22.9.2021

Risteilylaivat liikkuvat taas – testissä Välimeren-risteily

Varaa risteily

Risteilyjen uudelleen startti

Risteilyalukset aloittelevat hiljalleen liikennöintiä maailman merillä. Millaista matkustaminen on pandemian jälkeisenä aikana, ja miten risteilyvarustamot ottavat laivoillaan turvallisuusnäkökohdat huomioon? Kävimme testaamassa Norwegian Cruise Linen risteilyä Välimerellä aivan ensimmäisten joukossa syyskuussa 2021. Norwegian Getaway -laivan Civitavecchiasta lähtenyt come back -risteily toteutettiin erikseen kutsutulle testiryhmälle – ja täten henkilökunta pystyi vielä hiomaan uusia käytäntöjä ja palvelukonseptia pitkän tauon jälkeen käytännössä. Risteily sujui todella kivoissa tunnelmissa – katso alta vinkit ja risteilytarina Välimereltä!

Norwegian Getaway aloitti liikennöinnin Välimerellä syyskuussa.

Toimenpiteet laivalla

Mitä asioita tulee ottaa huomioon ennen risteilylle lähtöä? Norwegian Cruise Line panostaa matkustajien turvallisuuteen monin eri tavoin. Alla tarkempi listaus varustamon uusista toimenpiteistä.

Rokotukset ja testit: Risteilyvarustamo vaatii matkustajilta EU-rokotustodistuksen eli täyden rokotussuojan. Toisen rokotusannoksen ottamisesta on täytynyt kulua 14 vuorokautta. Lisäksi matkustajat testataan pikatestillä satamaterminaalissa ennen laivaan nousua, ilman erillisiä kustannuksia. Myös henkilökunnalla on täysi rokotesuoja, ja heidät testataan aina laivaan saapuessa.

Satamaan saapuminen: Matkustajien tulo satamaan on porrastettu, joten ruuhkaa tai jonotusta ei pääse syntymään.

Maskit: Varustamo suosittelee maskin käyttöä laivan sisätiloissa, jos turvavälin pitäminen muihin ei ole mahdollista. Laivan henkilökunta käyttää maskeja.

Hygieniataso: Laivan hygieniataso pidetään korkealla. Henkilökunta puhdistaa pintoja tehostetusti ja ohjaa käsihygienian toteuttamisessa.

Teknologia: Pandemian aikana on kehitelty uusia innovaatioita. Uusi kasvojentunnistusohjelma sujuvoittaa laivaan nousua ja esimerkiksi ravintoloiden ruokalistat voi ladata puhelimelle QR-koodin avulla. Varustamon oman sovelluksen kautta pystyy seuraamaan päivän ohjelmaa ja varaamaan palveluita.

Tyylikäs Norwegian Getaway.

Järjestelyt käytännössä

Miten asiat sitten toimivat käytännössä? Risteileminen oli edelleen aivan yhtä rentoa ja hauskaa kuin aikaisemminkin. Laivan turvatoimet lisäsivät luottamusta varustamoa kohden ja sujuvoittivat lomailua. Erityisesti henkilökunnan loistava asenne jäi risteilyltä mieleen. Rutiinit oli hiottu yhtenäisiksi eikä palvelu olisi voinut olla tehokkaampaa ja ystävällisempää. Norwegian Cruise Line oli selkeästi panostanut siihen, että risteilyllä on rento tunnelma – meidän matkustajien oli helppo nauttia risteilystä, kun ammattitaitoinen henkilökunta huolehti kaikista käytännön asioista.

Norwegian Getawayn kutsuvierasristeilyllä pysähdyttiin yhdessä satamassa, Mallorcan ihastuttavassa pääkaupungissa Palmassa. Maissa käynti oli sujuvaa ja helppoa, sillä satamassa ei ollut minkäänlaisia rajamuodollisuuksia – laivan avainkortti ja kasvojentunnistusohjelma avasivat tien satamaan ja takaisin laivaan.

Norwegian Getaway Palman satamassa.

Norwegian Getaway

Norwegian Getaway on vuonna 2014 valmistunut laiva, jolle mahtuu noin 4000 matkustajaa. Laivat seilaavat tällä hetkellä tavallista pienemmällä kapasiteetilla, joskin laiva on kuitenkin niin iso, että matkustajat mahtuvat liikkumaan sen uumenissa ilman ruuhkia ja jonotuksia täydelläkin kapasiteetilla.

Parasta laivalla oli mukavan henkilökunnan lisäksi ehdottomasti ruoka ja viihde. Ehdimme testata risteilyn aikana viittä ravintolaa, joista kaikki olivat erinomaisia. Laivaltahan löytyy huimat 29 ravintolaa, joista yhdeksän kuuluu risteilyn hintaan (muut pienellä lisämaksulla). Erityisen mukavaa oli se, että monissa ravintoloissa ruokailu oli mahdollista ulkona kannella meren äärellä. Lisämaksullisten erikoisravintoloiden lisäksi myös hintaan sisältyvät ravintolat yllättivät: buffet-ravintolan vaihtoehdot olivat suorastaan loistavia. Norwegian Cruise Linen tavaramerkkinä tunnettu ”freestyle cruising” ilman kiinteitä kattausaikoja ja pukukoodeja oli omiaan luomaan rentoa tunnelmaa.

Norwegian Cruise Linen laivat tunnetaan erinomaisesta viihteestään emmekä joutuneet tälläkään kertaa pettymään. Broadway-musikaali ”Burn the Floor” oli niin mukaansa tempaava, että yleisö osoitti esityksen päätteeksi seisten suosiotaan. Viihdetarjonta oli muutenkin runsasta ja matkustajien turvallisuus oli otettu huomioon mm. porrastamalla näytösaikoja. Broadway-musikaaleihin oli tehty jo ennakkoon alustavat aikavaraukset, joista sai valita itselleen sopivimmat – pienempien esitysten katsojamääriä sen sijaan oli rajoitettu, joten niihin päästääkseen oli toimittava nopeasti laivalla. Yökerhot olivat vielä meidän risteilyllämme kiinni, mutta syyskuun lämmin ilta otti juhlijat vastaan laivan takaosan kannella dj:neen ja baareineen.

Laivan muita vetonauloja olivat valtava uima-allasalue ja vesiliukumäet, jotka nostattivat tukan pystyyn. Näin jänniä laskuja emme mekään olleet hetkeen kokeneet. Aurinkokannelta löytyvää kiipeilyrataa emme käyneet kokeilemassa, mutta kuulimme jännittäviä kiipeilytarinoita muilta matkaajilta. Kannella oli ohjelmaa täysin tavalliseen tapaan – myös kaikki palvelut olivat normaalisti auki.

Mitä muuta risteilyltä jäi mieleen? No etenkin se, kuinka hyvin risteily antoi rahoille vastinetta. Norwegian Cruise Linen hinnat sisältävät hotellihuonemaisen hytin lisäksi myös ruokailut ja viihdeohjelman laivalla. Norwegian Cruise Line tarjoaa risteilyilleen pienestä lisämaksusta rahanarvoista etupakettia, jonka suosittelemmekin ehdottomasti hankkimaan jo risteilyn varausvaiheessa. Viikon risteilyllä Free at Sea -paketti maksaa 99 €/hlö ja se sisältää kampanjatarjouksista riippuen 2-4 etua, kuten juoma- ja erikoisravintolapaketin. Jo pelkän juomapaketin arvo on yksinään useita satoja euroja. Yksittäin ostettuna juomat ovatkin laivalla melko tyyritä, joten paketin ostaminen kannattaa.

Ensi kesän risteilyreitit

Norwegian Cruise Linen risteilykausi jatkuu Välimerellä huhtikuussa 2022. Ihania reittejä on tarjolla niin Välimeren läntiselle kuin itäiselle puolellekin. Lähtösatamaksi voi valita vaikkapa Barcelonan, Rooman, Venetsian tai Ateenan. Katso kaikki risteilyreitit täältä!

Läntinen Välimeri, 7 yötä

Hinta alkaen 965 €/hlö

Reitti: Barcelona – Ajaccio, Korsika – Napoli – Civitavecchia, Rooma – Livorno – Cannes – Palma de Mallorca – Barcelona

Itäinen Välimeri / 7 yötä

Hinta alkaen 930 €/hlö

Reitti: Pireus, Ateena – Kusadasi (Efesos) – Patmos – Ródos – Mýkonos – Argostoli, Kefalonia – Korfu – Santorini – Pireus, Ateena

Kiinnostuitko Norwegian Cruise Linen risteilyistä? Löydät varustamon risteilyt Risteilykeskuksen nettivaraamosta. Ajankohtaiset risteilytarjoukset voit tarkistaa tarjoussivultamme.

Edellinen artikkeli

20.9.2021

Celebrity Apex – millainen on tyylikäs uutuuslaiva?

Edge-laivaluokkaan kuuluva Celebrity Apex on sisarlaivansa Celebrity Edgen tapaan risteilymaailman kiehtovimpia ja puhutuimpia uutuksia. Risteilykeskuksen asiantuntijat valitsivat suosikkipaikkansa laivalta.

Lue lisää : Celebrity Apex – millainen on tyylikäs uutuuslaiva?

Seuraava artikkeli

12.10.2021

Testissä premium-luokan risteily – Oceania Cruises

Risteilykeskuksen Antti kävi tasokkaan Oceania Cruises -varustamon testiristeilyllä. Lue, millaista lomailu oli premium-luokan laivalla!

Lue lisää : Testissä premium-luokan risteily – Oceania Cruises