MS Rotterdam

Varaa risteily

MS Rotterdam on Pinnacle-laivaluokan kolmas risteilijä ja varustamon historiassa jo seitsemäs Rotterdam-niminen alus. Ensimmäinen Rotterdam-nimeä kantava alus oli koko varustamon ensimmäinen risteilijä, joten nimen juuret ulottuvat kauas varustamon historiaan. Aluksella nähdään Holland America Linelle tunnusomaisia piirteitä erinomaisesta ruoasta palkittuun asiakaspalveluun unohtamatta kattavaa viihdetarjontaa ja upeita taideteoksia. Aluksen hyttivalikoima on monipuolinen ja tarjolla on perushyttien lisäksi myös yhden hengen hyttejä sekä tilavampia perhehyttejä.

Ruokailu

Aluksen pääravintola on vaikuttava Dining Room. Muita hintaan sisältyviä ruokailuvaihtoehtoja ovat buffetravintola Lido Market, rentoa diner-ruokaa tarjoileva allasravintola Dine-In, pizzaravintola New York Deli & Pizza sekä perinteistä hollantilaista kahvia ja herkkuja tarjoileva Grand Dutch Café. Näiden vaihtoehtojen lisäksi alukselta löytyy kuusi lisämaksullista erikoisravintolaa. Näihin lukeutuvat muun muassa ranskalaista merihenkistä ruokaa tarjoileva Rudi’s Sel de Mer, sushiravintola Nami Sushi sekä pihviravintola Pinnacle Grill. Club Orange -asiakkaille on myös oma yksityinen ravintola.

Viihde

Laivalla pääsee nauttimaan monipuolisesta livemusiikista. Rolling Stone Rock Roomissa jammaillaan klassisten rock-hittien tahtiin, Lincoln Center Stagella soi kamarimusiikki, Billboard Onboardilla kuullaan live-esityksiä listahiteistä ja B.B. King’s Blues Clubilla nautitaan Memphisin musiikin helmistä. World Stage -teatterin iltaviihteen kruunaa 270-asteen LED-näyttö, joka tekee näytöksistä entistäkin mukaansatempaavampia.

Urheilu ja hyvinvointi

Aluksen Greenhouse Spa & Salon -kylpyläalue on ihana rentoutumispaikka allaskannen keulassa. Kylpylässä on tarjolla laaja valikoima erilaisia hoitoja hieronnoista kasvohoitoihin. Kylpyläalueen läheisyydessä sijaitsee myös aluksen kuntokeskus. Allaskannella on uima-allas ja poreammeita. Liikkuva lasikatto suojaa allasaluetta huonon sään iskiessä. Kantta ylempää löytyy juoksurata ja urheilukenttä.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Tietoa laivasta

 • Rakennusvuosi 2021
 • Kunnostettu
 • Bruttotonnit 99 800 t
 • Pituus 300 m
 • Leveys 35 m
 • Asiakaskannet 12
 • Matkustajia 2 670
 • Henkilökuntaa 1 025
 • Hyttejä 1 340

Palvelut

 • Ravintolat 11
 • Baarit 6
 • Teatteri
 • Kasino
 • Kirjasto
 • Kuntokeskus
 • Kylpylä
 • Uima-altaat 3
 • Porealtaat 7
 • Ohjelmaa lapsille
 • WiFi
 • 24 tunnin huonepalvelu
 • Väliovellisia hyttejä
 • Hyttejä liikuntarajoitteisille
 • Yhden hengen hyttejä
 • Sähköjännite 110/220 v

Hytit

Sisähytti

Sisähyteissä on kaksi erillistä Mariner’s Dream -vuodetta, jotka saa yhdistettyä parivuoteeksi. Hyteissä on lisäksi kylpyhuone suihkulla. Hyttien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, puhelin ja tallelokero.

Laivalla on saatavilla myös Spa-sisähyttejä. Spa-hyteissä on muun muassa joogamatot ja iPod-telakka. Hytit sijaitsevat kätevästi lähellä Greenhouse Spa & Salon -kylpyläaluetta.

Hytin koko on noin 13–21 m².

Yhden hengen ulkohytti

Yhden hengen ulkohytti on täydellinen vaihtoehto yksin matkustavalle. Hytissä on leveä Mariner’s Dream -vuode. Hyttien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, puhelin ja tallelokero.

Hytin koko on noin 12–16 m².

Ulkohytti

Ulkohyteissä on kaksi erillistä Mariner’s Dream -vuodetta, jotka saa yhdistettyä parivuoteeksi. Hyteissä on lisäksi kylpyhuone suihkulla. Hyttien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, puhelin ja tallelokero.

Laivalla on saatavilla myös Spa-ulkohyttejä ja suurempia Family-ulkohyttejä. Spa-hyteissä on muun muassa joogamatot ja iPod-telakka. Hytit sijaitsevat kätevästi lähellä Greenhouse Spa & Salon -kylpyläaluetta. Family-hytit ovat puolestaan kooltaan suurempia, ja niihin mahtuu majoittumaan jopa viisi matkustajaa. Family-hyteissä on lisäksi toinen kylpyhuone.

Hytin koko on noin 16–26 m².
Family-hytin koko on noin 21 m².

Parvekehytti

Parvekehyteissä on kaksi erillistä Mariner’s Dream -vuodetta, jotka saa yhdistettyä parivuoteeksi. Hyteissä on lisäksi kylpyhuone suihkulla ja ammeella sekä sohvaryhmä. Hyttien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, puhelin ja tallelokero. Hyteissä on oma parveke. Osassa hyteistä on rajoitettu merinäkymä.

Laivalla on saatavilla myös Spa-parvekehyttejä. Spa-hyteissä on muun muassa joogamatot ja iPod-telakka. Hytit sijaitsevat kätevästi lähellä Greenhouse Spa & Salon -kylpyläaluetta.

Hytin koko parvekkeineen on noin 21–38 m².

Vista-sviitti

Vista-sviiteissä on kaksi erillistä Mariner’s Dream -vuodetta, jotka saa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviiteissä on lisäksi kylpyhuone suihkulla sekä sohvaryhmä. Sviittien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari ja jääkaappi, puhelin ja tallelokero. Sviiteissä on oma parveke.

Sviitin koko parvekkeineen on noin 24–33 m².

Signature-sviitti

Signature-sviiteissä on kaksi erillistä Mariner’s Dream -vuodetta, jotka saa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviiteissä on lisäksi kylpyhuone suihkulla sekä sohvaryhmä. Sviittien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, puhelin ja tallelokero. Sviiteissä on oma parveke.

Sviitin koko parvekkeineen on noin 27–37 m².

Neptune-sviitti

Neptune-sviiteissä on kaksi erillistä Mariner’s Dream -vuodetta, jotka saa yhdistettyä parivuoteeksi. Sviiteissä on lisäksi kylpyhuone suihkulla ja poreammeella sekä sohvaryhmä. Sviittien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, puhelin ja tallelokero. Sviiteissä on oma parveke. Neptune-sviittien asiakkaiden käytössä on yksityinen Neptune Lounge sekä concierge.

Laivalla on saatavilla myös Neptune Spa -sviittejä. Spa-sviiteissä on muun muassa joogamatot ja iPod-telakka. Hytit sijaitsevat kätevästi lähellä Greenhouse Spa & Salon -kylpyläaluetta.

Sviitin koko parvekkeineen on noin 43–47 m².

Pinnacle-sviitti

Eleganteissa Pinnacle-sviiteissä on makuuhuone, kaksi kylpyhuonetta, olohuone, ruokailutila sekä ruokakomero. Makuuhuoneessa on Mariner’s Dream -parivuode. Suuremmassa kylpyhuoneessa on suihku ja poreamme. Sviittien perusvarusteluun kuuluu interaktiivinen LED-televisio ja On-Demand-elokuvapalvelu, minibaari, jääkaappi, mikro, tallelokero, puhelin ja äänentoistojärjestelmä. Sviiteissä on oma parveke poreammeineen. Pinnacle-sviittien asiakkaiden käytössä on yksityinen Neptune Lounge sekä concierge.

Sviitin koko parvekkeineen on noin 120 m².

Galleria

Tarjoukset

Ajankohtaista

Laivaluokka

Pinnacle

Pinnacle-laivaluokkaan kuuluvat laivaston suurimmat alukset, vuonna 2016 valmistunut MS Koningsdam, loppuvuodesta 2018 valmistunut MS Nieuw Statendam sekä vuonna 2021 valmistunut MS Rotterdam. Moderneihin aluksiin mahtuu noin 2 650 matkustajaa. Pinnacle-luokan aluksen omia erikoisuuksia ovat muun muassa LED-näyttöjä esityksissään hyödyntävä World Stage -teatteri ja ranskalainen erikoisravintola Sel de Mer.