuviiniä) risteilyn alussa
 • Erikoiskahvi ja tee paketti
 • Virvoitusjuomat, mineraalivesi ja kylmäpuristetut mehut ruokailujen yhteydessä
 • Erikoisannoksia aamiaisella, lounaalla ja illallisella vain Havila Gold -asiakkaille
 • Juomia ja pientä purtavaa Havblikk-baarissa sisäänkirjautumisen jälkeen
 • Huonepalvelusta ei veloiteta toimitusmaksua
 • Alennuksia laivan kaupassa

Juomapaketit

Risteilylle on tarjolla sekä alkoholijuomia sisältäviä että alkoholittomia juomapaketteja. Juomapaketit sisältävät ennalta määrätyn määrän juoma-annoksia. Alkoholillisia juomapaketteja on saatavilla 50, 70 ja 100 juoma-annoksen paketeissa. Näihin paketteihin kuuluu myös alennus viinipulloista. Alkoholittomia juomapaketteja on saatavilla 30, 40 ja 50 juoma-annoksen paketeissa.

Havilan kyydissä voit kokea Norjan klassisen rannikkoreitin ja maan parhaat palat modernilla laivalla. Tutustu risteilyihin.