Islannin ympäri: Haltijoita, saagoja ja tulivuoria

Reitti

Reykjavík – Stykkishólmur – Patreksfjörður – Luoteis-Islanti – Akureyri – Grímsey – Bakkagerði – Heimaey – Reykjavík

Hämmästy Islannin karuista maisemista tulivuorineen, geysireineen, jäätiköineen ja vesiputouksineen. Bongaa ryhävalaita, maitovalaita ja lunneja omassa elinympäristössään. Koe upea Islanti mereltä käsin yhdeksän päivän tutkimusmatkalla.

HUOM! Risteilystä on saatavilla myös pidempi yhdentoista päivän versio. Tutustu matkaohjelmaan täällä.

Risteilyajankohta: 2024: 16.5., 24.5., 1.6. (9 pv)

alk. 4 500 €

Varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Reykjavík

  Tutkimusmatkasi Islantiin alkaa vilkkaasta Reykjavíkista, joka on täynnä taidetta, kulttuuria ja historiaa. Tee kävelyretki Laugavegur-ostoskadulle ja upealle Hallgrímskirkja-kirkolle. Tai vieraile jossakin kaupungin useista gallerioista ja museoista.

  Merimatka alkaa satamasta, missä tutkimusmatka-alus jo odottaa. Etsi hyttisi, tutustu laivaan ja tapaa tutkimusmatkatiimi. Sen jälkeen on aika nauttia rento tervetuliaisillallinen, kun laiva ottaa suunnan kohti Stykkishólmuria.

 • PÄIVÄ 2. Stykkishólmur

  Aika tuntuu pysähtyneen Stykkishólmurissa, pienessä kalastajakylässä Breiðafjörðurin lahdella. Värikkäät talot luovat kontrastin kaukana häämöttäville vuorille.

  Lähistöllä on Snæfellsnesin niemimaan kansallispuisto, jonka länsipäässä on jään peittämä Snæfellsjökull-tulivuori. Niemimaa on saanut lempinimen Pikku-Islanti alueen monimuotoisesta tuliperäisestä maisemasta johtuen.

  Vieraile Djúpalónssandurin mustahiekkaisella rannalla ja Lóndrangarin basalttikallioilla. Voit myös kokeilla lumikelkkailua jäätiköllä tai osallistua rannikolle suuntaavalle opastetulle patikkaretkelle, johon sisältyy myös jäätikköluolakierros.

 • PÄIVÄ 3. Patreksfjörður

  Patreksfjörður on unohtumattoman kaunis. Tutustu Euroopan läntisimmän kylän kalastusperinteisiin. Voit jopa pulahtaa kylän ulkoaltaaseen, josta on upeat vuononäkymät.

  Tutustu ympäröivään alueeseen patikoimalla vuonojen halki tai käy Rauðasandurin rannalla katsomassa hylkeitä. Voit myös osallistua retkelle Dynjandin vesiputouksille. Kyseessä on kuusi putousta, jotka yhdessä ovat Länsivuonojen suurimmat ja upeimmat.

  Lintuharrastajien ei kannata jättää väliin vierailua Látrabjargissa, missä Euroopan suurimmilla lintukallioilla majailevat lunnit, suulat, rantalinnut ja ruokit.

 • PÄIVÄ 4. Luoteis-Islanti

  Yksi tutkimusmatkaristeilyn parhaista puolista on vapauden tunne. Päivä vietetään Islannin luoteisosassa, mutta koska olosuhteet voivat vaihdella, ei etukäteen voida sanoa tarkalleen mitä on luvassa. Voit kuitenkin olla varma, että laivan kapteeni ja tutkimusmatkatiimi löytävät parhaat mahdollisuudet seikkailulle.

  Päivän aikana saatetaan rantautua pienillä expedition-veneillä ja lähteä patikoimaan, uimaan tai siivoamaan rantaa. Tai ehkäpä alle otetaan kajakit ja tutkitaan niiden kyydissä kaunista poukamaa.

  Ei kannata myöskään unohtaa, että voit myös osallistua laivalla pidettäviin luentoihin, vierailla tiedekeskuksessa, saada vinkkejä ammattivalokuvaajalta tai pulahtaa poreammeeseen!

 • PÄIVÄ 5. Akureyri

  Tänään risteillään pitkin Eyjafjörðuria, Islannin pisintä vuonoa. Määränpäänä on Akureyri, Islannin pohjoisosien pääkaupunki. Saaren pohjoisosat ovat otollinen alue ryhävalaiden, valkokuonodelfiinien ja pyöriäisten bongailuun.

  Kävele Akureyrin mielenkiintoisilla kaduilla, joilla on viehättäviä värikkäitä puutaloja. Tutustu kaupungin historiaan Akureyri-museossa. Piipahda myös Norðurslóð-museossa, jonka näyttelyt esittelevät Islannin asutusta, kulttuuria ja pohjoisen saaren jokapäiväistä elämää.

  Kauempana sisämaassa voit vierailla viehättävällä Goðafoss-vesiputouksella, jossa turkoosi vesi ryöpsähtelee pitkin mustia kallioita. Mývatn-järvellä, joka on yksi Islannin aktiivisimmista tuliperäisistä alueista, voit myös tarkkailla haahkoja sekä virta-alleja.

 • PÄIVÄ 6. Grímsey

  Grímseyn saaresta on liikkeellä paljon perimätietoa ja tarinoita saaren ensimmäisestä asukkaasta, Grímurista. Syrjäisellä saarella asuu nykyään noin kuusikymmentä ihmistä, ja se tunnetaan erityisesti lunnien pesimäpaikkana.

  Grímsey tunnetaan myös siitä, että se sijaitsee aivan napapiirillä. Saari on ainut osa Islantia, jonka halki napapiiri kulkee. Tee patikkaretki Orbis et Globus -veistokselle. Valtavan betonipallon muotoinen veistos siirtyy joka vuosi pohjoisempaan kuvastaen napapiirin liikettä. Vuoteen 2050 mennessä napapiiri tulee siirtymään niin pohjoiseen, ettei se enää kulje saaren poikki.

 • PÄIVÄ 7. Bakkagerði

  Tutkimusmatka jatkuu kohti Bakkagerðin pientä asutuskeskusta. Tarinoiden mukaan Bakkagerðissä asuu paljon haltijoita, jotka paikalliset tuntevat nimellä huldufólk.

  Paikka on suosittua patikointialuetta, jonka kaunista maisemaa täplittävät viheriät laaksot ja värikkäät ryoliittikalliot. Kallioilla asustaa myrkysliitäjiä, kajavia, haahkoja ja lunneja. Päivän aikana saatetaan myös vierailla Hafnarhólmin lunniyhteiskunnan luona.

 • PÄIVÄ 8. Heimaey

  Heimaey on Islannin etelärannikolla sijaitsevien Vestmannasaarien ainut asutettu saari. Saarella on mielenkiintoinen historia, ja siellä näkyvät edelleen jäljet vuoden 1973 tulivuorenpurkauksesta, joka lähes tuhosi koko saaren.

  Vieraile Eldheimar-museossa, mistä löydät aikaan pysähtyneen kodin ja opit lisää tuhoisasta purkauksesta ja sen jälkimainingeista. Voit myös tehdä patikkaretken Stórhöfðiin etsimään lunneja, joita alueella pesii kesäisin lähes kahdeksan miljoonaa. Patikoi aina Eldfell-vuoren tuliperäiselle huipulle saakka, mistä avautuvat uskomattomat näkymät alas kylään.

 • PÄIVÄ 9. Reykjavík

  Tutkimusmatka Islannissa päättyy kiehtovaan Reykjavíkiin. Ehdit vielä tutustua paikkoihin, joita et nähnyt matkan ensimmäisenä päivänä. Vieraile vaikkapa kuuluisalla Sinisellä laguunilla tai lähde katsomaan Kultaisen kolmion luonnonihmeitä. Matka päättyy. 

Hytit

Hinnasto

Islannin ympäri: Haltijoita, saagoja ja tulivuoria

Circumnavigating Iceland – The Land of Elves, Sagas, and Volcanoes (Itinerary 1)

Lähdöt 2024: 16.5., 24.5., 1.6.
Laiva: Fridtjof Nansen

Polar-ulkohytti alk. 4 500 €/hlö
Arctic Superior -ikkunahytti alk. 5 000 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 5 400 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune- ja Fredheim-ravintoloissa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivan yleisissä tiloissa
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, saunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!