Huippuvuorten ympäri

Reitti

Oslo – Longyearbyen – Luoteis-Huippuvuorten kansallispuisto – Itäiset luonnonpuistot – Hornsund ja Bellsund – Isfjord – Longyearbyen – Oslo

Risteile Huippuvuorten ympäri 12 päivässä! Tällä risteilyllä nähdään Huippuvuorten upeimmat luontokohteet, ihastutaan arktisiin pikkukyliin ja bongaillaan jääkarhuja. Näet vuonomaisemia, villieläimiä, kansallispuistoja ja arktista elämänmenoa. Matkan hintaan sisältyvät lennot Oslosta Longyearbyeniin.

Risteilyajankohta: 2024: heinä-syyskuussa (12 pv)
2025: kesä-elokuussa (12 pv)

alk. 7 700 €

Tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Oslo

  Tutkimusmatka alkaa Oslosta, Norjan vuonojen rannalla sijaitsevasta pääkaupungista. Jos sinulla on aikaa ennen lentoa, tutustu kaupungin keskustaan.

  Kiehtovassa Oslossa on rikas historia ja muodikas taide-elämä. Löydät museoita, gallerioita ja henkeäsalpaavaa arkkitehtuuria, kuten kauniin oopperatalon ja uuden Munch-museon.

  Kävele Ekebergparkenin veistospuistossa tai rentoudu kelluvassa saunassa. Tutustu moderniin Sørengaan ja nauti urbaanista rantaelämästä tai kokeile New Nordic -ruokaa ennen kuin lennät Huippuvuorten saaristossa sijaitsevaan Longyearbyeniin.

  Huom! Vuoden 2025 risteilyillä yöpyminen lentokenttähotellissa Oslossa ennen lentoa Longyearbyeniin.

 • PÄIVÄ 2. Longyearbyen

  Aamiaisen jälkeen on aika tutustua maailman pohjoisimpaan kylään, värikkääseen asuinkeskukseen, missä moottorikelkkoja on enemmän kuin ihmisiä.

  Longyearbyeniin voi todella hyvin tutustua kävellen. Kävellessäsi pääkatua pitkin saatat nähdä huippuvuortenpeurojen kulkevan ohi. Vaikka ne ovat villejä, ne ovat myös uteliaita ja melko kesyjä. Ihaile jääkarhujen inspiroimaa taidetta tai vieraile North Pole Expedition -museossa.

  Ennen kuin nouset iltapäivällä laivaan, voit osallistua lounaan jälkeen hintaan sisältyvälle retkelle tai kokeilla lisämaksullista sähköpyöräilyä, koiravaljakkoajelua tai vaellusta.

  Huom! Vuoden 2025 risteilyillä toisen päivän aamuna lento Oslosta Longyearbyeniin.

 • PÄIVÄT 3-5. Luoteis-Huippuvuorten kansallispuisto

  Seuraavien kolmen päivän aikana tutustut Luoteis-Huippuvuorten kansallispuiston luonnonkauneuteen ja karuun tundraan. Jyrkkien vuorten, jylhien jäätiköiden ja kauniiden saarten erämaassa päästään etsimään arktisia eläimiä – valaita, hylkeitä, mursuja ja poroja. Jos onni potkaisee, saatetaan jopa nähdä jäällä metsästävä jääkarhu. Upeassa Kongsfjordissa saatat nähdä jäätiköiden syöksyvän mereen.

  Valmistaudu seikkailuun; aina tilaisuuden tullen lasketaan kajakit vesille tai käytetään pienempiä expedition-veneitä rantautumiseen. Maissa päästään patikoimaan tai saatetaan vaikka tehdä siivousretki rannalle.

 • PÄIVÄT 6-8. Huippuvuorten itäiset luonnonpuistot

  Ole valmis kaikkeen, sillä tämä matkasi vaihe on todella seikkailullinen. Jos jääolosuhteet suosivat, seilaa laiva pohjoisen 80° leveyspiirin yli ja pääset tutkimaan Huippuvuorten koillisosien koskematonta erämaata.

  Ehkäpä suunnaksi otetaan Bråsvellbreenin valtava jäätikkö, missä vesiputoukset syöksevät vettä jäätäviin syvyyksiin. Tai ehkä lähdetään Kvitøylle etsimään jäällä liikkuvia jääkarhuja. Laivan suunnatessa etelään voidaan tutkia Freemansundetia ja Kapp Leetä, tai mennä pienillä expedition-veneillä Edgeøyan tai Barentsøyan saarille.

  Todelliseen tutkimusmatkailutyyliin päivän reittisuunnitelma ja aktiviteetit riippuvat aina olosuhteista. Vapauta sisäinen tutkimusmatkailijasi jännittävillä maihinnousuilla, vaelluksilla ja melontaretkillä, ja pidä silmät auki luonnonvaraisten eläimien kuten jääkarhujen, mursujen, rantalintujen ja lokkien varalta.

  Jos jääolosuhteet eivät salli itään suuntaamista, koet yhtä paljon seikkailuja myös syvemmällä Huippuvuorten läntisten osien ihmeisiin tutustuen. Laiva kulkee joustavaa reittiä läpi syvien vuonojen ja korkealla kohoavien vuorten halki.

 • PÄIVÄT 9-10. Hornsund ja Bellsund

  Tutkimusmatka jatkuu etelään kohti Hornsundia – yhtä Huippuvuorten kauneimmista vuonoista. Runsas ja värikäs kasvillisuus tekee tilaa korkeille vuorille tämän viehättävän vesireitin varrella. Lähde kannelle katsomaan hylkeitä ja valaita, Hornsundtind-vuorta ja mereen halkeilevia jäätiköitä.

  Sitten suunnataan lumihuippuiseen Bellsundiin, jonka jyrkänteillä asuu ruokkien, rantalintujen ja myrskylintujen suuria yhdyskuntia. Jyrkänteiden alapuolella asustaa naaleja ja huippuvuortenpeuroja. Alueella voit myös bongata varhaisia kaivossiirtokuntia ja tutustua Wanny Woldstadiin, ensimmäiseen naispuoliseen metsästäjään.

 • PÄIVÄ 11. Isfjord

  Huippuvuorten tutkimusmatka jatkuu Isfjordin rehevään vuonoverkostoon, jossa näet valtavia jäätiköiden kaivertamia laaksoja, joissa on runsaasti villieläimiä, kasvillisuutta ja historiaa.

  Pohjoisessa sijaitsevassa Alkehornetissa asuu rantalintuja, kajavia, huippuvuortenpeuroja ja naaleja. Alueen menneisyys valaanpyynnin- ja metsästyksen keskuksena on selvästi näkyvillä rannoilla ja lahdissa. Kauempana etelässä ohitamme entisen Isfjord Radio -satelliittiviestintäaseman, joka on nykyään yksi maailman kauneimmalla paikalla sijaitsevista hotelleista.

  Päivän aktiviteetit määräytyvät Isfjordin alati muuttuvien sääolosuhteiden mukaan. Tutkimusmatkatiimi päättää, milloin ja minne on paras mennä tustumaan.

 • PÄIVÄ 12. Longyearbyen – Oslo

  Arktinen seikkailusi päättyy Longyearbyeniin. Ennen paluulentoa Osloon sinulla on aikaa tutustua Longyearbyeniin ja tehdä ostoksia – ehkäpä ostat lämpimän villapaidan tuliaiseksi.

  Kuljetus vie sinut lentokentälle paluulentoa varten. Palaat kotiin tietäen enemmän arktisen alueen eläimistä, historiasta, napajäästä ja ilmastonmuutoksesta – ja mukanasi on muistoja uskomattomasta kokemuksesta.

  Matka päättyy.

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

Ulkohytti (L) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Venttiili-ikkunat, rajoitettu näköala/ei näköalaa. Sijainti alakansilla.

Ulkohytti (J) 5-13 m²
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

Arctic Superior -ulkohytit

Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

Ulkohytti (P) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti ylä- ja keskikansilla.

Expedition-sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²
Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Arctic Superior Minisviitti (QJ) 15 – 20 m²
Rajoitettu näköala/ei näköalaa, sohvaryhmä, tv, minibaari.

Hinnasto

Huippuvuorten ympäri

Circumnavigating Svalbard – The Ultimate Expedition

Lähdöt 2024: 8.7.
Lähdöt 2025:
30.6., 10.7., 20.7., 30.7., 9.8., 19.8.
Laiva: Fram

Lähdöt 2024: 23.7., 2.8., 12.8., 22.8., 1.9.
Lähdöt 2025:
7.7., 17.7.
Laiva: Spitsbergen

Polar-sisähytti alk. 7 700 €/hlö
Polar-ulkohytti alk. 8 500 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 8 900 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Lennot

 • Economy-luokan lennot Oslo–Longyearbyen–Oslo

Hotelli

 • Hotelliyö (sis. aamiainen ja lounas) ennen risteilyn alkua

Kuljetukset

 • Kaikki kuljetukset Longyearbyenissä

Retket

 • Maksuton retki Longyearbyenissä ennen risteilyn alkua

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune-ravintolassa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivan yleisissä tiloissa
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, panoraamasaunan ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!