28.8.2023

Lumoava Ketchikan ja kolme muuta kiehtovaa kohdetta Alaskan risteilyreitiltä

Varaa risteily

Yhdysvaltojen suurimman osavaltion Alaskan mahtava luonto, laajat erämaat ja monipuolinen eläimistö tekevät siitä ainutlaatuisen matkakohteen. Alaskan ainutlaatuisuus korostuu erityisesti risteilykohteena. Monet alueen pienemmistä kaupungeista ovat saavutettavissa vain vesitse tai ilmateitse, mikä tekee risteilystä ihanteellisen tavan tutustua niihin.

Alaskan risteilylle on monta lähtöpistettä, kuten Seattle, Vancouver, Seward ja Whittier. Vaikka lähtöpaikat vaihtelevat, suosituimmat pysähdyskohteet säilyvät useimpien risteilyjen reiteillä samoina. Ketchikanin ja Juneaun kaltaiset kaupungit ovat usein matkareitin varrella. Myös kuuluisa Hubbardin jäätikkö on monen risteilyn kohokohta.

Lue alta Risteilykeskuksen vinkit Alaskan kiehtovimpiin kohteisiin!

Esimerkki: Alaskan risteily Vancouverista

Vancouver – Inside Passage – Icy Strait Point, Alaska – Hubbardin jäätikkö, Alaska – Juneau, Alaska – Ketchikan, Alaska – Inside Passage – Vancouver

Vancouver: Kiehtova suurkaupunki

Kanadan länsirannikolla sijaitsee yksi maailman monipuolisimmista ja kauneimmista kaupungeista – Vancouver. Tämä eloisa metropoli tarjoaa vaikuttavaa arkkitehtuuria, kiehtovaa kulttuuria ja henkeäsalpaavia luontonäkymiä yhdistettynä ystävälliseen ilmapiiriin.

Luonto on aina lähellä Vancouverissa. Kaupunki on kuuluisa upeista maisemistaan, joita hallitsevat vuoret ja Tyyni valtameri. Stanley Parkin vehreä puistoalue tarjoaa pakopaikan kiireestä ja mahdollisuuden nauttia luonnonrauhasta, kun taas kaupungin lukuisissa museoissa, gallerioissa ja tapahtuma-areenoilla voi uppoutua paikalliseen ja kansainväliseen taiteeseen sekä kulttuuriin urheilua unohtamatta. Myös aktiivisille matkailijoille Vancouver tarjoaa paljon; vuoristossa ja rannikkolla voi harrastaa vaikkapa pyöräilyä, patikointia ja hiihtoa. Grouse Mountain ja Cypress Mountain ovat suosittuja hiihto- ja laskettelukohteita talvisin, kun taas kesällä matkustajat voivat patikoida niiden upeilla reiteillä.

Muista ainakin nämä Vancouverissa…

  1. Stanley Park: Älä jätä väliin Stanley Parkia, joka tarjoaa upeita kävelyreittejä, puutarhoja ja näköalapaikkoja. Alueella kannattaa vuokrata polkupyörä tai kävellä Seawall-nimistä rantareittiä pitkin.
  2. Granville Island: Vieraile Granville Islandin vilkkailla markkinoilla, joilta löydät tuoreita herkkuja, käsitöitä ja paikallista taidetta. Alueella on myös taidegallerioita, teattereita ja pieniä putiikkeja. Etenkin viikonloppuisin alue kuhisee paikallista elämää.
  3. Gastown: Tutustu Vancouverin historialliseen Gastownin alueeseen, joka tunnetaan tunnetaan upeasta arkkitehtuuristaan ja ikonisesta höyrykellostaan.
Vancouver on yksi Kanadan suurimmista kaupungeista.

Ketchikan: Historiaa ja kulttuuria

Ketchikan tunnetaan ”Alaskan ensimmäisenä kaupunkina”, sillä sinne saavutaan ensimmäisenä kun matkustetaan Manner-Yhdysvalloista rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Viehättävä kaupunki sijaitsee Revillagigedosaarella ja sen upea luonto, kalastusmahdollisuudet ja kulttuuriperintö tekevät siitä suositun matkakohteen.

Ketchikanin ehkä tunnetuin piirre on sen rikas alkuperäiskansojen kulttuuri ja toteemipaalut. Toteemit ovat alkuperäiskansojen taiteen ja historian tärkeitä ilmaisuja, ja Ketchikanissa voi ihailla niitä sekä Totem Bight State Historical Parkissa että Saxman Native Village’ssa. Näissä paikoissa vierailijat voivat oppia enemmän alkuperäiskansojen historiasta, taiteesta ja perinteistä.

Kaupungin ympärillä olevat vuoret ja merimaisemat houkuttelevat ulkoilmaihmisiä. Vaellusreitit tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua Alaskan luonnon monimuotoisuuteen. Lisäksi Ketchikan on tunnettu kalastuspaikkana, erityisesti lohenkalastuksesta. Monet matkailijat osallistuvat kalastusretkille paikallisten oppaiden kanssa ja syksyllä kaupunkia halkova Ketchikan-joki kuhisee lohia matkalla yläjuoksulle kutemaan.

Ketchikanin keskusta-alue tarjoaa monia mahdollisuuksia ostoksille ja ruokailuun. Creek Street on viehättävä kävelykatu, joka tunnetaan entisestä punaisten lyhtyjen alueesta. Nykyään se on täynnä putiikkeja, gallerioita ja ravintoloita. Ketchikanissa on myös museoita, kuten Tongass Historical Museum, jotka tarjoavat tietoa kaupungin historiasta ja kehityksestä.

Muista ainakin nämä Ketchikanissa…

  1. Creek Street: Historiallinen Creek Street on Ketchikanin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Tutustu puisen kävelykadun putiikkeihin, taidegallerioihin ja ravintoloihin, ja äläkä unohda kuvata kauniita maisemia.
  2. Totem Bight State Historical Park: Vieraile Totem Bight -puistossa, jossa voit ihailla vaikuttavia totempylväitä ja oppia Alaskan alkuperäiskansojen historiasta ja kulttuurista.
  3. Misty Fjords National Monument: Jos aika sallii, harkitse retkeä Alaskan erämaahan. Misty Fjords National Monumentin alue tarjoaa jyrkkiä kallioisia rinteitä, syviä vuonoja ja vesiputouksia. Voit tutustua alueeseen veneellä tai vesitasolentokoneella.
Ketchikan on yksi risteilyreitin ihastuttavimmista kohteista.

Juneau: Alaskan pääkaupunki

Juneau on Alaskan osavaltion pääkaupunki ja yksi Yhdysvaltain erikoisimmista pääkaupungeista. Se sijaitsee Kaakkois-Alaskassa upeiden vuorimaisemien ja vesistöjen ympäröimänä. Kaupunki on ainutlaatuinen paitsi sijaintinsa myös luontonsa, kulttuurinsa ja historiansa ansiosta. Yksi Juneaun erottuvimmista piirteistä on se, että siihen ei ole maantieyhteyttä muualta Yhdysvaltain mantereelta. Kaupunki on saavutettavissa ainoastaan laivalla tai lentäen. Tämä tekee matkustamisesta sinne erityisen jännittävää.
Mendenhall-jäätikkö on yksi alueen kuuluisimmista luonnonnähtävyyksistä. Vierailijat voivat tehdä retkiä jäätikölle, patikoida sen ympäristössä ja oppia lisää jäätikön vaikutuksesta alueen ekosysteemiin. Kulttuurillisesti Juneau tarjoaa paljon nähtävää. Alaska State Museum tarjoaa kattavan katsauksen osavaltion historiaan, alkuperäiskansojen perinteisiin ja luontoon.

Muista ainakin nämä Juneaussa…

  1. Mendenhall-jäätikkö: Älä jätä väliin mahdollisuutta nähdä Mendenhall-jäätikköä. Samalla reissulla voit myös vaeltaa läheiselle Nugget Falls -vesiputoukselle.
  2. Valasretki: Juneau on loistava paikka valasretkelle, sillä alueella voi nähdä ryhävalaita, miekkavalaita ja muita merinisäkkäitä.
  3. Mount Roberts Tramway: Nouse vuorenhuipulle gondolihissin kyydissä ja nauti upeista näkymistä Juneaun ja sitä ympäröivien vuorten yli.
Juneausta voi lähteä päiväretkelle Nugget Falls -putoukselle.

Hubbardin jäätikkö: Jäinen ihmemaa

Keskellä Alaskan karua kauneutta kohoaa yksi sen vaikuttavimmista luonnonihmeistä – Hubbardin jäätikkö. Tämä massiivinen jään ja lumen muodostelma on kuin mestariteos; se yhdistää valkoisen lumipeitteen ja sinisen jäätikön ainutlaatuisella tavalla.

Hubbardin jäätikkö sijaitsee Alaskanlahden pohjoisreunalla ja ulottuu lähes 200 kilometrin päähän mantereelta. Se on Pohjois-Amerikan pitkäaikaisin jäätikkö ja yksi niistä harvoista, jotka yhä kasvavat jatkuvasti. Tämä massiivinen jääpatja liikkuu rauhallisesti kohti merta. Jäätikön väriloisto on vaikuttava: valkoinen lumipeite kimaltelee auringonvalossa, kun taas jäätikön siniset halkeamat ja railot hehkuvat väriloistossaan. Komeat jääseinämät voivat nousta jopa 90 metrin korkeuteen.

Risteilykeskuksen Antti ikuisti kuvan Hubbardin jäätiköstä kesäisellä Alaskan risteilyllään.

Heräsikö kiinnostus?

Jos innostuit Alaskan risteilyistä, käy lukemassa myös Risteilykeskuksen Antin reissuvinkit Alaskaan. Antti kävi risteilemässä Alaskassa kesällä 2023. Löydät jutun täältä.

Voit tutustua Alaskan risteilyvaihtoehtoihin Risteilykeskuksen nettivaraamossa, tai tehdä risteilyvarauksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse, puhelimitse tai lähettämällä tarjouspyynnön.

Sähköposti: myynti@risteilykeskus.fi
Puhelin: 020 1441 810

Edellinen artikkeli

16.8.2023

Behind the Scenes: Maailman suurin laiva valmistuu Turussa

Terveisiä Turun telakalta! Risteilykeskuksen tiimille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä katsastamaan, miltä maailman suurimman risteilylaivan työmaalla näyttää. Katso kuvat "Behind the Scenes" -kierrokselta!

Lue lisää : Behind the Scenes: Maailman suurin laiva valmistuu Turussa

Seuraava artikkeli

27.9.2023

Unelmien risteilyt – Mistä Risteilykeskuksen tiimi unelmoi?

Risteilykeskuksen toimistolla juhlittiin kansainvälistä unelmointipäivää. Kysyimme tiimiltämme, mistä risteilyistä he tällä hetkellä unelmoivat, ja vastaukset olivat yhtä monipuolisia kuin maailman eri risteilykohteetkin. 

Lue lisää : Unelmien risteilyt – Mistä Risteilykeskuksen tiimi unelmoi?